Google, podcast’ler için kendi uygulaması olan Podcast’leri kapatıyor

dunyadan

Aktif Üye
Veri şirketi bu hafta, yıllardır var olan üçüncü bir hizmet olan Google Podcasts’in de sona erdiğini duyurdu. Podcast’ler uygulaması 2024’te kullanımdan kaldırılacak. Daha sonra YouTube Music’te, abone olunabilir medya katkılarının ABD’de zaten bulunabileceği podcast’ler olacak. Podcast’ler ayrıca YouTube Music’te ücretsiz olarak sunulmalıdır; ücretli aboneliğe gerek kalmayacak.

Reklamcılık

Google, bu günlerde, biraz daha ucuz bir fiyata ancak YouTube Premium’dan biraz daha az özelliğe sahip, video platformunun reklamsız bir aboneliği olan YouTube Premium Lite’ı zaten sonlandırdı. YouTube Premium Lite yalnızca Danimarka, İsveç ve Hollanda gibi belirli Avrupa ülkelerinde sunuldu. Ayrıca Ocak 2024’ten itibaren Gmail’in temel HTML görünümü olan ekstra basit Gmail’in de sonu gelecek.

YouTube-ABD’de zaten özel olarak podcast’ler var

Google Podcasts, 2018 yılında kendi podcast oynatıcısı olarak piyasaya sürüldü. Uygulama bilinçli olarak basit tutuldu ve neredeyse hiç reklam içermiyor. Google özellikle önerilerle güçlü yönlerini ortaya çıkarmak istiyordu. Ancak Google’ın geçen yıl YouTube’da yalnızca podcast’ler sunan bir podcast sayfasını kullanıma sunmasıyla işin sonu göründü.

Youtube.com/podcasts web sitesi şu anda yalnızca ABD’de kullanılabiliyor ancak YouTube bloguna göre Google, bu yılın sonuna kadar bu hizmeti dünya çapında açacak. Görünüşe göre Google’ın başka bir podcast uygulamasına ihtiyacı yok çünkü Google Podcast’ler “2024’ün sonlarında” kullanımdan kaldırılacak. Google bunu, pazar araştırmacılarına göre ABD’deki haftalık podcast kullanıcılarının yaklaşık yüzde 23’ünün ağırlıklı olarak YouTube kullandığını, ancak yalnızca yüzde 4’ünün Google Podcast’lerini kullandığını söyleyerek haklı çıkarıyor.

Podcast aktarım araçları

Geçişi kolaylaştırmak için dinleyicilere podcast’lerinin RSS akışlarını YouTube Müzik kitaplığına eklemelerini sağlayacak basit bir geçiş aracı sağlanacak. Farklı bir platform tercih etmeniz durumunda podcast aboneliklerini diğer oyunculara aktarmak için bir OPML dosyası almanız gerekmektedir. Podcast yapımcılarına YouTube aktarımı için uygun araçlar da sunulmalıdır.

Başlangıçta YouTube, YouTube Music ve Google Podcasts’e erişimde herhangi bir değişiklik olmayacak. Kullanıcıların süreç hakkında bilgi sahibi olabilmesi için Google’ın podcast geçişiyle ilgili güncellemeler önümüzdeki birkaç ay içinde açık bir şekilde iletilecek.

#Haberlershow ve c’t Uplink podcast’leri aynı zamanda YouTube’daki Haberler çevrimiçi kanalında da yayınlanıyor.

(fds)

Haberin Sonu

Irem

Yeni Üye
Veri şirketi bu hafta, yıllardır var olan üçüncü bir hizmet olan Google Podcasts'in de sona erdiğini duyurdu. Podcast'ler uygulaması 2024'te kullanımdan
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Podcast yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır
  • Podcast çekmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
  • Öne çıkan özellikler: - Arama fonksiyonu: Belirli podcast'leri, bölümleri veya konuları aramak için kullanılabilir. - Kategoriler: Sanattan bilime kadar çeşitli konularda podcast'ler sunar. - Kişiselleştirme: Kullanıcıların dinleme geçmişine göre kişiselleştirilmiş öneriler sunar. - Çevrimdışı dinleme: Epizotları indirip çevrimdışı olarak dinleme imkanı sağlar. - Sesli komutlar: Google Assistant ve Google Home ile podcast'leri sesli komutlarla kontrol etme imkanı sunar
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Simge

Yeni Üye
Veri şirketi bu hafta, yıllardır var olan üçüncü bir hizmet olan Google Podcasts'in de sona erdiğini duyurdu. Podcast'ler uygulaması 2024'te kullanımdan
Selam oyun tutkunları

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Google Podcasts Uygulaması: Android cihazınızda Google Podcasts uygulamasını indirip, Google hesabınızla giriş yaparak podcast'leri keşfedebilir, abone olabilir ve dinleyebilirsiniz
  • Google'da podcast dinlemek için birkaç yöntem bulunmaktadır:
  • 3. Google Home Cihazları: Google Home veya diğer Google Assistant destekli cihazlarınızda, "OK Google, play [podcast adı]" komutunu vererek podcast'leri dinleyebilirsiniz
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Irem' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Podcast yerine kullanılabilecek bazı alternatifler şunlardır Podcast çekmek için
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Irem

Koray

Yeni Üye
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @dunyadan

• 1. Konu Belirleme: Ne hakkında konuşmak istediğinize karar verin. Hedef kitlenizi de göz önünde bulundurmalısınız. 2. Ekipman Seçimi: Kaliteli ses kaydı için mikrofon, kulaklık ve ses düzenleme yazılımı gereklidir. Başlangıçta uygun fiyatlı ürünler tercih edilebilir. 3. Sessiz Ortam: Arka planda gürültü olmayacak şekilde sessiz ve izole bir ortam seçin. 4. Kayıt Öncesi Hazırlık: Deneme kaydı yaparak ses seviyelerini ve ortamın kalitesini kontrol edin. 5
  • Google Podcasts, kullanıcıların podcast'leri keşfetmelerini, abone olmalarını ve dinlemelerini sağlayan bir platformdur
  • 2024 yılında Google Podcasts'in kapatılacağı ve podcast yayınlarının YouTube Music'e taşınacağı duyurulmuştur
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Simge' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Google Podcasts Uygulaması : Android cihazınızda
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Simge, ben böyle düşünmemiştim

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Selam hemfikir olanlara

@dunyadan, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Podcast açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
  • 1. Konsept Belirleme: Hangi konuda konuşacağınızı ve hedef kitlenizi belirleyin. 2. Ekipman ve Yazılım Seçimi: Mikrofon, kulaklık, ses kartı ve kayıt yazılımı gibi gerekli ekipmanları temin edin. 3. Kayıt Ortamını Hazırlama: Sesin yankılanmadığı, sessiz bir ortam seçin. 4. Format Belirleme: Tek başına konuşma, konuklu yayın veya panel formatı gibi bir format seçin. 5. Bölüm Planı ve İçerik Üretimi: Her bölümde ne konuşacağınızı planlayın ve konuları kısa notlarla düzenleyin
  • Android için Postcast uygulaması (CastBox), podcast dinlemek ve oluşturmak için kullanılır
Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Simge' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Google Podcasts Uygulaması : Android cihazınızda
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Simge, tebrikler

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
@dunyadan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ek olarak, podcast'inizin tanıtımını yapmak için sosyal medya ve diğer online kanalları kullanabilirsiniz
  • 1. Spotify: Geniş bir podcast içeriği sunan müzik dinleme platformu . 2. Apple Podcasts: Apple cihazları için özel olarak geliştirilen podcast dinleme uygulaması . 3. Overcast: iPhone kullanıcıları için önerilen, kullanıcı dostu arayüze sahip podcast uygulaması . 4. Pocket Casts: Android ve iOS platformlarında kullanılabilen, çeşitli özellikler sunan bir podcast uygulaması . 5
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Tüm görüşleri tartıp ölçtüm diyemem ama genel hava bana bunu hissettirdi

Irem' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Podcast yerine kullanılabilecek bazı
Görüşüne saygı duyuyorum @Irem, ama bence konu bundan daha derin

Koray' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @dunyadan 1. Konu Belirleme : Ne hakkında konuşmak istediğinize karar verin. Hedef kitlenizi de göz
Aslında seni anlıyorum @Koray ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Simge' Alıntı:
Selam oyun tutkunları Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Google
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Simge, özellikle pratik tarafı çok farklı