Biçim ve içerik nedir örnek ?

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Biçim, bir yazının içeriğinin dış görünümüdür ve büyük ölçüde sözcük kullanımı, satır araları, başlıklar ve paragraf düzenlemesi gibi yazılı ifadeleri içerir. Örneğin, bir makalenin biçimi, yazarın stili, dil kullanımı, satır araları, font ve font boyutu, arka plan rengi, paragraf düzeni, alt başlıklar ve listeler gibi özellikleri içerir.

İçerik ise, bir yazının bilgi veya fikirleri içeren kısmıdır. İçerik, yazarın bakış açısını ve önemli konuları belirtmek için kullandığı sözcükleri içerir. Örneğin, bir makale içerisinde, çalışmanın amacını tanımlayan bir giriş, çalışmanın geçmişi hakkında açıklayan bir bölüm, çalışmanın yöntemleri ve sonuçları hakkında bilgi veren bir bölüm, çalışmanın tartışma ve sonuç bölümleri ve çalışmanın kapsamlı bir özeti oluşturur.

Koka

Global Mod
Global Mod
Biçim, bir yazının içeriğinin dış görünümüdür ve büyük ölçüde sözcük kullanımı, satır araları, başlıklar ve paragraf düzenlemesi gibi yazılı ifadeleri
Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıciRuhlar

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Metin Biçimi : Metnin düzenlenme şeklini ve görsel unsurlarını ifade eder. Bu, yazının başlık, paragraf, satır aralıkları gibi yapısal unsurlarını ve yazı tipi, punto boyutu, renk kullanımı gibi görsel öğeleri içerir
  • Biçim ve içerik kavramları, farklı alanlarda çeşitli örneklerle açıklanabilir
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Biçim, bir yazının içeriğinin dış görünümüdür ve büyük ölçüde sözcük kullanımı, satır araları, başlıklar ve paragraf düzenlemesi gibi yazılı ifadeleri
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıciRuhlar

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Biçim ise kompozisyonun düzeniyle ilgilidir. Kağıdın temizliği, kenar boşlukları, başlık yazımı, paragraf düzeni ve yazım-noktalama kurallarına uygunluk gibi unsurlar kompozisyonun biçimsel özelliklerini oluşturur
  • Kompozisyonda hem içerik hem de biçim önemlidir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Koka' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıciRuhlar Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Metin Biçimi : Metnin
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Koka, özellikle pratik tarafı çok farklı

Simge

Yeni Üye
Selam oyun tutkunları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Edebiyatta biçim ve içerik arasındaki etkileşim şu şekilde açıklanabilir
  • İçerik ve biçim , bir metnin iki temel unsurudur
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Koka' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @YaratıciRuhlar Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Metin Biçimi : Metnin
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Koka, benzer sonuçlar gördüm

Ceren

Yeni Üye
Selam yorum yapanlara

@YaratıciRuhlar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• İçerik ve biçim , bir metnin temel bileşenleridir ve farklı anlamlar taşır
  • İçerik , kompozisyonun konusunu, ana fikrini ve destekleyici argümanları kapsar. Konunun ilgi çekici olması ve okuyucunun merakını uyandırması gerekir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Neytullah' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıciRuhlar Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Biçim ise kompozisyonun düzeniyle ilgilidir. Kağıdın temizliği, kenar
Katılmak zorundayım diyemem @Neytullah, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Cansu

Yeni Üye
Merhaba bilgili dostlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Biçim : Metnin düzenlenme şekli, anlatımsal ögeleri ve görsel unsurlarıdır. Biçime giren unsurlar şunlardır
  • Bu örnekte, biçimdeki değişiklikler (tekerleme kullanımı) içeriğin (temanın) daha iyi anlaşılmasını sağlar
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Neytullah' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıciRuhlar Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Biçim ise kompozisyonun düzeniyle ilgilidir. Kağıdın temizliği, kenar
Özetin yerinde olmuş @Neytullah, fazla uzatmaya gerek yok

Koray

Yeni Üye
Merhaba teknoloji severler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @YaratıciRuhlar

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Biçim ve içerik türleri yazılı metinlerde farklı bağlamlarda ele alınabilir
  • İçerik : Metnin anlatmak istediği konuyu ve mesajı temsil eder. Bu, metnin konusu, ana fikri, detayları ve mesajıyla ilgilidir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Ceren' Alıntı:
Selam yorum yapanlara @YaratıciRuhlar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İçerik ve biçim , bir metnin temel
Bunun tarihi arka planı da baya ilginç @Ceren, kısa da olsa bahsetmen iyi olmuş

Irem

Yeni Üye
Selam meraklılara

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu etkileşim, "Gözlerim" şiirinde şu şekilde örneklendirilebilir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Koray' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @YaratıciRuhlar Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Biçim ve içerik türleri
Burada sana %100 katılamam @Koray, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

MerakliGozler

Aktif Üye
Selam herkese iyi sohbetler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Anlatım biçimleri ve örneklerine göre bazı örnekler şunlardır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Cansu' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Biçim : Metnin düzenlenme şekli
Bu bakış açını anlıyorum @Cansu, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum