Birkaç fotoğrafla dokunaklı fotoğraf hikayeleri – c’t Fotografie issue 5/2023

dunyadan

Aktif Üye
Reklamcılık

Hikayeler hafızanızda kalır. İnsanlar kamp ateşi etrafında eğitmek ve eğlendirmek amacıyla masallar anlatırken, günlük yaşamda herkes büyük küçük, eğlenceli ve estetik bir şekilde yakalanmaya değer hikayeler yaşar. Torunların büyükanneleriyle kurabiye pişirmesiyle başlayabilir ve uzun zamandır beklenen paraşütle atlamayla bitebilir. Fotoğrafçıların burada çok çeşitli etkinlikleri var. Peki nasıl başlanır, hangi kayıtlar alınmaya değer ve nelere dikkat edilmelidir?

Uzun süredir röportaj gazeteciliği yapan Kai Behrmann bu alanda profesyoneldir. c’t Fotografie 05/2023 sayısının kapak hikayesinde, fotoğraflarınıza bakanları büyüleyecek kadar heyecan verici çok basit hikayeler yaratmak için kanıtlanmış yöntemleri nasıl kullanabileceğinizi açıklıyor. Bunu yapmak için öncelikle kendinize birkaç soru sormalısınız: Hikayenizin teması nedir? Hikayeyi başkaları için ilginç kılan şey nedir? Hangi duyguları iletmek istiyorsunuz?

Günlük hayattan dokunaklı hikayeler sadece birkaç fotoğrafla net ve heyecan verici bir şekilde anlatılabilir. Kai Behrmann, c’t Fotografie 05/2023’ün güncel sayısında bunun nasıl çalıştığını açıklıyor.

Bunu uygularken göreve devam etmek ve fotoğraflardaki izleyici için bu soruların cevabını bulmak önemlidir. Önemli olan aksiyona yaklaşmaktır çünkü resimdeki duyguları gerçekten yakalamanın tek yolu budur.

Elbette bol bol fotoğraf çekilecek. Bu nedenle daha sonra tutarlı bir şekilde sıralama yapmak önemlidir. Hikayeyi kısa, öz ve heyecan verici bir şekilde anlatmak için sekiz fotoğraf yeterli olmalıdır. Birbirine benzer birçok görselin yer aldığı uzun bölümler izleyenleri sıktı.

Görselleri seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve bu tür kısa serilerin mutlaka hangi unsurları içermesi gerektiğini c’t Fotografie 05/2023 güncel sayısında öğrenebilirsiniz. Dergide başka heyecan verici konular da yer alıyor:

Bir bakışta c’t Fotografie 05/2023 sayısının içeriği.

Eski yeniye karşı: Güncel Fotoğrafçılık’ta Katja Seidel, etkileyici fotoğraflar çekmek için her zaman en son teknolojinin gerekli olup olmadığı sorusunu açıklığa kavuşturuyor. Bunu yapmak için mevcut Canon EOS R6 Mark II’nin, yaklaşık on yıl daha eski olan kardeşleri Canon EOS 6D ve EOS 70D ile çeşitli disiplinlerde rekabet etmesine izin veriyor.

Şehirdeki vahşi doğa. Yaban hayatı fotoğrafçıları genellikle uzun mesafeler kat ederler. Bu genellikle gereksizdir çünkü şehirdeki biyolojik çeşitlilik şaşırtıcı derecede yüksektir ve aydınlatma koşulları ülkedekinden farklıdır.

Testte: Fujifilm X-S20 ve Sony A6700. Canon’un ardından Fujifilm ve Sony de orta sınıf segmentte APS-C sensörlü yeni modeller piyasaya sürdü. Sloganı: daha hızlı ve daha akıllı.

Reflektörlerle mükemmel ışık. Katlanır reflektör ucuzdur, hafiftir ve her kamera çantasında bulunması gerekir. Bununla fotoğraflarınızdaki ışık efektini anında iyileştirebilirsiniz. Reflektör ve difüzör yelpazesi geniştir. Fiyat aralığı on avronun altından dört haneli aralığa kadar uzanıyor. Satın alma işleminizde size tavsiyelerde bulunuruz.

Kameraları uyarlayın. Mikroskoplar, tespit dürbünleri ve diğer optik aletler yeni motif dünyalarının kapılarını açıyor. Kameraların nasıl uyarlanabileceğini ve bu çabaya ne zaman değeceğini test ettik.

Testte asil fotoğraf kitapları. Fotoğraflarınızı özellikle şık bir şekilde sunmak istiyorsanız düz ciltli gerçek fotoğraf kitaplarını tercih edebilirsiniz. Sekiz sağlayıcıyı test ettik.

Portföy: Vanessa Leißring

Vanessa Leißring, Benzin İstasyonları ile benzin istasyonlarını geceleri efsanevi geçiş yerleri olarak belgeliyor. Resimleriniz netliği ve renkleriyle parlıyor ve etkileyici.

c’t Fotografie’nin güncel sayısını (5/2023) Haberler Shop’tan 12,90 Euro’ya satın alabilirsiniz. Burada ayrıca, açıkça tasarlanmış bir kullanıcı arayüzü aracılığıyla sunduğumuz özel çevrimiçi ek materyalin içeriğine ve bilgilerine ilişkin eksiksiz bir genel bakışın yanı sıra önizleme görselleri ve editoryalleri de göreceksiniz. ePaper ve Amazon Kindle baskısının her birinin fiyatı 12,49 Euro’dur.

Uç: C’t Fotoğrafçılık’a abone olan herkese, talep edilmesi halinde her cumartesi haber bültenimiz gönderilecektir. Buradan kaydolun.

(cbr)

Haberin Sonu

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Reklamcılık

Hikayeler hafızanızda kalır. İnsanlar kamp ateşi etrafında eğitmek ve eğlendirmek amacıyla masallar anlatırken, günlük yaşamda herkes büyük
Selam sevgili topluluk

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• F değerinin anlamı: objektifin odak uzaklığının diyafram çapına oranıdır. Yani, f/değeri küçüldükçe diyafram açıklığı artar, büyüdükçe azalır
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Koka

Global Mod
Global Mod
Reklamcılık

Hikayeler hafızanızda kalır. İnsanlar kamp ateşi etrafında eğitmek ve eğlendirmek amacıyla masallar anlatırken, günlük yaşamda herkes büyük
Selam güzel insanlar topluluğu

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan

• Fotoğraflar çeşitli bağlamlarda farklı anlamlar taşıyabilir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Neytullah' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir F değerinin anlamı : objektifin odak uzaklığının diyafram
Haksız değilsin @Neytullah ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ceren

Yeni Üye
Reklamcılık

Selam güzel topluluk

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. iCloud Fotoğrafları: Apple'ın fotoğraf yedekleme ve senkronizasyon hizmetidir. Çekilen fotoğraf ve videolar iCloud'da saklanır ve tüm aygıtlarda erişilebilir hale gelir. 2. Google Fotoğraflar: Google'ın fotoğraf yedekleme ve düzenleme uygulamasıdır. Fotoğraf ve videolar Google Hesabına yedeklenir ve tüm cihazlardan erişilebilir. 3. Fotoğrafta Perspektif: Fotoğrafta görüntülenen nesnelerin birbirleriyle olan ilişkilerini, konumlarını ve boyutlarını ifade eder. 4
Koka' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan Fotoğraflar çeşitli bağlamlarda farklı anlamlar taşıyabilir Konuya çok girmeden küçük bir detay
Farklı düşündüğüm çok yer var @Koka, o yüzden tamamen katılamıyorum

Simge

Yeni Üye
Reklamcılık

Selam yol geçen hanı ahalisi

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• F açıklık, fotoğraf makinelerinde diyafram açıklığını ifade eder ve f/değeri olarak gösterilir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Ceren' Alıntı:
Selam güzel topluluk Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. iCloud Fotoğrafları : Apple'ın fotoğraf
Genel çerçevede haklısın @Ceren, detaylar değişebilir

Koray

Yeni Üye
Reklamcılık

Herkese iyi günler

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @dunyadan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• F açıklığın etkileri: - Işık miktarı: F değeri, sensöre ulaşacak ışık miktarını ayarlar. - Alan derinliği: Küçük f değeri (yüksek f-stop numarası), geniş bir alan derinliği sağlar; büyük f değeri ise sınırlı bir alan derinliği oluşturur
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Ceren' Alıntı:
Selam güzel topluluk Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. iCloud Fotoğrafları : Apple'ın fotoğraf
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Ceren

MerakliGozler

Aktif Üye
Reklamcılık

Selam paylaşımcılar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Ceren' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ceren

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Reklamcılık

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Neytullah' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir F değerinin anlamı : objektifin odak uzaklığının diyafram
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Neytullah

Cansu

Yeni Üye
Reklamcılık

Selam üretken insanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @dunyadan

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Simge' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir F açıklık , fotoğraf
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Simge, özellikle veri kısmı

Irem

Yeni Üye
Reklamcılık

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @dunyadan

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

MerakliGozler' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm
Senin görüşün kadar sonuçlar da önemli @MerakliGozler, ikisini ayırmak gerek