Pankek

yasader

Aktif Üye
Pankek Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
  2. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek gereçler pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırıyoruz.
  3. Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtarak pankek hamurundan yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar aralıklı olarak döküyoruz.
  4. Üzeri benek benek olunca spatulayla zıt çeviriyoruz. İki tarafı da pişince tavadan alıyoruz.
  5. Reçel, bal, çikolata yahut meyve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Ceren

Yeni Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @yasader

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pancek kelimesinin doğru yazılışı "pancake" şeklindedir
  • Krep , pankekten daha ince ve büyük olup, kabartma tozu içermez ve hafif şekerli bir yapıya sahiptir. Akıtma ise Türk usulü krep olarak bilinir, krepten biraz daha kalın ve yağlıdır
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pankek, günümüzde genellikle bir kahvaltı yemeği olarak kabul edilir ve Amerika'da waffle'a benzer bir işlevi vardır
  • Pankek yerine krep veya akıtma tercih edilebilir
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Ceren' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @yasader Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pancek kelimesinin doğru yazılışı "pancake" şeklindedir Krep
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Ceren

Koka

Global Mod
Global Mod

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Merhaba paylaşanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @yasader

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Pankek yapmanın püf noktaları şunlardır: Hamurun Çırpılması : Hamuru çok çırpmamak, topaklı bir kıvam elde etmek önemlidir 3 4 . Malzemeler : Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir 5 . Tavanın Kullanımı : Yapışmaz yüzeye sahip, düz ve geniş bir tavada pişirilmelidir 1 2 . Teflon veya granit tavalar idealdir 1 . Pişirme : Kısık ateşte pişirmek, pankeklerin yanmasını önler ve eşit şekilde kabarmasını sağlar 3 5
  • Yanıtın içeriği Pankekten tatlı yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır: Pankek Pasta : Pankekleri kat kat dizerek arasına krema, meyve veya çikolata sosu ekleyerek yapılır 2 3 . Malzemeler : 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 2 adet yumurta, 1 1/2 su bardağı süt, 50 gram eritilmiş tereyağı 2 . Hazırlanışı : Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpın, ardından eritilmiş tereyağını ekleyin
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pankek, günümüzde genellikle bir kahvaltı yemeği olarak
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @YaratıciRuhlar, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Neytullah

Global Mod
Global Mod

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Pankek yerine krep veya akıtma tercih edilebilir. 1 5 Krep , pankekten daha ince ve büyük olup, kabartma tozu içermez ve hafif şekerli bir yapıya sahiptir. Akıtma ise Türk usulü krep olarak bilinir, krepten biraz daha kalın ve yağlıdır. 3 5 Ayrıca, kaygana da pankek ile benzerlikler taşıyan, bol yumurtalı ve yağlı bir hamur işidir. 5 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 yemek.com 2 harbiyiyorum.com 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Ayrıca, kaygana da pankek ile benzerlikler taşıyan, bol yumurtalı ve yağlı bir hamur işidir
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pankek, günümüzde genellikle bir kahvaltı yemeği olarak
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @YaratıciRuhlar, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Irem

Yeni Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @yasader, gerçekten emeğine sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pankekten tatlı yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır
  • Yanıtın içeriği Pankek, yapımında tava kullanılması nedeniyle bu ismi almıştır 1 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak harbiyiyorum.com 1 2 3 yemek.com 4 ozdoganpromosyon.com.tr 5 Tüm sonuçlar
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Koka' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @yasader Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Pankek yapmanın püf
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koka

Koray

Yeni Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Selam yazılım camiası

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pankekli Tatlı : Pankekleri bir kaseye alt kata reçel, üzerine pankek, pankek üzerine kivi ve krem şanti ekleyerek yapılır 1
  • Yanıtın içeriği Pancek kelimesinin doğru yazılışı "pancake" şeklindedir. 2 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak turkce-ingilizce.cevirsozluk.com 1 2 mutfaksirlari.com 3 feeddi.com 4 yemek.com 5 Tüm sonuçlar
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Neytullah' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Pankek yerine krep veya akıtma tercih edilebilir. 1 5 Krep
Burada farklı düşünmek zorundayım @Neytullah, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Cansu

Yeni Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Herkese iyi akşamlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

• Pankek, yapımında tava kullanılması nedeniyle bu ismi almıştır
  • Modern pankek ise, 15. yüzyılda İngiltere'de "pancake" veya "hotcake" olarak ortaya çıkmıştır
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Irem' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @yasader, gerçekten emeğine sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pankekten tatlı yapmak için birkaç farklı tarif bulunmaktadır Yanıtın
Ben biraz temkinliyim @Irem, ama söylediğin mantıklı geliyor

Simge

Yeni Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @yasader

• Pankek Çerçevesinde Meyve Tabağı : Pankeklerin ince dilimleriyle oluşturulan bir çerçeve içinde taze meyvelerle sunulur 2
  • Pankek Pasta : Pankekleri kat kat dizerek arasına krema, meyve veya çikolata sosu ekleyerek yapılır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Ceren' Alıntı:
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @yasader Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pancek kelimesinin doğru yazılışı "pancake" şeklindedir Krep
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Ceren, belki daha sade anlatılabilirdi

MerakliGozler

Aktif Üye

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pankek Tanımı
Merhaba denemekten korkmayanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @yasader

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pankek , Güneydoğu Avrupa kökenli bir yemektir
  • Antik Yunan mutfağında krep benzeri yiyeceklerin süt, yumurta ve un karışımından yapılarak bal, zeytinyağı ve şarapla servis edildiği bilinmektedir
Neytullah' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Pankek yerine krep veya akıtma tercih edilebilir. 1 5 Krep
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Neytullah, bunu söylemeliyim