Tavuklu Patatesli Kaşarlı Rulo Börek

yasader

Aktif Üye
Tavuklu Patatesli Kaşarlı Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2-3 orta uzunluk rendelenmiş patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 adet günlük yufka
  • Tuz karabiber pul biber
  • Sıvıyağ
Sosu için

• 2 su bardak yoğurt
  • 1 adet yumurta (küçükse 2 adet)
  • 1 su bardak sıvı yağ
Tavuklu Patatesli Kaşarlı Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar
☺
????Börek sever bir aile olduğumuzdan dolayı size yeni bir tavuklu börek tanımıyla geldim
☺
.

1. Öncelikle tavukları ince jülyen halinde kesip tavaya arıyoruz.
  2. Biraz sıvı yağ ek edip soteliyoruz suyunu çekene kadar pişirip rendelenmiş sarımsak ve baharatları ek ediyoruz. Vakit geçirmeden rendeleyip suyunu sıktığımız patatesleri de ekliyoruz.
  3. Harlı ateşte sık sık karıştırarak lezzetlerin birbirine geçtiğini anlayınca kadar sotelemeye devam ediyoruz ve ocaktan alıp biraz soğutuyoruz. Eşit dağılım olsun diye ben harcı 5 eşit kesime ayırıyorum.
  4. Yufkaların ortasına sürmek için yoğurtlu sosu düzgünce çırpıp kenara alıyoruz.
  5. Bir adet yufkayı tezgaha serip bu sostan 4-5 kaşık koyuyoruz fırça sayesinde her yerine sürüyoruz.
  6. Yufkanın alt kısmını üste hakikat yarım ay biçiminde kapatıp uzun tarafına tavuklu harçtan diziyoruz.
  7. Rende kaşarı da bir sıra tavukların üzerine dizip rulo formunda sarıp uzun ruloyu ikiye kesip tepsiye diziyoruz.
  8. Tüm yufkalar bitene kadar tıpkı süreci devam ettiriyoruz.
  9. Sos arttıysa fırça sayesinde çokça böreklerin üzerine sürüyoruz.
  10. Artmadıysa bir yumurta sarısı ve 2-3 kaşık yoğurt karıştırıp sürebilirsiniz.
  11. Fotolarda görüldüğü üzere kesip 200 derece fırında nar üzere kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Tavuklu Patatesli Kaşarlı Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı