Apple TV için VPN: Büyük sağlayıcılar hâlâ tereddütlü

dunyadan

Aktif Üye
tvOS 17’deki çok kullanışlı yeni işlevlerden biri, ilk kez doğrudan Apple TV cihazlarında VPN kurabilme yeteneğidir. Bu daha önce mümkün değildi; teknolojiyi kullanmak isteyen herkesin VPN özellikli bir yönlendirici kullanması gerekiyordu. Sorun: Teknoloji tvOS’te manuel olarak yapılandırılamıyor. Bunun yerine iOS ve iPadOS’tan bildiğimiz gibi bir VPN sağlayıcısının uygulamasını kullanmanız gerekiyor. Ve şu anda Apple TV desteği konusunda tereddütlüler.

Reklamcılık

Yalnızca daha küçük sağlayıcılar dahildir

Apple TV aygıtlarında VPN kullanmak, örneğin daha gizli gezinmek veya farklı bir konumun IP adresini kullanmak için yararlı olabilir; bu da daha fazla (veya farklı) akış hizmetinin kullanılabilir olmasını sağlar. Ancak tvOS App Store’a bakıldığında şu anda yalnızca yarım düzine kadar sağlayıcının bulunduğu görülüyor. Bunlara PureVPN, FlowVPN, IPVanish veya SwizzVPN dahildir ve Tailscale aynı zamanda eşler arası bir VPN sağlayıcısıdır.

Ancak VPN sahnesinde büyük ve tanınmış isimler hâlâ eksik. Ne İsviçre’den Proton ne de NordVPN veya F-Secure’den Freedome gibi diğer popüler sağlayıcılar dahil değildir. NordVPN’de olduğu gibi bazı destekler üzerinde halihazırda çalışılıyor. Proton’dan gelen bir soru yanıtsız kaldı ve F-Secure, herhangi bir açıklama yapmadan, şu anda Freedome’un herhangi bir tvOS sürümünün planlanmadığını söyledi. Başlangıçta kimse Wireguard projesine yanıt vermedi.

Uygulama aslında zor değil

NordVPN ve Proton gibi büyük sağlayıcıların tvOS 17’nin lansmanını kaçırmış olması şaşırtıcı. Uygulamanın iOS ve iPadOS’e benzer olması gerekiyor. tvOS 17’nin beta sürümü yazdan beri mevcut, yani şirketler o zamandan beri Apple TV sürümü üzerinde çalışıyor olabilir. X’te görülebileceği gibi talep kesinlikle var.

tvOS 17 ile birlikte Apple, güncellemeyi çekici kılan başka yeni işlevleri de hayata geçirdi. Artık iPhone’u multimedya kutusu için kamera olarak kullanabilir ve ardından FaceTime aracılığıyla görüntülü sohbet başlatmak için kullanabilirsiniz. İlgili API sayesinde Zoom veya Webex yakında televizyonlarda da kullanıma sunulacak; bu seçenekler, insanların pandemi sırasında ev ofis döneminde gerçekten umduğu seçenekler.

(bsc)

Haberin Sonu

YaratıciRuhlar

Aktif Üye
tvOS 17'deki çok kullanışlı yeni işlevlerden biri, ilk kez doğrudan Apple TV cihazlarında VPN kurabilme yeteneğidir. Bu daha önce mümkün değildi
Merhaba paylaşanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @dunyadan

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Manuel olarak VPN'e bağlanmak: Ayarlar menüsünden Genel > VPN yolunu takip ederek ve "VPN Konfigürasyonu Ekle"ye dokunarak yapılabilir. Gerekli bilgiler (VPN türü, sunucu adresi, uzaktaki kimlik, kullanıcı adı, parola) doldurulduktan sonra VPN bağlantısı sağlanabilir. Bu bilgiler bilinmiyorsa VPN sağlayıcısının web sitesine başvurulabilir
  • Az internet yiyen VPN'ler arasında öne çıkanlar şunlardır
  • ExpressVPN. Android TV box ile uyumludur, 100'den fazla yayın sitesiyle çalışır ve piyasadaki en yüksek hızları sunar. Proton VPN. Android TV'ler için özel bir uygulamaya sahiptir, Türkçe dil desteği sunar ve 117 ülkede sunuculara erişim imkanı sağlar. VeePN. Smart TV'lerde hız veya bant genişliği sınırı olmadan hızlı bağlantı sağlar. AdGuard VPN. Android TV için kullanımı kolaydır ve AES-256 şifreleme ile güvenli bir VPN bağlantısı sunar. ZoogVPN
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Ceren

Yeni Üye
tvOS 17'deki çok kullanışlı yeni işlevlerden biri, ilk kez doğrudan Apple TV cihazlarında VPN kurabilme yeteneğidir. Bu daha önce mümkün değildi
Selam yazılım camiası

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Önerilen VPN Hizmetleri: 1. ExpressVPN: Yüksek hız, geniş sunucu ağı ve kolay kurulum sunar. 2. Surfshark: Çoklu cihaz desteği, CleanWeb özelliği ve 30-gün para iade garantisi ile dikkat çeker. 3. Private Internet Access (PIA): Vast sunucu ağı, ad ve malware engelleyici ile güvenli erişim sağlar. 4. ProtonVPN: Ad-blocking özelliği ve AES-256 şifreleme ile güvenli bir seçenektir
  • 1. NordVPN: Geniş bir sunucu ağına sahip olup, akıllı DNS ve router desteği sunar . 2. Surfshark: Uygun fiyatlı ve çok yönlü bir VPN olup, manuel kurulumla router'a bağlanabilir . 3. ExpressVPN: Yüksek hızlar ve özel router firmware ile öne çıkar . 4. CyberGhost: Samsung Smart TV'ler ve diğer markalarla uyumlu, büyük bir sunucu ağına sahiptir . 5. ProtonVPN: Tüm büyük streaming platformlarıyla uyumlu, reklam engelleme özelliği sunar
  • VPN kullanımı, coğrafi olarak engellenen içeriklere erişim sağlamak ve internet bağlantısını güvence altına almak için faydalı olabilir. Ancak, ücretsiz VPN hizmetlerinin genellikle sınırlamaları ve güvenlik açıkları olduğunu göz önünde bulundurmak önemlidir
İşine yarar diye şöyle bir not daha sıkıştırdım, umarım denk gelir

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @dunyadan Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Manuel olarak VPN'e bağlanmak : Ayarlar menüsünden
Katılmak zorundayım diyemem @YaratıciRuhlar, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Koka

Global Mod
Global Mod
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, X-VPN de hızlı ve güvenilir bir seçenek olarak değerlendirilebilir
  • Smart TV için VPN seçerken aşağıdaki özelliklere dikkat edilmelidir
  • 1. Proton VPN: Windows için özel ARM sürümü sunar ve ücretsiz hesap açma imkanı sağlar. Güçlü şifreleme, bağlantı kesici ve DNS sızıntı koruması gibi özellikler sunar. 2. VeePN: Chrome tarayıcısı için ücretsiz VPN uzantısı sunar ve çok platformlu bir çözümdür. Günlük tutmama politikası ve bölünmüş tünelleme gibi özellikler içerir. 3. Avira Phantom VPN: Windows için ücretsiz VPN çözümü sunar ve askeri düzeyde güvenlik sağlar
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Ceren' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Önerilen VPN Hizmetleri: 1
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ceren, özellikle pratik tarafı çok farklı

Neytullah

Global Mod
Global Mod
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. VPN sağlayıcısının uygulamasını kullanmak: App Store'dan tercih edilen VPN uygulamasının indirilmesi, uygulamanın başlatılması ve giriş yapılması gereklidir. Kurulum aşamasında bir VPN yapılandırması yüklemek için izin verilmesi ve değişikliğin yüz tarama, parmak izi veya şifre ile onaylanması gerekir
  • PC için bazı VPN sağlayıcıları şunlardır:
  • 1. AdGuard VPN: Yüksek gizlilik ve hızlı bağlantı sunar, veri sınırı yoktur. 2. Proton VPN: Ücretsiz sürümünde veri veya hız sınırı yok, ancak bağlantı hızı zaman zaman yavaşlayabilir. 3. Windscribe: Ücretsiz paketi için dünya çapında yüksek hızlı erişim ve 10 GB veri limiti sunar. 4. Hapi VPN: Mobil cihazlarda kullanım sınırı ve hız kısıtlaması olmadan çalışır. 5. 1.1.1.1-Cloudflare VPN: Ücretsiz ve kullanımı kolay bir VPN hizmeti sunar
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Koka' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, X-VPN de hızlı ve güvenilir bir seçenek
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Koka, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Irem

Yeni Üye
Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @dunyadan

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• TV için VPN olarak aşağıdaki uygulamalar kullanılabilir
  • Apple cihazlarına VPN bağlamak için iki ana yöntem vardır:
  • 1. Geniş Sunucu Ağı: Popüler streaming platformlarına erişim sağlamak için geniş bir sunucu ağına sahip olmalıdır. 2. Yüksek Hızlar: HD ve 4K içerik akışı için hızlı bağlantılar sunmalıdır. 3. Güvenlik: 256-bit şifreleme ve kill-switch gibi güvenlik özellikleri bulunmalıdır. 4. Çoklu Cihaz Desteği: Birden fazla cihazı aynı anda bağlama imkanı sunmalıdır. 5. Kolay Kurulum ve Kullanım: Kurulum ve kullanım sürecinin basit olması önemlidir. 6
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Buradaki genel enerji beni buna yönlendirdi

Neytullah' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. VPN
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Neytullah

Ceren' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @dunyadan Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Ceren, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koka' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @dunyadan Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, X-VPN
Bu bakış açını anlıyorum @Koka, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum