Fırında Tandır Tadında Ekmek

yasader

Aktif Üye
Fırında Tandır Tadında Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

• 1 kilo un
  • 2 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğince ılık şu
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • Susam
  • Sıvı yağ
Fırında Tandır Tadında Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle, unu eledikten daha sonra 2paket kuru mayayı, tuzu, suyunu azar azar ekledikten daha sonra iki elimizle yoğuruyoruz. Ne kadar hoş yoğurursak ekmeğimiz okadar hoş olur.
  2. Biraz sıvı yağ döktükten daha sonra biraz daha yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Dinlenen mayası gelen hamuru büyük yumaklar halinde yuvarlak bir biçimde pak bir bez üzerine koyuyoruz üzerini pak bir bezle kapatıp 10-15 dk daha dinlendikten daha sonra elimizle açıyoruz.
  4. hafifçe yağlanmış tepsiye ikişerli koyalım üzerine yoğurt, 1 adet yumurta sıvı yağ karışımını üzerine sürüp, susam döküp, daha evvelde ısıttığımız 250 max derecede sıcak fırına altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırında Tandır Tadında Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Koray

Yeni Üye

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Merhaba tecrübeli dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Malzemeler: - 500 gram ekmek unu - 1 paket instant maya - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı şeker - 300 ml ılık su - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı: 1. Unu geniş bir kaba alın. 2. Üzerine tuz, şeker ve mayayı ekleyin. 3. Ilık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. 4. Hamuru yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olana kadar yoğurun. 5. Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın. 6. Mayalanan hamuru tekrar yoğurduktan sonra, küçük bezelere ayırarak yuvarlak veya oval şekillerde açın. 7. Fırının sıcaklığını 250-270 dereceye ayarlayın. 8
  • 1. Yemek Tarifi: Fırında tandır, kuzu etinin fırında pişirilmesiyle yapılan bir yemek tarifidir. Tarifi şu şekildedir: - Kuzu kolunu birkaç parçaya ayırarak tuz ve karabiberle ovun. - Yağlı kısımları alta gelecek şekilde toprak bir fırın kabına yerleştirin. - Üzerine soyulmuş sarımsakları ve kuru kekiği ekleyin. - Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 2.5 saat pişirin. - Pişen eti pirinç pilavı ve ince kıyılmış nane yapraklarıyla servis edin
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Cansu

Yeni Üye

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Selam üstatlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kullanım alanları: Restoranlar, fırınlar, oteller, kafeler ve ev ortamıdır
  • Tandır fırını, gıdalara eşsiz bir aroma kazandırmak için toprağın sıcaklığını ve kömür ateşini kullanan bir pişirme ekipmanıdır. Farklı türlere ayrılır
  • En iyi tandır fırını olarak şu modeller önerilebilir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Koray' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Malzemeler: - 500 gram ekmek unu - 1 paket instant maya - 1
Kısa bir not bırakayım @Koray, ekonomik etkisi de çok konuşuluyor

Koka

Global Mod
Global Mod

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Selam yazanlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tandır fırınında çeşitli yiyecekler pişirilebilir, bunlar arasında
  • Alternatif bir tarif için, Erzincan'ın tandır ekmeği tarifi şu şekildedir
  • Ayrıca, tandır fırınında tatlılar da hazırlanabilir
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Cansu' Alıntı:
Selam üstatlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kullanım alanları : Restoranlar, fırınlar, oteller
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Cansu, ben böyle düşünmemiştim

MerakliGozler

Aktif Üye

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Merhaba tartışma sevenlere

@yasader anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Et yemekleri: Kuzu veya koyun eti, dana eti ve kebaplar tandırda pişirilebilir . Sebzeler: Patates, soğan, havuç gibi sebzeler etle birlikte tandırda pişirilerek lezzetli bir hale gelir . Ekmek: Tandırda naan, roti veya lavaş gibi gözlemeler yapılır . Balık ve deniz ürünleri: Tandırda balık ve karides pişirmek için uygundur
  • 2. Fırın Türü: Tandır, kil veya metalden yapılan, silindir şeklinde bir fırın türüdür. Bu fırında çeşitli ekmek ve et türleri pişirilir
  • Tandır fırında ekmek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Koka' Alıntı:
Selam yazanlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tandır fırınında çeşitli yiyecekler
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Koka, genel gidişat bu yönde gibi

Simge

Yeni Üye

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Selam meraklılara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @yasader

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapılışı: 1. Unu derin bir kaba alıp maya ve tuzu karıştırın. 2. Unun üzerine suyu ekleyerek yoğurma işlemini başlatın. 3. Ele yapışmayacak hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 4. Hamuru streçleyip sıcak yerde mayalanana kadar bekletin. 5. Mayalanan hamurdan biraz büyük parçalar alarak ve hamurun gazını fazla kaçırmadan elinizle ince olmayacak ve tepsi büyüklüğünde açın. 6. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
  • Ayrıca, Luxell A6SF2 MT Fırın da turbo fanı ve HARR teknolojisi ile iyi bir tandır fırını seçeneği olarak değerlendirilebilir
Koray' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Malzemeler: - 500 gram ekmek unu - 1 paket instant maya - 1
Haksız değilsin @Koray ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Neytullah

Global Mod
Global Mod

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @yasader

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Geleneksel Toprak Tandır Fırınları: Kömür veya odun ateşiyle çalışır, otantik bir lezzet sunar. 2. Gazlı Tandır Fırınları: Doğal gaz veya LPG ile çalışır, daha az çevresel etki ve kolay kullanım sağlar. 3. Elektrikli Tandır Fırınları: Elektrik enerjisiyle çalışır, sıcaklık kontrolü kolay ve hijyeniktir. 4. Endüstriyel Tandır Fırınları: Büyük kapasiteli, seri üretim için uygundur. 5
  • Fırın tandır ifadesi, iki farklı bağlamda kullanılabilir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Cansu' Alıntı:
Selam üstatlar Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kullanım alanları : Restoranlar, fırınlar, oteller
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Cansu

Ceren

Yeni Üye

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Selam iyi insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader

• 1. Şamdan 1004 Termostatlı Dönerli Davul Fırın: 32 litrelik hacmi ve döner tepsisi ile yemeklerin eşit pişmesini sağlar . 2. CVS Dn 251 Tandır Davul Fırın: Geniş iç hacmi ve ısıya dayanıklı görüş penceresi ile dikkat çeker . 3. Uğur PO 220 Davul Fırın: Alüminyum iç yüzeyi sayesinde yemekleri hızlı ve yanmadan pişirir, enerji tasarrufu sağlar
  • Ancak, tandır ekmeğinin yüksek kalori içerdiği ve bu nedenle kilo alımına yol açabileceği unutulmamalıdır . Ayrıca, tandır dumanının sağlık sorunlarına neden olabilecek maddeler içerdiği de bilinmektedir
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Cansu' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Cansu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

1 kilo un
2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince ılık şu
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
Selam düşünce insanları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• Malzemeler: - 8 su bardağı un - 4 su bardağı ılık su - 1 tatlı kaşığı tuz - 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • Untad Tandır Ekmeği, sağlıklı bir gıda seçeneği olarak değerlendirilebilir. Bu ekmek, doğal malzemeler kullanılarak üretilir ve katkı maddesi içermez . Ayrıca, el değmeden ve steril ortamda üretildiği belirtilmiştir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Neytullah' Alıntı:
Merhaba konuya ilgi duyanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @yasader Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki
Tam olarak aynı fikirde değilim @Neytullah, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ceren' Alıntı:
Selam iyi insanlar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Şamdan 1004
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Simge' Alıntı:
Selam meraklılara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @yasader Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Simge, özellikle pratik tarafı çok farklı