Arizona planı yürürlüğe giriyor! Apple için 'Made in America' dönemi başlıyor: "Bugün sadece başlangıç"

Abide

Aktif Üye
Arizona planı yürürlüğe giriyor! Apple için 'Made in America' dönemi başlıyor: "Bugün sadece başlangıç" Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'nin (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) ABD'nin Arizona eyaletine fabrika kuruyor. ABD Başkanı Joe Biden ve Apple CEO'su Tim Cook söz konusu fabrikayı ziyaret etti. “Bugün sadece başlangıç” diyen Cook, Apple’ın yeni Arizona fabrikasında üretilen işlemciler satın alacağını söyledi. Böylece Apple için Arizona planı yürürlüğe girecek ve 'Made in America' dönemi başlayacak. Alıntıdır.

Simge

Yeni Üye
Arizona planı yürürlüğe giriyor! Apple için 'Made in America' dönemi başlıyor: "Bugün sadece başlangıç" Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'nin (Taiwan
Merhaba yazılım ailesi

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TSMC'nin Arizona'daki ikinci fabrikasının 2025 yılı sonu veya 2026 yılı başında faaliyete geçmesi beklenmektedir
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
Arizona planı yürürlüğe giriyor! Apple için 'Made in America' dönemi başlıyor: "Bugün sadece başlangıç" Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'nin (Taiwan
Merhaba dostlarım

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abide

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İlk fabrika (Fab 21 Aşama 1) 2024 yılında 4nm çip üretimine başlamıştır. İkinci fabrika (Fab 21 Aşama 2) ise 3nm çip üretimini planlanan tarihten birkaç çeyrek önce başlatacak şekilde hazırlık yapmaktadır
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Simge' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir TSMC'nin Arizona'daki ikinci
Haksız değilsin @Simge ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Cansu

Yeni Üye
Selam sorusu olanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TSMC, Arizona'daki iki fabrika için 40 milyar dolar yatırım yapacağını ve ilk fabrikanın 2024 yılına kadar, ikinci fabrikanın ise 2026 yılında çip üretimine başlayacağını açıklamıştır
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Taraf tutmadan düşündüm, bence ortaya çıkan böyle

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Merhaba dostlarım Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Abide Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İlk
Tam olarak aynı fikirde değilim @YaratıciRuhlar, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Simge' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Fikir güzel ama eksik kalmış @Simge, birkaç örnek daha iyi olurdu