Virtus Bologna – Bursaspor maçı (CANLI)

OzguN

Yeni Üye
Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazındaki en değerli tertiplerinden biri olarak gösterilen 7DAYS EuroCup Finali’nde temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor ile İtalyan takımı Virtus Segafredo Bologna karşı karşıya geliyor. Bursaspor, EuroCup’ta favori olmamasına karşın küme etabından daha sonra Play-Off’larda en kıymetli şampiyonluk adaylarından Partizan, Cedevita Olimpija ve akabinde da MoraBanc Andorra’yı deplasmanda yenerek, finalde yıldızlar topluluğu Bologna’nın rakibi oldu.

EuroCup finali hangi kanalda? Virtus Bologna – Bursaspor maçı ne vakit, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Saat 21.30’da başlayan Virtus Bologna – Bursaspor 7DAYS EuroCup finali, hem TRT Spor Yıldız birebir vakitte S Sport 2 kanallarından ekranlara geliyor. Basketbolseverlerin heyecanla takip edeceği müsabaka ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

Temsilcimiz Bursaspor, küme evresinden daha sonra Partizan, Cedevita Olimpija ve MoraBanc Andorra’yı deplasmanda mağlup ederek finale ulaşmıştı.

3. defa zafer istiyoruz!

EuroCup’ta Türk basketbolu, iki kere bu kupayı kazanma memnunluğunu yaşadı. Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Galatasaray 2015-2016 döneminde, David Blatt idaresindeki Darüşşafaka ise 2017- 2018 döneminde kupayı müzesine götürdü. Bursaspor, bu kupayı 3. defa Türkiye’ye getirerek, toplamda da Türk basketboluna Avrupa kupalarındaki 12. zaferini yaşatmaya çalışıyor.

Kazanan EuroLeague’e gidiyor

Kadrosunda Milos Teodosic, Kyle Weems, Mam Jaiteh, Marco Belinelli üzere kıymetli oyuncuları barındıran İtalyan takımı, dönem sonuna gerçek CSKA Moskova’dan ayrılan iki yıldız isim Daniel Hackett ile Tornike Shengelia’yı da takımına dahil etmişti. Yeşil-Beyazlılar ile İtalyanlar içindeki çabada kazanan, Avrupa’nın basketbolda kulüpler bazındaki en değerli tertibi olan EuroLeague’de direkt oynama hakkı elde edecek.

Dusan Alimpijevic: Finaldeyiz ve bu bizim için en hoş deneyim

Bursaspor’un başarılı koçu Dusan Alimpijevic, kuvvetli müsabaka öncesinde açıklamalarda bulundu.

Bulundukları noktadan duydukları memnuniyeti lisana getiren Alimpijevic, “Ne söyleyebilirim ki? Finaldeyiz ve bu bizim için en hoş tecrübe. Şu anda saf hisler yaşıyoruz. Bu anın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. olağan olarak şimdiye kadar yaptıklarımızın ne mana tabir ettiğinin farkında değiliz. Bunun için biraz vakte muhtaçlığımız olacak lakin bu kulübümüzün ve kentimizin basketbol manasındaki en büyük başarısı. Bu, bir final maçı yani her şeyi yeni ve farklı. Dönem ortasında Virtus Bologna ile oynadığımız iki maçla kıyaslanamaz. Şu anda epeyce daha âlâ bir ritim bulmuş durumdalar ve son periyotta inanılmaz oynadılar. Sanırım Mart ayından bu yana hiç maç kaybetmediler. Art geriye birfazlaca mükemmel zafer elde ettiler. Daniel Hackett ve Tornike Shengelia transferleriyle Play-Off maçlarına ne kadar önemli baktıklarını gösterdiler. İtimadımız en üst düzeyde. Bu noktada bir meselemiz yok. Değerli olan onların fizikselliğine nasıl karşılık vereceğimiz. Çok temasla oynayan bir takım” dedi.

Onuralp Bitim: Finalde olmayı nitekim hak ettik

Bursaspor’un ulusal yıldızlarından Onuralp Bitim, güçlü müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Burada olmayı nitekim hak ettiklerini belirten Bitim, “Gerçekten hayli memnunum. Bir hayalin gerçekleşmesi üzere… Kimileri bunun mucize olduğunu söyleseler de benim için o denli değil. Burada olmayı hakikaten hak ettik ve dönem başından bu yana bunun hayalini kurduk. Herkese kendimizi kanıtladığımızı düşünüyorum. Umarım bu peri masalını hoş bir biçimde bitirerek şampiyonluğu kazanırız. Virtus Bologna’ya karşı oynadık ve bu biçimde onlar bu biçimde bir grup değildi. Dönemin ortasında epeyce değiştiler. Hackett ve Shengelia’yı takıma eklediler. Lakin biz de epeyce daha âlâ bir grup olduk. Finalde epeyce farklı iki grup karşı karşıya gelecek. Sarf edeceğimiz ağır uğraş kıymetli ki oyun bize geldiğinde hazır olacağız. Her gün yeni şeyler öğreniyorum. Bugün bile biraz da olsa bir şeyler öğrendim. Antrenörümüz Alimpijevic, her gün bize bir şeyler öğretiyor ve onun üzere bir koçumuz olduğu için hayli memnunuz. Gelecek dönem ondan daha fazlasını öğrenmek için sabırsızlanıyorum. şüphesiz taraftarlarımızla olmayı daha epeyce seviyoruz fakat herkes dolu bir salonda oynamak isteyeceği için bugün kusursuz bir atmosfer olacak. Nitekim çok memnunum zira full bir salon olacak ve biz buna alıştık” dedi.

David Dudzinski: Final maçına hazırız

Bursaspor’un değerli isimlerinden David Dudzinski, şiddetli müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

İyi bir ritim yakaladıklarını ve bu final için hazır olduklarını belirten Dudzinski, “Hepimiz için sahiden heyecan verici bir an. yıllardır EuroLeague düzeyine ulaşmak için uğraşan bir ekibe karşı bilhassa Bologna üzere bir yerde sürpriz kadro zihniyetinizi müdafaanız gerekiyor. Rahatız ve keyif alıyoruz. Final maçına hazırız. İki grup da fazlaca değişti. Biz, John Holland’ı ekledik. Bu yalnızca bir maç, seri değil. Daha derin takıma sahip olan biz değiliz lakin elimizdeki takımla 40 dakika sert oynayabilirsek burada kazanma talihini elde edebileceğimizi düşünüyorum. Son 4 haftadır bu rutinin ortasındayız. Bir seyahat gerçekleştiriyoruz, geri geliyoruz, maç oynuyoruz ve yine seyahat ediyoruz. Lakin şu anda yeterli bir ritmimiz var” sözlerini kullandı.

Sergio Scariolo: Bursaspor’un hayli fazla atak potansiyeli var

Virtus Bologna’nın deneyimli başantrenörü Sergio Scariolo, kuvvetli müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Bursaspor’un epey güzel bir kadro olduğuna dikkat çeken Scariolo, “Hazır olmalıyız. Tecrübeli oyuncular bunu aşmak durumundalar ki günün sonunda bu bir fırsat. Şimdiden kusursuz bir EuroCup finaline ulaştık ve son adımı atmamız gerekiyor. Dönem boyunca fazlaca çalıştık ve bundan fazlaca mutluyum. Çalışmalarımızın karşılığını aldık, sağlıklı hale geldik ve birkaç yeni oyuncu ekledik. yenidenlamam gerekirse rakip hakkında konuşmayı fazlaca sevmem lakin onlara epey hürmet duyuyorum. Koçlarına, sistemlerine ve oyuncularına hürmet duyuyorum. Şahane şutörleri ve hayli fazla atak potansiyelleri var. Savunmada da aktif olabiliyorlar. birebir zamandaplasmanda birebir vakitte iç alanda oynayabildiklerini gösterdiler. Çok yeterli bir rakibimiz var” dedi.

Kyle Weems: Bursaspor’u hafifçee alamayız

Virtus Bologna’nın daha evvel ülkemizde de oynamış deneyimli isimlerinden Kyle Weems, kuvvetli müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Bursaspor’un sert oynayan epeyce yeterli bir ekip olduğuna dikkat çeken Weems, “EuroCup’ta uzun vakit geçirdim. Uzun vakittir bu kupada uğraş ediyorum. Geri dönüp TOFAŞ periyodundan bu yana baktığınızda dördüncü yıl… hafifçee alamayız. Sahip olduğum her şeyi vermeye hazırım. Bursaspor, epey yetenekli ve hakikaten sert oynuyor. Çok âlâ bir koçları var. Aşikâr ki Yılın Koçu’na sahipler ve bir sürü üst seviye, özverili oyuncuları bulunuyor. Kadro halinde birlikte oynuyorlar, topu paylaşıyorlar ve hem de da büyük anlarda oynamaya hazır isimleri var. Onları biliyoruz, onlar da bizi biliyor. Olağan dönemde iki defa kaşrılaştık ve her iki maç da pek yakın geçmişti. Bence güzel bir maç olacak. Odaklanmak ve savunma belirleyici olacak. Savunma manasında faal olduğumuzda Avrupa’nın en güzel ekiplerinden biri olduğumuzu düşünüyorum. Bu, benim görüşüm. Ve artık, Hackett ve Shengelia eklemeleriyle savunmamız bence güç kazandı. Savunmada odaklandığımız sürece uygun olacağımızı düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Daniel Hackett: Bursaspor, deplasmanda epey kuvvetli olduğunu kanıtladı

Virtus Bologna’nın dönem ortasında CSKA Moskova’dan takımına kattığı yıldızlardan Daniel Hackett, şiddetli müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Bursaspor’un finale gelirken sergilediği deplasman performansına dikkat çeken Hackett, “Finalde oynayacağım için hayli heyecanlıyorum. Açıkçası bir kupa için oynuyoruz ve kulüp olarak 30 dakika çaba ederek burada olma talihiyle bu işi başarmaya çalışmak istiyoruz. Önümüzde güçlü bir rakip var. Bursaspor, deplasmanda fazlaca kuvvetli olduğunu kanıtlamış epeyce yetenekli bir grup. Gerçek bir kapışma olacak. Uygulamalar ve küçük ayrıntılar ehemmiyet taşıyacak. Önceliğimiz oyuna nasıl girdiğimiz ve doğal ki oyun planımız ile alakalı olacak. Günün sonunda ise bu basketbol . Deneyimimize, yeteneğimize, yapabileceğimiz güzel ve olumlu şeylere güvenmek zorundayız. Bunları alana yansıtabiliriz. Güvenmemiz gereken şey bu” dedi.