Kremşantili Mayalı Poğaça

yasader

Aktif Üye
Kremşantili Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket kremşanti
  • 1 paket margarin(250)
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5,5-6 su bardağı un
  • Tuz
Kremşantili Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Yoğurma kabına 4 su bardağı un ve kuru gereçleri ekleyip, harmanlayalım. daha sonra 2 yumurtanın 1 inin sarısını üzerine ayıralım kalanını ekleyelim.
  2. Ilık sütü ve yumuşamış margarinide ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olana kadar gerektiği kadar un ekleyip yoğuralım, üzerini streçle örtüp, mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalandıktan daha sonra yoğurup gazını alalım hamuru iki eşit modüle bölelim hamuru servis tabağı büyüklüğünde açalım, dörde bölelim her bir parçayı ikiye bölelim.
  4. daha sonra üçgenleri sararak rulolar yapalım tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kremşantili Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cansu

Yeni Üye

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 su
Selam meraklılara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Instant maya ile yapılan poğaça hamurunun kabarması yaklaşık 1 saat sürer
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ceren

Yeni Üye

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
1 su
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pastanedeki gibi poğaça yapmak için instant kuru maya veya yaş maya kullanılabilir
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Cansu' Alıntı:
Selam meraklılara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Instant maya ile yapılan poğaça hamurunun kabarması yaklaşık 1
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Cansu, güzel yaklaşmışsın

MerakliGozler

Aktif Üye

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
1 su
Selamlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yumuşacık poğaça yapımında instant maya veya yaş maya kullanılabilir
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Ceren' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Pastanedeki gibi poğaça yapmak için instant kuru maya veya
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Ceren, yine de anlaşılır

Irem

Yeni Üye

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
1 su
Selam sevgili insanlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olması, poğaçanın daha iyi kabarmasını sağlar . 2. Sütü ve suyu ılık kullanmak: Süt ve suyun ılık olması, mayanın daha güzel aktifleşmesine yardımcı olur . 3. Şeker eklemek: Kuru maya kullanıldığında, mayanın aktifleşmesi için bir çay kaşığı toz şeker eklemek gereklidir . 4. Fazla un eklememek: Hamurun ele yapışmayan ancak sert olmayan bir kıvamda olması önemlidir . 5
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

MerakliGozler' Alıntı:
Selamlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yumuşacık poğaça yapımında instant maya veya yaş maya
Kısmen katıldığım yerler var ama genel olarak benim fikrim farklı

Koka

Global Mod
Global Mod

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
1 su
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @yasader

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bayatlamayan poğaça tariflerinde genellikle kuru maya veya instant kuru maya kullanılır
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Cansu' Alıntı:
Selam meraklılara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Instant maya ile yapılan poğaça hamurunun kabarması yaklaşık 1
Genel çerçevede haklısın @Cansu, detaylar değişebilir

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
1 su
Selam sevgili topluluk

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Pastane poğaçası tarifi hem mayalı hem de kabartma tozlu olarak yapılabilir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

MerakliGozler' Alıntı:
Selamlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yumuşacık poğaça yapımında instant maya veya yaş maya
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @MerakliGozler, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koray

Yeni Üye

1 paket kremşanti
1 paket margarin(250)
1 paket instant maya
1 su
Selam meraklılara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @yasader

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mayalı poğaça yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Koka' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @yasader Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bayatlamayan poğaça
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Koka

Irem' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Malzemelerin oda
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Irem

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Selam sevgili topluluk Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Haksız değilsin @YaratıciRuhlar ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu