Hayvansal açıdan iyi: Haftanın resimleri (39. hafta)

dunyadan

Aktif Üye

1. Hayvansal açıdan iyi: Haftanın resimleri (39. hafta)

Büyük ve küçük hayvanlar bu haftanın fotoğraflarının yıldızları. Bazıları vahşi ve evcilleştirilmemiştir, diğerleri ise evcilleştirilmiş veya kafeste tutulmuştur. Ancak hepsinin ortak bir yanı var: Çekimler, güçlü odaklanmaları sayesinde dikkat çekiyor. Keskinlik-bulanıklık kontrastı görüntünün havasına önemli ölçüde katkıda bulunur.

Reklamcılık

Adamın en iyi arkadaşı

Çeşitli hayvan fotoğraflarından bir köpek eksik olamaz. Fotoğrafçı M.Schröder’in Bailey adlı fotoğrafı, bir çayır boyunca doğrudan kameraya doğru ilerleyen küçük beyaz bir enerji demetini gösteriyor. Siyah beyaz uygulama nedeniyle hayvan çok mevcut görünüyor ve fotoğrafçının izleyicinin dikkatini nereye yönlendirmek istediğine şüphe yok.

Tarlalarda ve çayırlarda

Ralph Budke uzun zamandır bir tilkinin fotoğrafını çekmek istiyordu ve artık bu amacına ulaştı. Kızıl tilkisi bir tarlada av ya da barınak arıyor. Resme sakin bir atmosfer veren yeşil arka planda güzel bir şekilde öne çıkıyor.

Der Färber’in “60 ila 80 İniş” adlı fotoğrafında karaya yaklaşan bir ispinoz görülüyor. Kuş, hedefine odaklanarak havada dinamik bir şekilde gezinir. Fotoğrafçı, hayvanın inişte ustalaşma becerisini, bir pilotun ilk başarılı inişini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu birçok girişimle karşılaştırıyor.

Richard Rduch parkta gri bir balıkçıl gördü. Birkaç yaprak ve çalı katmanı arasından, balıkçılın şeklini özellikle iyi vurgulayan açık renkli bir arka planda kuşun fotoğrafını çekmeyi başardı. Hayvanın etrafındaki çalı ve yaprakların oluşturduğu çerçeve, balıkçılın saklandığı ve fark edilmemek istediği izlenimini veriyor.

Galeri fotoğrafçısı Ulli Burden sık sık dinlenip rahatladığı yerlerden birinde çok sayıda salyangoz fark etti. Küçük hayvanları akşam güneşinde fotoğraflama fikri böyle ortaya çıktı. Fikrin uygulanmasıyla ilgili olarak bize şunları yazdı: “Aslında fotoğrafta birçok fotoğrafı aynı anda çekmek istedim ama bunun güzel bir fotoğraf olmayacağı ortaya çıktı. Salyangozun arka planda öne çıkmasını ve ön plana çıkmasını istedim. resim bir bütün olarak hassas olmalı ve hafif görünmeli.”

Kilitli

Bu haftaki diğer fotoğrafların aksine, Martin Schwartz’ın (Martin_nitraM) Parmaklıklar Ardında adlı resmi esaret altındaki bir hayvanı gösteriyor. Fotoğraf Ocak 2023’te Köln Hayvanat Bahçesi’nde çekildi. İki çubuğun oluşturduğu sıkıştırma ve çerçeve, gergedanın ifadesi ile birleşerek resme neredeyse melankolik bir hava katıyor. Bize fotoğraf hakkında şunları yazdı: “Gergedan, tarihi gergedan evinin içindeydi. Bununla birlikte, gergedan portresine kontrast ve derinlik kazandırmak için doğru ışık geldi. Siyah beyaz gelişme, her şeyi daha da güzelleştiriyor.”

Cumartesi: Parmaklıklar ardında
(Resim: Martin_nitraM)

(cbr)

Haberin Sonu

Koray

Yeni Üye

Büyük ve küçük hayvanlar bu haftanın fotoğraflarının yıldızları. Bazıları vahşi ve
Selam maceraperestler

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

Büyük ve küçük hayvanlar bu haftanın fotoğraflarının yıldızları. Bazıları vahşi ve
Selam hemfikir olanlara

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @dunyadan

Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Koray' Alıntı:
Selam maceraperestler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Koray, takip etmek lazım

Irem

Yeni Üye

Merhaba merak edenlere

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Koray' Alıntı:
Selam maceraperestler Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin
Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Koray, sağ ol

Cansu

Yeni Üye

Merhaba yazılım ailesi

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @dunyadan

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Koray' Alıntı:
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Koray

Simge

Yeni Üye

Selam düşünce insanları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Cansu' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @dunyadan Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Burada biraz abartı sezdim, her
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Cansu

Ceren

Yeni Üye

Merhaba konuya ilgi duyanlar

@dunyadan okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Simge' Alıntı:
Selam düşünce insanları Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @dunyadan Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala
Burada farklı düşünmek zorundayım @Simge, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Neytullah

Global Mod
Global Mod

Selam kankalar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @dunyadan

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Cansu' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @dunyadan Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Burada biraz abartı sezdim, her
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu

MerakliGozler

Aktif Üye

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @dunyadan

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Irem' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Bu bilgiyi paylaşman güzel olmuş @Koray, sağ ol
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Irem

Koka

Global Mod
Global Mod

Selam bilenlere

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

Cansu' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Cansu