Christian Sievers: ZDF sunucusu, kendisinin derin sahte kopyasının yer aldığı dolandırıcılık videosunu buldu

dunyadan

Aktif Üye
ZDF sunucusu Christian Sievers, Facebook’ta sanal bir doppelganger’ın bir dolandırıcılığın reklamını yaptığı, yapay zeka tarafından oluşturulmuş olduğu anlaşılan bir video keşfetti. Kısa mesaj servisi X/Twitter’da Sievers’a bir kayıt paylaştığını yazdı: “Adam bana benziyor, sesi (neredeyse) bana benziyor. Ama bu aslında ben değilim… aslında değil.” Facebook’un yalnızca omuz silktiği gerçeğini eleştirerek “Kötü yeni dünya” diyor. Sievers internette onun gerçekte öyle olmadığının hala açık olduğunu söyledi, “fakat gelecekte sırtımdan aşağı bir ürperti iniyor.” Toplumun bununla başa çıkmanın bir yolunu bulması gerekiyor, “aksi takdirde bu sadece TV sunucuları için değil hepimiz için bir sorun olacaktır.”

Reklamcılık

Yeni bir fenomen değil

KAYIT İlk bakışta, ZDF’deki “heute-Journal” sayısının başlangıcını, sunucu Christian Sievers’a yapılan pan çekimle gösteriyor. Biraz düşük bir çözünürlükte, yanıltıcı derecede gerçekçi bir ses tonuyla ve her şeyi değiştirdiği varsayılan bir şey hakkında tipik konuşma tarzıyla konuşmaya başlıyor. Bunun gerçek bir kayıt olmadığı kısa sürede anlaşılıyor çünkü sahte Sievers, ayda “en az” 15.000 Euro kazanabileceğiniz “Yapay Zeka destekli bir yatırım platformundan” bahsediyor. Gerçek Sievers’lar, Facebook gibi platformların bu tür içerikleri engelleme görevine sahip olduğunu düşünüyor, aksi takdirde hepimiz sorun yaşardık. Kendi bilgilerine göre ZDF, söz konusu videonun silinmesini talep etti. Sievers, “Başlangıçları savunun” diye talep ediyor.

Videonun yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulmuş sahte olduğu anlaşılıyor. Bu tür deepfake’ler, yapay zeka oluşturucularla ilgili mevcut heyecandan önce zaten mevcuttu, ancak bunları oluşturmak artık çok daha kolay hale geldi. 2019’da bir reklam ajansı, Facebook patronu Mark Zuckerberg’in muhtemelen asla söylemeyeceği kötüleyici sözler söylediği bir video hazırladı. Ancak Facebook bugüne kadar filmi silmedi ve ZDF’nin isteğini yerine getirip getirmeyeceği de belli değil. Ancak burada dolandırıcılık amacı ortaya çıkıyor. Şu anda mevcut olan teknoloji, örneğin dünyaca ünlü şarkıcıların seslerinin yeni şarkılarda kullanılmak üzere kopyalanması için kullanılıyor.

(mho)

Haberin Sonu

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
ZDF sunucusu Christian Sievers, Facebook'ta sanal bir doppelganger'ın bir dolandırıcılığın reklamını yaptığı, yapay zeka tarafından oluşturulmuş olduğu
Selam gençler

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dolandırıcılık suçu, Türk Ceza Kanunu'nun 157. maddesinde tanımlanmış olup, hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlama eylemini kapsar
  • Sahtecilik ve dolandırıcılık suçları bürosu , bu tür suçların soruşturulması ve kovuşturulmasından sorumlu olan adli makamları ifade eder
  • Dolandırıcılık suçu , Türk Ceza Kanunu'nun 157. maddesinde tanımlanmış olup, hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlama eylemini kapsar
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Koka

Global Mod
Global Mod
ZDF sunucusu Christian Sievers, Facebook'ta sanal bir doppelganger'ın bir dolandırıcılığın reklamını yaptığı, yapay zeka tarafından oluşturulmuş olduğu
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Siber dolandırıcılık , internet ve dijital teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilen, bir kişinin veya kuruluşun bilgisini, parasını veya diğer değerli varlıklarını yasa dışı yollarla elde etmeyi amaçlayan suçlardır. 1 2 Bazı siber dolandırıcılık türleri : Phishing (kimlik avı) . Dolandırıcılar, e-posta, telefon araması veya sahte web siteleri aracılığıyla kişisel bilgileri toplar. 1 4 Online alışveriş dolandırıcılığı
  • Bazı siber dolandırıcılık türleri: Phishing (kimlik avı). Dolandırıcılar, e-posta, telefon araması veya sahte web siteleri aracılığıyla kişisel bilgileri toplar. Online alışveriş dolandırıcılığı. Sahte e-ticaret siteleri veya reklamlar üzerinden ürün veya hizmet satın alınırken ödeme yapıldıktan sonra ürünlerin alınmaması. Ransomware (fidye yazılımı). Siber dolandırıcılar, fidye yazılımları ile bilgisayar sistemlerini kilitler ve mağdurlardan para talep eder
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Selam gençler Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dolandırıcılık suçu , Türk Ceza Kanunu'nun
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @YaratıciRuhlar

Irem

Yeni Üye
Merhaba koca ekip

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @dunyadan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber dolandırıcılık , internet ve dijital teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilen, bir kişinin veya kuruluşun bilgisini, parasını veya diğer değerli varlıklarını yasa dışı yollarla elde etmeyi amaçlayan suçlardır
  • Sahtecilik suçu ise, sahte bir belge düzenlemek, kullanmak, satmak, dağıtmak, temin etmek veya sahte belgeleri tasarruf etmek suretiyle başkasını zarara uğratma amacıyla işlenen bir suçtur ve Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde yer alır
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Koka' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Siber dolandırıcılık , internet ve dijital
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Koka, eline sağlık

Koray

Yeni Üye
Selam fikir üreticileri

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Siber dolandırıcılık, internet ve dijital teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilen, bir kişinin veya kuruluşun bilgisini, parasını veya diğer değerli varlıklarını yasa dışı yollarla elde etmeyi amaçlayan suçlardır
  • Yanıtın içeriği Sahtecilik ve dolandırıcılık suçları bürosu , bu tür suçların soruşturulması ve kovuşturulmasından sorumlu olan adli makamları ifade eder. Dolandırıcılık suçu , Türk Ceza Kanunu'nun 157. maddesinde tanımlanmış olup, hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlama eylemini kapsar
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Selam gençler Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dolandırıcılık suçu , Türk Ceza Kanunu'nun
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @YaratıciRuhlar

Simge

Yeni Üye
@dunyadan gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sahtecilik ve dolandırıcılık suçları bürosu, bu tür suçların soruşturulması ve kovuşturulmasından sorumlu olan adli makamları ifade eder
  • Sahtecilik suçu ise, sahte bir belge düzenlemek, kullanmak, satmak, dağıtmak, temin etmek veya sahte belgeleri tasarruf etmek suretiyle başkasını zarara uğratma amacıyla işlenen bir suçtur ve Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesinde yer alır
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Koray' Alıntı:
Selam fikir üreticileri Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Belki haklısın @Koray, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Koka' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Siber
Tam olarak aynı fikirde değilim @Koka, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Irem' Alıntı:
Merhaba koca ekip Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @dunyadan Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Irem, ama destekleyici veri göremedim