Disney+: Kanadalıların artık şifrelerini yalnızca kendi evlerinde paylaşmalarına izin veriliyor

dunyadan

Aktif Üye
Disney, yayın hizmeti Disney+’ta hesap paylaşımını zorlaştırmaya başlıyor. Kanada’daki yeni Hizmet Şartları artık şifrenizin ailenizin dışındaki kişilerle paylaşılmasını resmi olarak yasaklamaktadır. Disney böylece kullanım koşullarının önceden belirsiz olan kurallarını daha somut hale getiriyor.

Reklamcılık

Ağustos ayında Disney, kör hesap yolcularının yayın hizmetini uzun vadede yasaklayacağını duyurdu. Disney CEO’su Bob Iger, şifre paylaşımını engellemenin şirket için “gerçek bir öncelik” olduğunu söyledi. Ancak halihazırda hesap paylaşımına karşı harekete geçen rakibi Netflix’in aksine Disney’in hâlâ bunun koşullarını yaratması gerekiyor.

Her şeyden önce hukuki altyapının oluşturulması gerekiyor. Kural Netflix’te uzun süredir yürürlükte: paylaşıma yalnızca ev içinde izin veriliyor. Ancak Disney henüz somutlaşmadı. Disney+’ın kullanım koşullarında yayın hizmetinin “üçüncü taraflarla” paylaşılmasına izin verilmediği belirtiliyordu. MobileSyrup web sitesine göre Disney bu betonu ilk kez Kanada’da üretti. Yeni düzenlemeler 1 Kasım’da yürürlüğe girecek. Almanya’da kullanım koşulları henüz değişmedi.

Disney “ev”i Netflix’e benzer şekilde tanımlıyor

Disney, Kanadalı abonelere gönderdiği bir e-postada “Abonelik seviyeniz izin vermedikçe aboneliğinizi evinizin dışında paylaşamazsınız” diye yazdı. Disney ilk kez bütçeyi kriter olarak belirledi. Disney’in bununla kastettiği, “kişisel birincil ikamet yerinizin parçası olan ve orada yaşayan insanlar tarafından kullanılan cihazların koleksiyonudur.” Disney büyük ölçüde Netflix örneğini takip ediyor.

Kullanım koşullarının daha ayrıntılı olması, Disney’in hesap paylaşımına karşı aktif olarak harekete geçtiği anlamına gelmiyor; Disney’in bunun için daha uzun hazırlık süresine ihtiyacı olması muhtemeldir. Ancak yeni kurallar, kaçak yolculara karşı gelecekte alınacak önlemlerin temelini oluşturuyor.

Yayın hizmeti Netflix’in arkasındaki şirket, daha küçük pazarlarda testler yaparak, destek belgeleri oluşturarak ve kendi hesaplarınıza geçmeyi kolaylaştıran özellikler uygulayarak aylardır hesap paylaşımına yönelik sıkı önlemler almaya hazırlanıyor. Netflix ayrıca ek ücret karşılığında ek üye ekleme seçeneğini de oluşturdu. Yani Disney’in hâlâ yapması gereken bazı işler var. Disney, Ağustos ayında uygulamanın gelecek yıl başlayacağını söyledi.

(Orası)

Haberin Sonu

Simge

Yeni Üye
Disney, yayın hizmeti Disney+'ta hesap paylaşımını zorlaştırmaya başlıyor. Kanada'daki yeni Hizmet Şartları artık şifrenizin ailenizin dışındaki kişilerle
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Disney+'ta Kanadalıların şifrelerini yalnızca kendi evlerinde paylaşmalarına izin verilmektedir

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Disney, yayın hizmeti Disney+'ta hesap paylaşımını zorlaştırmaya başlıyor. Kanada'daki yeni Hizmet Şartları artık şifrenizin ailenizin dışındaki kişilerle
Merhaba buradan geçen herkese

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Disney+'ta şifre paylaşımının kısıtlanmasının nedeni, platformun gelirlerini korumak ve her hane için ayrı abonelik kullanımını teşvik etmektir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Simge' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, Disney+'ta Kanadalıların şifrelerini yalnızca kendi evlerinde
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Simge, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Irem

Yeni Üye
Selam güzel insanlar

• Bu uygulama, ilk olarak Kanada'da başlamış, daha sonra ABD'de de yürürlüğe girmiştir
Aklıma gelmişken hemen eklemek istedim, belki önemli olur

Neytullah' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Disney+'ta şifre paylaşımının
Bazı yerlerde haklısın @Neytullah, ama bütünüyle katılamıyorum

Cansu

Yeni Üye
Selam akıl danışanlara

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Benzer kısıtlamalar, daha önce Netflix tarafından da uygulanmış ve bu karar, Netflix'in abone sayısında artışa yol açmıştı
Minik bir ek yaptım, işini hafifletirse ne ala

Neytullah' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Disney+'ta şifre paylaşımının
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Neytullah

Koray

Yeni Üye
Merhaba değerli arkadaşlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @dunyadan

• Disney+, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren şifre paylaşımını kısıtlamaya başlamıştır. Bu kısıtlamaya göre, bir Disney+ hesabı, yalnızca aynı evde ikamet eden kişilerle paylaşılabilir. "Ev halkı", kullanıcının birincil kişisel ikametgahıyla ilişkili ve orada ikamet eden kişilere ait cihazların bütünü olarak tanımlanmaktadır
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Neytullah' Alıntı:
Katılmak zorundayım diyemem @Neytullah, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Merhaba uzmanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @dunyadan

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Disney CEO'su Bob Iger, şifre paylaşımı kısıtlamalarının, kullanıcıların hesaplarını arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşmaları için en iyi seçenekler sunmak amacıyla yapıldığını belirtmiştir
Irem' Alıntı:
Selam güzel insanlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu uygulama, ilk olarak Kanada'da başlamış, daha sonra ABD'de de yürürlüğe girmiştir Aklıma gelmişken hemen eklemek
Katılmak zorundayım diyemem @Irem, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

MerakliGozler

Aktif Üye
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

@dunyadan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @dunyadan Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Disney CEO'su Bob Iger, şifre paylaşımı
Buradan çıkarılacak çok ders var @YaratıciRuhlar, konu geniş

Koka

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi paylaşımlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @dunyadan Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Disney CEO'su Bob Iger, şifre paylaşımı
Bu bakış açını anlıyorum @YaratıciRuhlar, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ceren

Yeni Üye
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @dunyadan

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @dunyadan

Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Cansu' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Benzer kısıtlamalar, daha önce Netflix
Burada sana %100 katılamam @Cansu, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var