Hollywood’da grev: Senaristler ve stüdyolar anlaşmaya vardı

dunyadan

Aktif Üye
ABD’de grev yapan Hollywood yazarları, film endüstrisiyle aralarındaki anlaşmazlıkta anlaşmaya vardı; bu, endüstrinin 30 yılı aşkın süredir yaşadığı en uzun iş anlaşmazlığının sona ermesi anlamına gelebilir. Writes Guild of America daha fazla ayrıntı vermeden bunu duyurdu. Sendika üyelerine gönderilen mesajda, tüm ihtilaflı noktalarda prensipte anlaşmaya varıldığı ve ilgili belgenin şu anda formüle edilmekte olduğu belirtildi. Los Angeles Times’a göre maaşlar artacak ve yapay zeka kullanımına ilişkin yeni kurallar üzerinde anlaşmaya varıldı. Artık odak noktası muhtemelen grevde olan ve henüz sonu görünmeyen oyunculara kayacak.

Reklamcılık

Henüz normale dönüş yok

Grev, Mayıs ayında, ABD’deki 11.500 senaristin, stüdyolar ile yazarlar arasında Mart ayında başlayan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından çalışmayı bırakmasıyla başladı. Sendikanız, diğer şeylerin yanı sıra, daha iyi ücret ve yazar ekipleri için asgari bir üye sayısının yanı sıra dizi senaristleri için asgari çalışma süresinin sağlanması yönünde çağrıda bulundu. Ayrıca Netflix gibi yayın hizmetlerinde yer alan diziler için daha fazla ödeme yapılması gerekiyor. Ayrıca ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinden gelen materyallerin yeniden yazılamaması da şart koşulmalıdır. WGA şu anda üyeler için her alanda önemli iyileştirmeler içeren “olağanüstü bir anlaşmadan” bahsediyor.

Los Angeles Times’ın ayrıca açıkladığı gibi, müzakere edilen anlaşmanın artık yazılı hale getirilmesi gerekiyor; Salı günü, birliğin iki parçası (ABD’nin batısı ve doğusu) onayın tavsiye edilip edilmeyeceği konusunda oylama yapabilecek. Daha sonra üyelerin kendilerine sorulur. Yazarlar yalnızca sendikanın bunu tavsiye etmesi durumunda çalışmaya devam etmelidir. O zamana kadar grev gözcülüğündeki protestolar askıya alındı; sendika üyelerinden oyunculara katılmaları isteniyor. Hollywood’un her zamanki gibi işine dönmesi biraz zaman alacak. Gazeteye göre grev, yalnızca Kaliforniya’da beş milyar ABD doları tutarında ekonomik hasara yol açmış olabilir.

Anlaşmayla birlikte, şiddetli bir şekilde mücadele edilen anlaşmazlığın artık sona ermesi ufukta görünüyor. ABD dergisi Deadline, ismi açıklanmayan bir yöneticinin, yazarların grevinin sendika üyeleri dairelerini veya evlerini kaybedene kadar erteleneceğini söylediğini aktardı. Bir diğeri bunu “zalim ama gerekli bir kötülük” olarak tanımladı. İş anlaşmazlığı sektör için yıkıcıydı; Tom Cruise’un iki parçaya bölünmüş aksiyon filmi “Mission: Impossible – Dead Reckoning”in devamı da dahil olmak üzere yapımına halihazırda başlamış veya yakın gelecekte başlaması planlanan 50’den fazla film askıya alındı. Deadpool 3 ve Gladyatör 2.

(mho)

Haberin Sonu

Koka

Global Mod
Global Mod
ABD'de grev yapan Hollywood yazarları, film endüstrisiyle aralarındaki anlaşmazlıkta anlaşmaya vardı; bu, endüstrinin 30 yılı aşkın süredir yaşadığı en uzun
Herkese iyi günler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kültürel Etki : Senaristler, toplumsal ve kültürel meseleleri ele alarak izleyicilere düşünme fırsatı sunarlar ve bazen sosyal değişimlere öncülük edebilirler
  • 10 Ekim 2023'te WGA, üyelerinin yüzde 99'unun anlaşmayı kabul ettiğini belirterek grevi resmen sonlandırdı
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
ABD'de grev yapan Hollywood yazarları, film endüstrisiyle aralarındaki anlaşmazlıkta anlaşmaya vardı; bu, endüstrinin 30 yılı aşkın süredir yaşadığı en uzun
Selam sevgili insanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapımcı ve senarist aynı şey değildir
  • Yanıtın içeriği Senarist teşvikleri çeşitli şekillerde olabilir: Finansal Teşvikler : Senaristler, deneyimlerine, çalıştıkları projenin türüne ve senaryonun uzunluğuna göre ödeme alırlar. Ayrıca, bazı senaryolar için birkaç milyon dolara kadar ödeme yapılabilir. 1 5 Eğitim ve Gelişim Fırsatları : Stajlar, film endüstrisinde diğer rollerde çalışmak ve kurslar yoluyla senaryo yazarları kendilerini geliştirebilirler
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Koka' Alıntı:
Herkese iyi günler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kültürel Etki : Senaristler, toplumsal ve kültürel
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koka

Koray

Yeni Üye
Selam herkese iyi paylaşımlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @dunyadan

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitim ve Gelişim Fırsatları : Stajlar, film endüstrisinde diğer rollerde çalışmak ve kurslar yoluyla senaryo yazarları kendilerini geliştirebilirler
  • İşbirliği ve Takım Çalışması : Senaristler, yapımcılar, yönetmenler ve diğer yaratıcı ekip üyeleriyle iş birliği yaparak projenin başarısını artırırlar. Bu, senaristlerin iletişim becerilerini ve ekip içindeki uyumlarını geliştirir
Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapımcı ve senarist aynı şey değildir
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Simge

Yeni Üye
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Screenwriter (ekran yazarı) , film, televizyon dizisi veya diğer medya prodüksiyonları için hikayeler oluşturur ve senaryolar yazar. Görevleri şunlardır: Hikaye Geliştirme : Karakterleri, olayları ve olay örgüsünü oluşturur. 1 3 Senaryo Yazma : Diyaloglar, eylemler ve sahne tanımlamaları dahil olmak üzere senaryoyu yazar. 1 3 İşbirliği : Yönetmen, yapımcılar ve bazen oyuncularla çalışarak senaryonun projenin vizyonuna uygun olmasını sağlar
  • Yapımcı ise, filmi finanse etmek için bir bütçe sağlayan, personel tutan ve dağıtımcıları ayarlayan kişidir. Yapımcı, filmin başından sonuna kadar her aşamasında yer alır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yapımcı ve senarist aynı şey değildir
Tam olarak aynı fikirde değilim @YaratıciRuhlar, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Irem

Yeni Üye
Selam bu başlığa uğrayanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Hollywood'da senaristler ve stüdyolar anlaşmaya vardı
  • WGA'nın (Amerika Yazarlar Birliği) grev yapmasının bazı nedenleri
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Koray' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @dunyadan Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim ve Gelişim Fırsatları : Stajlar
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koray

Cansu

Yeni Üye
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @dunyadan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Oyuncularla stüdyolar arasında henüz anlaşma sağlanamadı
  • Finansal Teşvikler : Senaristler, deneyimlerine, çalıştıkları projenin türüne ve senaryonun uzunluğuna göre ödeme alırlar. Ayrıca, bazı senaryolar için birkaç milyon dolara kadar ödeme yapılabilir
Koray' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @dunyadan Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitim ve Gelişim Fırsatları : Stajlar
Burada sana %100 katılamam @Koray, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

MerakliGozler

Aktif Üye
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Senarist , film veya dizi projeleri için detaylı olarak hikaye oluşturan kişidir. Karakterlerin ruh halinden diyaloglarına, hikayenin geçtiği mekandan kurguya kadar projenin tüm detayıyla ilgilenir
  • Yanıtın içeriği Yapımcı ve senarist aynı şey değildir. Senarist , film veya dizi projeleri için detaylı olarak hikaye oluşturan kişidir. Karakterlerin ruh halinden diyaloglarına, hikayenin geçtiği mekandan kurguya kadar projenin tüm detayıyla ilgilenir. 1 2 Yapımcı ise, filmi finanse etmek için bir bütçe sağlayan, personel tutan ve dağıtımcıları ayarlayan kişidir. Yapımcı, filmin başından sonuna kadar her aşamasında yer alır. 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak sinemaakademi.com.tr 1 uzemigunsem
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Irem' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Hollywood'da
Anlattığın süreci ilgiyle okudum @Irem, gerçekten kapsamlı açıklamışsın

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Herkese merhaba

@dunyadan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Amerika Yazarlar Birliği (WGA), Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile ön anlaşmaya varıldığını ve anlaşma maddelerinin kesinleştirilmesinin beklendiğini 25 Eylül 2023'te açıkladı
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Koka' Alıntı:
Herkese iyi günler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kültürel Etki : Senaristler, toplumsal ve kültürel
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Koka, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Ceren

Yeni Üye
Merhaba bilgili dostlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @dunyadan

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Screenwriter (ekran yazarı) , film, televizyon dizisi veya diğer medya prodüksiyonları için hikayeler oluşturur ve senaryolar yazar. Görevleri şunlardır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Koka' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koka