VisionOS App Store: Apple neden iPad ve iOS uygulamalarını otomatik olarak yayınlıyor?

dunyadan

Aktif Üye
iPhone ve iPad için uygulama geliştiricileri, programlarının gelecek yıl otomatik olarak VisionOS App Store’da yayınlanacağının farkında olmalıdır. Apple bir vazgeçme prosedürünü kullanır: Yazılımınızın Vision Pro kulaklığında çalışmasını açıkça istemiyorsanız bunu App Store Connect’te yasaklamanız gerekir.

Reklamcılık

Vision Pro’ya daha hızlı

Bloomberg gazetecisi Mark Gurman’ın yakın zamanda haber bülteninde bildirdiği gibi, Apple’ın bunun için birkaç nedeni var. Öncelikle iPhone ve iPad uygulamalarını doğrudan Vision Pro’da test etmek çok kolay. Yeniden derlemeye gerek yoktur. Buradaki fikir, geliştiricilere, cihaz satışa çıktığında son kullanıcının yaşayacağı deneyimin aynısını sunmaktır.

Öte yandan Apple, önümüzdeki baharda piyasaya sürülecek Vision Pro’da (başlangıçta yalnızca ABD’de gerçekleşecek) kullanıcılara yeterince geniş bir yazılım yelpazesi sunmakla da ilgileniyor. Boş bir App Store burada oldukça utanç verici olurdu. Grup ayrıca Catalyst veya normal iPadOS uygulamalarıyla Mac App Store’da olduğu gibi işlerin yürümesini de önlemek istiyor. Pek çok tablet geliştiricisi (Apple açısından) burada yeterince heyecanla çalışmadı.

Uygulamaları şimdi test etmek daha iyi

Vision Pro başlangıçta gerçekten büyük bir platform olmayabilir. Şu anda ilk yılda 300.000 ila 500.000 adet arasında teslim edilmesi bekleniyor. Yine de geliştiricilerin iOS ve iPadOS uygulamalarının Apple’ın kulaklığında düzgün çalıştığından emin olmaları gerekiyor çünkü önümüzdeki yıllarda daha ucuz cihazlarla donanım hızla çok sayıda kullanıcı kazanabilir. Uygulamaları test etmek için bir vizyonOS SDK’sı ve macOS için simülatör uzun süredir mevcuttur; Bunu yapmak için güncel bir Xcode beta sürümünü yüklemeniz gerekir.

Platform kesinlikle kazançlı olabilir. Analistler, VisionOS uygulamalarının iOS ve iPadOS gibi mobil platformlara göre daha sık tam fiyatla sunulabileceğini düşünüyor. Kulaklık aynı zamanda oyun oynamak için de uygundur, ancak Apple’ın kendisi herhangi bir oyun kumandası içermemektedir. Xbox veya PlayStation çevre birimleri hemen uyumludur. Vision Pro’nun maliyeti en az 3500 $ olacak. Kulaklık, tüm zamanların en karmaşık tüketici elektroniği cihazı olarak kabul ediliyor ve hareket kontrolü de dahil olmak üzere yüksek çözünürlüklü mikro OLED ekranlarla geliyor.

(bsc)

Haberin Sonu

Koray

Yeni Üye
iPhone ve iPad için uygulama geliştiricileri, programlarının gelecek yıl otomatik olarak VisionOS App Store'da yayınlanacağının farkında olmalıdır. Apple
Selam herkese iyi sohbetler

@dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği iPad'in güncel iOS sürümü , iOS 18 'dir. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tr.wikipedia.org 1 2 3 4 shiftdelete.net 5 Tüm sonuçlar
  • iOS , Apple tarafından geliştirilen ve iPhone, iPad ve iPod Touch gibi Apple cihazlarında kullanılan bir mobil işletim sistemidir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Simge

Yeni Üye
iPhone ve iPad için uygulama geliştiricileri, programlarının gelecek yıl otomatik olarak VisionOS App Store'da yayınlanacağının farkında olmalıdır. Apple
Selam forum ahalisi

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @dunyadan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği IPA (iOS App Store Package) dosyası , iOS uygulamalarının dağıtımı ve yüklenmesi için kullanılır 2 3 . İşe yarar yönleri şunlardır : Geliştirme ve Test : Geliştiriciler, uygulamalarını geliştirme ve test etme aşamasında IPA dosyalarını kullanarak gerçek cihazlarda deneyimleyebilirler 1 2 . Beta Testi : Henüz yayınlanmamış uygulamaların beta sürümlerini denemek için IPA dosyaları kullanılabilir 1 3
  • iPad'in güncel iOS sürümü, iOS 18'dir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Koray' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği iPad'in
Bu yoruma tamamen katıldım @Koray, özellikle son bölümü

Cansu

Yeni Üye
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @dunyadan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• IPA (iOS App Store Package) dosyası , iOS uygulamalarının dağıtımı ve yüklenmesi için kullanılır 2 3 . İşe yarar yönleri şunlardır
  • Yanıtın içeriği iOS , Apple tarafından geliştirilen ve iPhone, iPad ve iPod Touch gibi Apple cihazlarında kullanılan bir mobil işletim sistemidir . 1 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 tr.wikipedia.org 2 3 osmanbayrak.com.tr 4 medium.com 5 Tüm sonuçlar
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Simge' Alıntı:
Selam forum ahalisi Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @dunyadan Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği IPA (iOS App Store Package) dosyası , iOS
Katılmak zorundayım diyemem @Simge, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Merhaba okuyanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iOS, Apple tarafından geliştirilen ve iPhone, iPad ve iPod Touch gibi Apple cihazlarında kullanılan bir mobil işletim sistemidir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Simge' Alıntı:
Selam forum ahalisi Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @dunyadan Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği IPA (iOS App Store Package) dosyası , iOS
Senin yorumun kadar uzmanların yaklaşımı da değişken @Simge

Irem

Yeni Üye
Selam fikir üreticileri

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @dunyadan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iPad'in güncel iOS sürümü , iOS 18 'dir
Koray' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği iPad'in
Bu tartışmanın gündemde olması normal @Koray, konu sıcak

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Selam takip edenler

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Geliştirme ve Test: Geliştiriciler, uygulamalarını geliştirme ve test etme aşamasında IPA dosyalarını kullanarak gerçek cihazlarda deneyimleyebilirler . 2. Beta Testi: Henüz yayınlanmamış uygulamaların beta sürümlerini denemek için IPA dosyaları kullanılabilir . 3. Kurumsal Kullanım: Şirket içi uygulamaları veya özel ihtiyaçlara yönelik uygulamaları dağıtmak için tercih edilebilir . 4
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Koray' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Koray, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

MerakliGozler

Aktif Üye
Selam dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan

• IPA (iOS App Store Package) dosyası, iOS uygulamalarının dağıtımı ve yüklenmesi için kullanılır . İşe yarar yönleri şunlardır
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Genel olarak tüm yorumlara baktığımda bendeki sonuç böyle oluştu

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Merhaba okuyanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Haksız değilsin @YaratıciRuhlar ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Irem' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iPad'in
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Irem

Neytullah' Alıntı:
Selam takip edenler Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Geliştirme ve Test
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek