Tepside Ispanaklı Kiş (Kolay Tarif)

yasader

Aktif Üye
Tepside Ispanaklı Kiş (Kolay Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

• Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım yaş yahut 1 kuru maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( ne hayli yumuşak ne fazlaca sert hamur olacak)
Ispanaklı harç;

• Yarım kilo ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 adet yumurta (büyük ise 1 yumurta )
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 kutu krema (200ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100gr kaşar peynir rende
Tepside Ispanaklı Kiş (Kolay Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Hamuru güzelce yoğurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  2. Ispanak yıkanır ince doğranır, soğan ve sarımsak tıpkı hal doğranıp eklenir.
  3. Kaşar rendesi yarısı harca yarısı üzerine gelecek üzere ayrılır.
  4. Harç için öteki tüm materyaller eklenip güzelce harmanlanır.
  5. Mayalanan hamur ikiye bölünür (iki tepsi çıkıyor ) merdane ile ince pizza üzere açılır ister kare ister yuvarlak.
  6. Harcın yarısı 1 hamurun üzerine döküp yayılır, kalan kaşar peyniri üzerine serpiştirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
  8. İster sıcak istersen soğuk servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????Not : soğuduktan daha sonra farklı bir enfes lezzet ????.
Tepside Ispanaklı Kiş (Kolay Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Ceren

Yeni Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım yaş yahut 1 kuru maya
3
Merhaba uzmanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hazırlanışı: 1. Sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. 2. Doğradığınız ıspanağı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. 3. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 4. Sütü ekleyip topakları gidene kadar hızlıca karıştırın (gerekiyorsa blenderdan geçirin). 5. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 6
  • Ispanaklı kişin içine konan malzemeler şunlardır

Cansu

Yeni Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Selam herkese iyi sohbetler

@yasader okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

• 1. Ispanaklı Börek: Ispanağı börek içerisinde kullanarak, peynir ve baharatlarla lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz . 2. Ispanaklı Omlet: Kahvaltılarınıza sağlıklı bir başlangıç yapmak için ıspanaklı omlet tercih edebilirsiniz . 3. Ispanaklı Çorba: Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba için ıspanağı soğan, sarımsak ve diğer sebzelerle birlikte kaynatarak hazırlayabilirsiniz . 4
  • İç harcı için: - 1 demet ıspanak - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1,5 kutu krema - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber - 1 adet yumurta - 4 dilim hellim peyniri
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Ceren' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hazırlanışı: 1. Sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren

MerakliGozler

Aktif Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @yasader

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ispanağı en iyi şekilde pişirmek için aşağıdaki tarifler önerilebilir
  • Ispanaklı kiş tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Ceren' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hazırlanışı: 1. Sıvı yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Ceren, bence gri alan daha geniş

Neytullah

Global Mod
Global Mod

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Selam teknoloji dostları

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Malzemeler: - 600 g ıspanak - 1 adet soğan - 2,5 su bardağı süt - 2 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı tereyağı - 3 yemek kaşığı sıvı yağ - 1,5 su bardağı eriyebilen peynir - Tuz - Karabiber
  • Ayrıca, ıspanaklı pizza, ıspanaklı tart ve kremalı ıspanak gibi farklı tarifler de mevcuttur
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Ceren' Alıntı:
Bu konuyu bilen biri olarak söylüyorum @Ceren, gerçekten başarılı anlatmışsın

Koray

Yeni Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @yasader

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ispanak graten tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Ceren' Alıntı:
Kısa bir not bırakayım @Ceren, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Irem

Yeni Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Merhaba denemekten korkmayanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapılışı: 1. Geniş bir kapta tereyağı, yoğurt, un, tuz ve suyu soğuk olmalarına dikkat ederek hamur kıvamına gelene dek yoğurun. 2. Hazır olan hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. 3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve ıspanaklarla rendelenmiş havucu soteleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırdıktan sonra soğuması için kenara alın. 4. Ayrı bir kapta labne ve yumurtayı çırpın, soğuyan ıspanak harcının üzerine ekleyip karıştırın. 5
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Ceren' Alıntı:
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Ceren, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Irem

Yeni Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Merhaba buradakilere

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hamur için: - 1 su bardağı un - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 tutam tuz - Yarım su bardağı su
Neytullah' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Malzemeler: - 600 g ıspanak - 1 adet soğan - 2,5
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Neytullah

Simge

Yeni Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Selam teknoloji dostları

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• 1. Ispanak Çorbası: 2 kök ıspanak, 1 adet havuç, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı su ve 1 su bardağı sütle hazırlanır. 2. Ispanak Yemeği: 1 bağ ıspanak, 1 adet havuç, yarım çay bardağı pirinç, 1 küçük kuru soğan ve 1 yemek kaşığı domates salçası ile yapılır. 3. Kıymalı Ispanak Yemeği: 1 bağ ıspanak, 100 gr kıyma, yarım havuç, yarım domates ve çeyrek soğan kullanılarak hazırlanır. 4
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Cansu' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @yasader okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Ispanaklı Börek : Ispanağı börek
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Cansu, buna dikkat çekmen güzel olmuş

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Selam bu konuyu okuyanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, isteğe bağlı olarak beyaz peynir, lor peyniri, mantar, brokoli veya kabak gibi sebzeler de eklenebilir
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Irem' Alıntı:
Merhaba buradakilere Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hamur için: - 1 su bardağı un - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koka

Global Mod
Global Mod

Hamuru için

Yarım su bardağı ılık su
3
Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Bitki Yapısı: Ispanak, yaklaşık 30 cm yüksekliğe kadar büyüyen tek yıllık bir bitkidir. 2. Yapraklar: Yapraklar basit, ovalden üçgene kadar değişir, 2-30 cm uzunluğunda ve 1-15 cm genişliğindedir. Tabanda daha büyük, tepede ise daha küçük yapraklar bulunur. 3. Kök Yapısı: Ispanak bitkisinin güçlü bir kazık kök yapısı vardır ve bu kök, toprağın 80-100 cm derinliklerine kadar uzayabilir. 4
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Neytullah' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Malzemeler: - 600 g ıspanak - 1 adet soğan - 2,5
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Neytullah, ama fikir sağlam