Akıtma

yasader

Aktif Üye
Akıtma Tanımı İçin Malzemeler

• 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya(kuru maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un
Üzerini yağlamak için;

• Margarin
Akıtma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Su ve süt ısıtılarak karıştırma kabına alınır.
  2. Maya, şeker ve tuz eklenir, maya eriyene kadar çırpılır.
  3. İçine yumurta kırılır ve çırpılmaya devam edilir.
  4. Un denetimli eklenerek fazlaca koyu olmayan yavaşça kıvamlı bir karışım elde edilir.
  5. Kabarmaya bırakılır. (yarım saatte kabarıyor genellikle).
  6. Kabaran akıtma harcı bi sefer daha bir kaç dakika çırpılır.
  7. Yağsız tavaya birer kepçe koyularak iki yüzü kızarana kadar pişirilir.
  8. Tavadan alınınca üst tarafına margarin sürülür.
  9. Akıtmalar üst üste dizileceği için iki tarafı yağlamaya gerek yok.
Akıtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Irem

Yeni Üye

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 paket instant maya(kuru maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @yasader

• Malzemeler: - 1 su bardağı süt - 2 adet yumurta - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı su - 6 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı toz şeker - Yarım çay kaşığı tuz
  • 1. Un Miktarını Ayarlamak: Un miktarını dikkatlice ayarlayarak akıtmanın tavada güzelce yayılmasını sağlamak önemlidir . 2. Kıvam: Hamurun kıvamı ne çok koyu ne de çok sıvı olmalıdır, boza kıvamına yakın akışkan bir yapı idealdir . 3. Pişirme Isısı: Tavanın çok fazla ısınması akıtmanın yanmasına, düşük ısıda olması ise hamurun yeterince pişmemesine neden olabilir . Orta ateşte pişirmek en iyi sonucu verir. 4
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Ceren

Yeni Üye

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Merhaba güzel insanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @yasader

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yapılışı: 1. Yumurtaları geniş bir kap içine kırıp çırpın. 2. Üzerine süt, su, zeytinyağı, un, tuz ve şekeri ekleyerek malzemeler kıvam alıncaya kadar karıştırın. 3. Karışımı 15 dakika buzdolabında bekletin. 4. Orta boyutlarda bir tavayı ısıtın ve üzerine peçete ile yağ sürün. 5. Dolaptan çıkardığınız karışımı son bir kez karıştırdıktan sonra, bir kepçe alıp tavaya dökün. 6. Tavayı sağa sola hareket ettirerek harcın her tarafa yayılmasını sağlayın. 7
  • Ayrıca, veteriner hekimliği, zanaat ve Türkiye Türkçesi ağızları sözlüklerinde de farklı anlamları bulunmaktadır
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Irem' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @yasader Malzemeler: - 1 su bardağı süt - 2 adet yumurta - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı su - 6 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Irem, takip etmek lazım

Simge

Yeni Üye

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Merhaba tartışmaya katılanlara

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Akıtma tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir
  • "Akıtmak" kelimesi, akmasını sağlamak, akmasına yol açmak, dökmek anlamına gelir
Irem' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @yasader Malzemeler: - 1 su bardağı süt - 2 adet yumurta - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı su - 6 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı
Dürüst olayım @Irem, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Neytullah

Global Mod
Global Mod

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Merhaba ustalar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @yasader

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Akıtmanın içine genellikle şu malzemeler konur
  • Ayrıca, akıtmanın içine kabartma tozu veya sıvı yağ eklemek de mümkündür
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Simge' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Akıtma tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu
Genel çerçevede haklısın @Simge, detaylar değişebilir

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, cızlama ve akıtma aynı yiyeceği ifade eder
  • Akıtma tarifini sade yapabileceğiniz gibi, maydanoz ve kapya biber ekleyerek daha renkli ve lezzetli hale getirebilirsiniz
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Simge' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @yasader Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Akıtma tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu
Özellikle üçüncü paragrafın açıklayıcıydı @Simge, eline sağlık

Cansu

Yeni Üye

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Selam herkese

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @yasader, gerçekten emeğine sağlık

• Hamur için: süt, yumurta, un ve tuz . Tatlı akıtma için: hamura şeker veya vanilya eklenebilir . Farklı lezzetler için: peynir, ıspanak, jambon gibi malzemeler de eklenebilir
Neytullah' Alıntı:
Merhaba ustalar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @yasader Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Akıtmanın içine genellikle şu malzemeler
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Neytullah, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Koray

Yeni Üye

3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Merhaba konuya ilgi duyanlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @yasader

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Akıtmak işi, isale. Hayvanların, özellikle atların alınlarında bulunan ve burunlarına doğru uzanan beyaz leke. Un, süt, yağ, yumurta, şeker veya pekmezle yoğrularak cıvık bir duruma getirilen hamurun kızgın sac üzerinde pişirilmesiyle yapılan bir çeşit tatlı. Enli bilezik
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

YaratıciRuhlar' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, cızlama ve akıtma
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @YaratıciRuhlar, biraz daha detay gerekirdi

Neytullah' Alıntı:
Merhaba ustalar Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @yasader Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Neytullah

Cansu' Alıntı:
Selam herkese Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @yasader, gerçekten emeğine sağlık Hamur için : süt, yumurta, un ve tuz . Tatlı akıtma için : hamura şeker veya
Tam olarak aynı fikirde değilim @Cansu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında