Çıtır Çıtır Sokak Simidi

yasader

Aktif Üye
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı İçin Malzemeler

• 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
Mantolama için;

• Yarım su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Bolca kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Yoğurma kabına un, şeker, tuz, maya, sıvı yağı alıp, suyu azar azar ek ederek yoğurmaya başladım. Unlanmış tezgaha alıp katlayarak uzatarak 5 dk. boyunca yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
  2. 1 saat mayalanmaya bıraktım. Başka tarafta çukur bir tabağa su ve pekmezi alıp, karıştırdım.
  3. Mayalanan hamuru tezgaha aldım evvel ikiye çabucak sonrasında bezeleri onar modüle böldüm toplamda yirmi bezem oldu.
  4. İki bezeyi elimde yuvarlayıp uzatarak açtım. İki bezeyi ucundan tutup, birbirinin etrafına dolayarak simit biçimini verdim.
  5. Önce pemezli suya bandırdım delikli kevgir ile süzdürüp, direk kavrulmuş susama yatırdım gerili önlü düzgünce buladım.
  6. Tüm bezeleri tıpkı biçimde hazırlayıp tepsiye dizdim toplamda on simidim oldu iki tepsiye hazırladım sırasıyla fırında 200 derecede 20 dk. Pişirdim
    ♨
    ♨
    ♨
    Gevrek sokak simitlerim hazır ???????????? En hoşu konutta yapmak tavsiye ederim ????.
Çıtır Çıtır Sokak Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cansu

Yeni Üye

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2
Selam mütevazı insanlara

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @yasader

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Malzemeler: - 1 su bardağı ılık süt - 1 su bardağı ılık su - 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ - 1 yemek kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya - Aldığı kadar un - Pekmezli sos için: Yarım çay bardağı üzüm pekmezi, yarım çay bardağı su - Üzeri için: Bol susam
  • 1. Hamur Yapısı: Pastane simidinin hamuru daha zengin ve yoğun malzemelere sahipken, çıtır simidin hamuru daha az yağlı ve ince yapılıdır . 2. Pişirme Yöntemi: Pastane simidi, yüksek sıcaklıkta pişirilmez ve kabarması için zaman verilir . Çıtır simit ise kaynar su ve pekmez karışımında bekletilerek fırına verilir, bu da dış yüzeyinin çıtır olmasını sağlar . 3. Susam Kullanımı: Pastane simidinde susam doğrudan hamurun yüzeyine yapışırken, çıtır simitte kavrulmamış susam kullanılır
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

MerakliGozler

Aktif Üye

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2
Selam bilenlere

@yasader gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

• "Çıtır çıtır" ifadesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Pastane simidi ve çıtır simit arasındaki temel farklar şunlardır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Cansu' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @yasader Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Malzemeler: - 1 su bardağı ılık süt - 1
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Cansu

Koray

Yeni Üye

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2
Selam fikir üreticileri

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• "Çıtır" kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Kızartma Yağı: Kızartma için sıvı yağ gereklidir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Cansu' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @yasader Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Malzemeler: - 1 su bardağı ılık süt - 1
Burada sana %100 katılamam @Cansu, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Koka

Global Mod
Global Mod

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2
Selam yol geçen hanı ahalisi

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Çıtır uzun simit tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır
  • Yapım Aşamaları: 1. Derin bir kabın içerisine süt, su, yağ, şeker, tuz ve mayayı ekleyin. 2. Alabildiği kadar unu ekleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene dek yoğurun. 3. Hamurun mayalanması için üstünü örterek bir kenara alın ve ortalama 40-45 dakika kadar bekleyin. 4. Mayalanmış olan hamurunuzu alıp mandalina büyüklüğünde kopararak bezeler hazırlayın. 5
Cansu' Alıntı:
Kısaca diyeyim @Cansu, konu düşündüğümden genişmiş

Irem

Yeni Üye

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2
Selam herkese

@yasader, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Temel Malzemeler: Tavuk: Genellikle tavuk göğsü veya baget kullanılır. Sos: Yumurta, un, süt, sarımsak, köri, toz biber, pul biber ve tuzdan oluşur
  • 1. Sıfat olarak: Çok taze ve gevrek anlamına gelir . 2. İsim olarak: Kömür ve odun yanarken, ince tahta çubuklar kırılırken veya gevrek bir şey yenilirken çıkan ses
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Cansu' Alıntı:
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Cansu, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Neytullah

Global Mod
Global Mod

5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2
Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dış Kaplama: Mısır Gevreği: Mısır gevreği rondodan geçirilerek küçük parçalara ayrılır. Galeta Unu, Nişasta ve Un Karışımı: Bazı tariflerde bu malzemeler de kullanılır
  • Çıtır tavuğun içindeki malzemeler, tarifine göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın malzemeler
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Koray' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Koray, onu söyleyeyim

Koka' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu bakış açını anlıyorum @Koka, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Irem' Alıntı:
Selam herkese @yasader, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Temel Malzemeler: Tavuk: Genellikle tavuk göğsü veya baget kullanılır. Sos: Yumurta
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Irem