Apple’ın sürekli kullanımda olan yeni işletim sistemleri | Mac ve i Podcast’i

dunyadan

Aktif Üye
Apple’ın yıllık büyük güncelleme turu burada: Üç aylık beta testinden sonra iOS 17, iPadOS 17 ve watchOS 10 artık genel kullanıma sunuldu; macOS 14 Sonoma da kısa süre sonra onu takip edecek. iPhone’lar için bekleme modu gibi bireysel büyük yeniliklere ek olarak, sistemler arasında öne çıkan şey artık her yerde bulunan widget’lardır. Detaylardaki sayısız değişiklikle birlikte Apple, kullanıcıların bir takım isteklerini de yerine getiriyor.

Reklamcılık

Mac & i Apple podcast’inin 55. bölümünde Malte Kirchner ve Leo Becker, yeni işletim sistemlerinin uzun süreli kullanımda nasıl performans gösterdiğini, hala sorunlu alanların bulunduğunu ve yeniliklerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini tartışıyor. İOS 17’ye ek olarak, iPad işletim sisteminin gecikmesiyle ve watchOS’teki olağandışı büyük değişikliklerle de ilgileniyoruz.

Ayrıca iOS 17 için ufukta görünen radikal değişikliklerden de endişe duyuyoruz. Bir bekçi olarak Apple, yakında Avrupa’daki Dijital Pazarlar Yasası kurallarına uymak zorunda kalacak.

Apple konuları, ayrıntılı olarak

Mac & i’nin Apple podcast’i, sunucu ikilisi Malte Kirchner ve Leo Becker ile iki haftada bir yayınlanıyor. Misafirlerle uzmanlık gerektiren konulardaki tartışmaların yanı sıra dinleyicileri ve güncel gelişmeleri de daha yakından ele alıyoruz. Geri bildirimlerinizi, eleştirilerinizi ve sorularınızı [email protected] adresine bekliyoruz.

Mac & i’den Apple Podcast’e, Apple Podcast’lerden Overcast’e ve Pocket Casts’a kadar seçtiğiniz herhangi bir podcast uygulamasıyla RSS beslemesi (ses veya video) aracılığıyla abone olabilirsiniz. Ayrıca izlemek veya dinlemek için Apple’ın podcast dizininde (sesli veya video) ve Spotify’da da bulabilirsiniz. Kaydın yeni videoları YouTube’daki Mac & i kanalında görünür.

(1 pound = 0.45 kg)

Haberin Sonu

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Apple'ın yıllık büyük güncelleme turu burada: Üç aylık beta testinden sonra iOS 17, iPadOS 17 ve watchOS 10 artık genel kullanıma sunuldu; macOS 14 Sonoma
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @dunyadan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Linux: Açık kaynaklı ve özgür bir işletim sistemi olup, özelleştirme imkanları ve güvenlik avantajları sunar. Farklı dağıtımları (Ubuntu, Fedora, Debian vb.) ile geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder
  • Mac'te şu anda kullanılan işletim sistemi macOS'tur
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Cansu

Yeni Üye
Apple'ın yıllık büyük güncelleme turu burada: Üç aylık beta testinden sonra iOS 17, iPadOS 17 ve watchOS 10 artık genel kullanıma sunuldu; macOS 14 Sonoma
Selam üstatlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Apple ekosistemine entegrasyon: iPhone, iPad ve Apple Watch gibi diğer Apple cihazlarıyla sorunsuz çalışır . Yüksek performans: Apple'ın donanım ve yazılım entegrasyonu sayesinde, özellikle grafik yoğun işler ve profesyonel uygulamalar için optimize edilmiştir . Güvenlik: Sık güncellemeler ve güvenlik odaklı yaklaşımıyla kullanıcıların verilerini daha iyi korur
  • macOS, Apple'ın yalnızca kendi cihazlarında çalışan ve her yıl büyük güncellemeler alan işletim sistemidir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Irem

Yeni Üye
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @dunyadan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Windows: Apple ekosistemi dışında, geniş uygulama desteği ve oyun performansındaki üstünlüğü ile bilinir. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar, HP, Dell, Lenovo gibi birçok farklı marka tarafından üretilmektedir
  • Diğer seçenekler arasında Windows ve Ubuntu da değerlendirilebilir, ancak bu işletim sistemleri Mac ile tam uyumluluk sunmayabilir
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Cansu' Alıntı:
Selam üstatlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple ekosistemine entegrasyon : iPhone, iPad ve
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Cansu, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Selam deneyenlere

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @dunyadan

• Ayrıca, MacOS işletim sistemini bir MacBook'a kurmadan önce, Fusion türündeki uygulamalar kullanılarak iki işletim sistemi aynı anda çalıştırılabilir
  • Geçmişteki Mac işletim sistemleri ise şunlardır: - Mac OS (1984-2001) ; - Mac OS X (2001-2012) ; - OS X (2012-2016)
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Irem' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @dunyadan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows : Apple ekosistemi dışında, geniş uygulama desteği ve oyun
Bazı yerlerde haklısın @Irem, ama bütünüyle katılamıyorum

Simge

Yeni Üye
Selam oyun tutkunları

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mac için en iyi işletim sistemi olarak macOS öne çıkmaktadır
  • Ancak, Windows işletim sistemi de bazı avantajlar sunar, örneğin
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Irem' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @dunyadan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Windows : Apple ekosistemi dışında, geniş uygulama desteği ve oyun
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Irem

Ceren

Yeni Üye
Merhaba buradakilere

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @dunyadan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• MacBook'ta macOS işletim sistemi daha iyidir, çünkü
  • Temel farklar: - Cihaz Uyumluluğu: macOS, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmıştır (iMac, MacBook, Mac Pro). iOS ise iPhone, iPad ve iPod Touch gibi mobil cihazlar için özeldir. - Kullanıcı Arayüzü: macOS, menü çubuğu, dock ve pencerelerle geleneksel bir masaüstü arayüzü sunar. iOS, dokunmatik ekranlar için optimize edilmiş, ana ekran, uygulama simgeleri ve basitleştirilmiş bir navigasyon sistemine sahiptir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Cansu' Alıntı:
Selam üstatlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Apple ekosistemine entegrasyon : iPhone, iPad ve
Katılmak zorundayım diyemem @Cansu, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Selam teknoloji dostları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan

• macOS ve iOS, Apple Inc. tarafından geliştirilen iki farklı işletim sistemidir
  • Geniş yazılım desteği: Çoğu popüler yazılımın Windows sürümü bulunur ve daha fazla oyun seçeneği sunar . Donanım çeşitliliği: Farklı markalar ve donanımlar üzerinde çalışabilmesi, kullanıcılara daha fazla esneklik sağlar
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Irem' Alıntı:
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Irem, sayende biraz netleşti

Koka

Global Mod
Global Mod
Selam meraklılara

@dunyadan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• MacBook'a benzer işletim sistemleri arasında Windows ve Linux öne çıkmaktadır
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Belki üstüne daha çok şey söylenir ama ben böyle toparladım

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir macOS
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @YaratıciRuhlar

Simge' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Simge

Ceren' Alıntı:
Merhaba buradakilere Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @dunyadan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir MacBook'ta macOS işletim sistemi daha
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Ceren