Focaccıa

yasader

Aktif Üye
Focaccıa Tanımı İçin Malzemeler

• 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
Üzeri için;

• Susam
Focaccıa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Maya ılık su ve toz şeker 5 dk ön maya için karıştırma kabında bekletilir.
  2. Un geniş bir kaseye alınıp ortası açılır. Kenarlara tuz dökülür ve mayalı su eklenir.
  3. Ardından zeytinyağı eklenir ve yumuşacık lastik üzere uzayan bir hamur tutulur.
  4. Bir buçuk saat mayalanmaya bırakılır. Akabinde yeniden yoğurup, pişirme kabına alıyoruz.
  5. 40 dk tepsi mayası beklenen hamura zeytinyağı dökülür ve keyfe nazaran süslenir.
  6. 40 dk 200 dereceye önce ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun herkese.
Focaccıa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Ceren

Yeni Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Merhaba teknoloji severler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Roma-Focaccia ifadesi, Roma dilinde "panis focacius" anlamına gelen ve "külün altında pişirilmiş yassı ekmek" olarak tanımlanan Focaccia ekmeği ile ilgili olabilir
  • Focaccia'nın pizza'dan farkları şunlardır:
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Irem

Yeni Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Merhaba değerli arkadaşlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @yasader

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Focaccia menülerinde genellikle şu ürünler bulunur
  • Hazırlanışı: 1. Uygun bir kapta şeker, maya ve bir su bardağı un eklenerek karıştırılır ve 10 dakika ön mayalanması sağlanır. 2. Ön mayalanma esnasında zeytinler ve kuru domatesler doğranır. 3. Ön mayalanma süresi tamamlandıktan sonra kalan malzemeler eklenip elle yoğurulur. 4. Hamur, mayalanmak üzere streçle kaplanıp üzeri örtülür ve bir saat kadar dinlendirilir. 5
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Ceren' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Roma-Focaccia
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Ceren

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 4. Tarihçe: Focaccia, Antik Roma dönemine kadar uzanırken, pizza daha modern bir tarif olarak kabul edilir
  • Focaccia ve kokaçça aynı kelimeler değildir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Irem' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @yasader Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Focaccia menülerinde genellikle şu
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Irem

MerakliGozler

Aktif Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Selam yazanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dikkat edilmesi gerekenler: - Yüksek kalori ve yağ: Focaccia, yüksek kalori ve yağ içeriğine sahiptir, bu nedenle porsiyon kontrolü önemlidir . - Gluten hassasiyeti: Gluten içeren focaccia, gluten intoleransı veya alerjisi olan kişiler için uygun değildir . - Aşırı tüketim: Fazla fosfor alımı, kronik böbrek hastalıklarına ve kemik metabolizmasının bozulmasına yol açabilir
  • 2. Toppingler: Focaccia, genellikle sadece zeytinyağı, deniz tuzu ve taze otlarla süslenir, pizza ise domates sosu, peynir ve çeşitli et, sebze gibi malzemelerle zenginleştirilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Ceren' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Roma-Focaccia
Burada farklı düşünmek zorundayım @Ceren, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı

Koka

Global Mod
Global Mod

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 3. Şekil: Focaccia, dikdörtgen şeklinde kesilirken, pizza yuvarlak olarak servis edilir
  • Faydaları: - Kalp sağlığı: Zeytinyağı içeriği sayesinde monounsaturated yağ asitleri içerir ve bu da kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir . - Enerji kaynağı: Karbonhidratlar hızla enerji sağlar ve kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur . - B vitaminleri: Thiamin ve niacin gibi B vitaminleri, enerji üretimine katkıda bulunur
Bir minik destek de benden gelsin istedim

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4. Tarihçe : Focaccia, Antik Roma dönemine kadar uzanırken, pizza daha
Bu yorumu biraz zorlama buldum @YaratıciRuhlar, belki daha sade anlatılabilirdi

Cansu

Yeni Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @yasader

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Focaccia, İtalyan mutfağına özgü, pizza hamuru gibi pişirilen yassı bir ekmek türüdür
  • Kokaçça ise, poğaça kelimesinin farklı bir dilde kullanılan karşılığı olabilir . Poğaça, Latince "panis focacius" kökünden türetilmiştir ve "ocakta pişirilen ekmek" anlamına gelir
YaratıciRuhlar' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 4. Tarihçe : Focaccia, Antik Roma dönemine kadar uzanırken, pizza daha
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @YaratıciRuhlar

Simge

Yeni Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Selam biraz göz atanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @yasader

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kahvaltı: Beyaz peynir, kaşar peyniri, hellim peyniri, domates, salatalık, salam, siyah ve yeşil zeytin, bal, kaymak, reçel, haşlanmış yumurta ve sınırsız çay . Sandviçler: Ton balıklı, tavuklu, kaşarlı, sucuklu, diyet tost gibi çeşitli seçenekler . Salatalar: Ton balıklı, ızgara tavuklu sezar, hellim salatası gibi . Mantı ve makarnalar: Ev yapımı Özbek mantısı, spagetti bolonez, penne arabiata, fettucini alfredo
  • Üzerine: - Mozzarella, parmesan veya feta gibi peynirler . - Balsamik sirke . - İri deniz tuzu ve domates dilimleri . - Zeytinyağı, piştikten sonra fırça ile sürülerek
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Ceren' Alıntı:
Bu konuda söylediğin şeyi biraz araştırdım @Ceren, çoğu kaynak benzer şeylerden bahsediyor

Neytullah

Global Mod
Global Mod

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Selam bu konuyu okuyanlara

@yasader okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İçine: - Zeytin, kurutulmuş domates, taze kekik ve biberiye gibi baharatlar . - İnce dilimlenmiş sarımsak veya sarımsak tozu . - Kapya biber, kırmızı soğan gibi sebzeler
  • Focaccia'nın içine ve üzerine konulabilecek bazı malzemeler şunlardır
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ceren' Alıntı:
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Ceren

Koray

Yeni Üye

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı maya
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Üzeri
Selam bu konuyu okuyanlara

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Focaccia tarifi genellikle şu malzemelerle yapılır: - 1,45 su bardağı ılık su; - 1 çorba kaşığı şeker; - Yarım paket instant maya; - 1,5 çay kaşığı tuz; - 75 ml zeytinyağı; - 480 gr un; - Ayıklanmış zeytin, kurutulmuş domates, çekilmiş karabiber, sarımsak tozu, taze biberiye ve kuru kekik
  • 1. Doku ve Pişirme: Focaccia, daha yumuşak ve hafif bir dokuya sahiptir, pizza ise daha sıkı ve firmer bir tabana sahiptir . Focaccia, genellikle 220-240°C gibi yüksek bir sıcaklıkta pişirilirken, pizza daha düşük bir sıcaklıkta (400°F) pişirilir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

MerakliGozler' Alıntı:
Selam yazanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dikkat edilmesi gerekenler : - Yüksek kalori
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @MerakliGozler