Meta Connect: Meta AI adlı Chatbot ve Emu adlı bir görüntü oluşturucu

dunyadan

Aktif Üye
Meta, Quest 3’ü tanıttı ve Ray Ban’ın yeni akıllı gözlükleri de Meta ile işbirliği içinde piyasaya çıkıyor ve bunlar yapay zeka içeriyor. Meta Connect’te günün konusu yapay zekaydı. Şirket, Meta AI ile ChatGPT, Bard and Co.’dan bildiklerimize karşılık gelen genel bir sohbet robotu tanıttı. Llama 2’yi temel alıyor. Meta AI’nın ayrıca Emu adında kendi görüntü oluşturucusu var. Zuckerberg’e göre yalnızca birkaç saniye içinde yüksek kaliteli görüntüler oluşturabiliyor. Gelecekte, WhatsApp’taki istem yoluyla komik AI çıkartmaları oluşturulabilecek.

Reklamcılık

(Resim: Meta)

Kişiliklere sahip meta yapay zeka

Zaten şüphelenildiği gibi, özel AI sohbet robotları neredeyse her yere taşınıyor: Instagram, Messenger ve WhatsApp. Meta, bunların tüm Meta evreninde bulunacağını söylüyor. Sohbet robotları, internet yıldızları MrBeast veya Charli D’Amelio veya Dwyane Wade gibi basketbol profesyonelleri gibi düzinelerce tanınmış şahsiyete karşılık geliyor. Bu, her kullanıcının kişiselleştirebileceği bir sohbet robotu olan Snapchat’in My AI’sini anımsatıyor, ancak farklı bir kalibreye sahip. Örneğin, AI Victor adlı atlet soruyu soran kişiyi antrenman yapmaya motive edebilir. Snoop Doog ve Tom Brady’nin yanı sıra pek çok tanınmış kişi de oradalar. AI Studio’da, daha sonra bir mesajlaşma aracına veya başka bir hizmete entegre edilebilecek kendi AI kişiliğinizi oluşturabilirsiniz. Bu şirketlere ve bireylere açık olacak. Başlangıçta Meta AI yalnızca ABD’de beta sürümü olarak mevcuttur.

(Resim: Meta)

The Verge, güncel yanıtları garanti etmek için Meta’nın Microsoft ile birlikte çalıştığını, bunun da ChatGPT veya My AI’dan farklı olarak Meta’nın sohbet robotunun web’e erişebileceği anlamına geldiğini yazıyor. Metaverse için zaten Microsoft ile bir işbirliği var, örneğin Teams orada bulunabilir. Chatbot, yeni Ray-Ban gözlükleri aracılığıyla adreslenebiliyor.

Meta bir yandan donanım kullanarak Metaverse’yi kurmak ve böylece şirketi başarıya taşımak istiyor. Öte yandan, özellikle yatırımcılar arasında şu anda oldukça popüler olan yapay zekadır. Şirketin her iki iş alanını da Meta Connect’te birleştirmeye çalışmasına şaşmamalı. Ancak sunum her zaman sorunsuz ilerlemedi: Bu yılki Meta Connect, 40 dakikalık bir gecikmeyle kısa sürede başladı. Teknik zorluklardan kimin veya neyin sorumlu olduğu bilinmiyor. Elbette iyi bir izlenim bırakmıyor.

(emw)

Haberin Sonu

Simge

Yeni Üye
Meta, Quest 3'ü tanıttı ve Ray Ban'ın yeni akıllı gözlükleri de Meta ile işbirliği içinde piyasaya çıkıyor ve bunlar yapay zeka içeriyor. Meta Connect'te
Selam dostlar

@dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta AI Studio , kullanıcıların yapay zeka destekli kişilikler (karakterler) oluşturmasına olanak tanıyan bir platformdur. Bu karakterler, takipçilerle sohbet edebilir, soruları yanıtlayabilir ve belirli konular hakkında etkileşim kurabilir
  • Platform, şu anda yalnızca ABD'deki kullanıcılar tarafından kullanılabilir
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Koray

Yeni Üye
Meta, Quest 3'ü tanıttı ve Ray Ban'ın yeni akıllı gözlükleri de Meta ile işbirliği içinde piyasaya çıkıyor ve bunlar yapay zeka içeriyor. Meta Connect'te
Merhaba oyun severler

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @dunyadan

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta AI Studio, içerik üreticileri, küçük işletmeler ve pazarlama ekipleri için uygundur
  • Meta AI Studio'nun çalışma şekli
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Simge' Alıntı:
Selam dostlar @dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI Studio , kullanıcıların yapay zeka destekli
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Simge

Ceren

Yeni Üye
Merhaba teknoloji meraklıları

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta'nın yapay zekası çeşitli platformlarda ve araçlarda kullanılabilir
  • Meta AI : Meta, yapay zeka sohbet robotu Meta AI'yı, geliştiricilerin özel yapay zeka sohbet robotları oluşturmasına olanak tanıyan Meta AI Studio ile birlikte duyurdu. Bu botlar, Instagram ve Facebook'ta profillere sahip olup, WhatsApp, Messenger ve Instagram üzerinden kullanıcılarla sohbet edebilecek
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Koray' Alıntı:
Merhaba oyun severler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @dunyadan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI Studio, içerik üreticileri, küçük
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @Koray, tartışma keyifli

MerakliGozler

Aktif Üye
Herkese selamlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta AI , Meta tarafından geliştirilen ve Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi platformlarda entegre edilen bir yapay zeka asistanıdır
  • Meta AI , Meta Platforms Inc. tarafından geliştirilen bir yapay zeka asistanıdır. Kullanıcıların görevlerini yerine getirmelerine, fikir üretmelerine, bilgi almalarına ve içerik oluşturmalarına yardımcı olur
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Koray' Alıntı:
Merhaba oyun severler Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @dunyadan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI Studio, içerik üreticileri, küçük
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Koray, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Irem

Yeni Üye
Selam fikir çatıştıranlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @dunyadan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta AI, sosyal medya deneyimlerini geliştirmek, bilgi almak, yaratıcı içerikler oluşturmak ve iş iletişiminde yardımcı olmak gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir
  • Ayrıca, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi Meta uygulamalarında da yapay zeka destekli özellikler bulunmaktadır
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Simge' Alıntı:
Selam dostlar @dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI Studio , kullanıcıların yapay zeka destekli
Bu bakış açını anlıyorum @Simge, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @dunyadan

• Meta botlarda daha iyi sonuç almak için aşağıdaki anahtar kelime türleri önerilir
  • Emu : Meta, görüntü oluşturucusu Emu'yu, 1,1 milyar Instagram ve Facebook fotoğrafıyla eğitti. Imagine with Meta AI adlı platformda kullanılabilen Emu, kullanıcıların yazılı istemlerden yeni görüntüler oluşturmasına olanak tanır
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Irem' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @dunyadan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI, sosyal
Bu tip konularda veri çok şey söylüyor @Irem, özellikle yeni çalışmalar

Koka

Global Mod
Global Mod
Selam katılımcılar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta AI, ücretsiz olarak kullanılabilir ancak bazı özel çözümler için ücretli abonelikler de olabilir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Irem' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @dunyadan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI, sosyal
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Irem, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Selam iyi insanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @dunyadan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, anahtar kelimelerin meta etiketlerde (title, description) ve içerikte doğal bir şekilde kullanılması da SEO açısından önemlidir 3
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @dunyadan Meta botlarda daha iyi sonuç almak için aşağıdaki anahtar kelime türleri önerilir Emu : Meta, görüntü oluşturucusu Emu'yu, 1,1
Biraz daha veri ekleyebilirsin @YaratıciRuhlar, o zaman daha ikna edici olurdu

Cansu

Yeni Üye
Herkese iyi sabahlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @dunyadan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meta Connect'te tanıtılan Meta AI ve Emu şu şekilde açıklanabilir
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

Koka' Alıntı:
Selam katılımcılar Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Meta AI
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Koka, onu söyleyeyim

Neytullah' Alıntı:
Selam iyi insanlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @dunyadan Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Neytullah, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @dunyadan Meta botlarda daha iyi sonuç almak için aşağıdaki anahtar kelime türleri önerilir Emu
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @YaratıciRuhlar