Ekrem Şad: Hiç idman yapamadık

OzguN

Yeni Üye
Basketbol Harika Ligi’nin 20. haftasında Galatasaray Nef, Anadolu Efes’e 103-91 mağlup oldu. Müsabaka daha sonrası Galatasaray Nef Başantrenörü Ekrem Şad açıklamalarda bulundu.

Yaşadıkları problemlere karşın olumlu bir manzara sergilediklerini belirten Şad, “Mağlup olduğumuz için üzgünüz. Kazanmak istiyoruz ve her maçı bunun için oynuyoruz. Spor bu. kimi vakit tam grup oyunuyorsunuz kimi vakit de problemlerle alana çıkıyorsunuz. Herkes için geçerli. bu biçimde bir periyot yaşıyoruz. Onun haricinde alanda biroldukça olumlu şey vardı. Olumsuz şeyler de oldu. Olumsuz şeyleri düzeltmeye çalışacağız. Olumlu şeylerin sayısını artırmaya çalışacağız” dedi.

Güçlü müsabaka öncesi Covid-19 sorunları niçiniyle idman yapamadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Hiç idman yapamadık. Bu mazeret değil lakin bir gerçek. Arkadaşlarımın büyük bir kısmının testleri bugün negatif çıktı. Kimilerini korkarak oynattım. Güçleri düşüktü. Sonuçta bulaşıcı bir hastalıktan geldik. İdmansız olmaktan dolayı fazlaca korkarak oynattım. Covid olmayan arkadaşlar 40 dakikaya yakın oynadılar. Buna mecburduk. Rotasyonumuz fazlaca kısaydı. En korktuğum şey sakatlık olmasıydı. Yarın sabah hasar denetimi yapacağız. Umut ediyorum ki büyük şeyler çıkmayacak. Buraya gelip bize dayanak olan taraftarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Oyuncuları da uğraşlarından ötürü tebrik ediyorum. Anadolu Efes Euroleague şampiyonu bir ekip. Çok formdalar. Oynamaları gerektiği üzere oynadılar. Onları da tebrik ediyorum. Önümüze bakacağız. Çarşamba günü fazlaca kıymetli bir maçımız var. Öteki arkadaşları da ritme sokmaya çalışarak daima birlikte gayretimize devam etmeye çalışacağız” tabirlerini kullandı.