Zamanda yolculuk: Haftanın fotoğrafları (18. hafta)

dunyadan

Aktif Üye
Teknik sorunlar olması durumunda, bir program satırı günün görüntülerini seçer. Bunu yapmak için, günün görüntüleri söz konusu olduğunda 2014’te başlayan bir görüntü kataloğundan seçim yapıyor. Algoritma Cumartesi’den Salı’ya, aksi takdirde c’t’nin derinliklerinde gizli kalacak görüntüleri ortaya çıkardı. fotoğraf galerisi.

Cumartesi günkü başlangıç, Ralf Markert’in klasik bir merkezi perspektifle yakaladığı, Ruhr bölgesindeki tarihi bir madenci lambası şeklindeki atmosferik olarak aydınlatılmış anıttı. Pazar günkü fotoğraf da onundu: Burada 2013’te Pörtschach’ta düzenlenen Dünya Vücut Boyama Festivali’ndeydi ve ilk ve ikinci bakışta komik bir çizim gibi görünen bir çalışmayı fotoğrafladı.

Pazartesi günkü Günün Fotoğrafı’nda JohnnyB imzalı bir kaplan portresi yer aldı. Salı da bir hayvana aitti, ancak bu sefer çok daha zararsız bir kelebek – galeri fotoğrafçısı “Ausscheider”in Alsace’deki bir kelebek evinde fotoğrafını çektiği bir kelebek.

günümüze geri dön

Klaus-Peter Kubik’in Ren nehrinde bir geminin uzun süreli kaydı, uzay ve zamanın yapısının henüz tam olarak düzelmediği izlenimini verse de, geçmişe yolculuğumuz Çarşamba günü sona erdi. Fotoğrafçı bize fotoğrafı hakkında şunları yazıyor: “Sürat Teknesi I’in Königswinter am Rhein’da, Ren Nehri’nin su seviyesinin nehre doğru çıkıntı yapan beşiklerin hafifçe sular altında kaldığı anlamına geldiği sırada çektiğim fotoğraf. yere mümkün olduğunca yakın fotoğraf çekebilmek için tripod.fotoğraf 12-60 lensli ve vidalanmış ND 1.8 gri filtreli ve pozlama süresi olan bir Olympus OM-D E-M1 ile çekilmiştir. 5 saniye. Bu, su yüzeyinin yumuşatılmasına ve geçen geminin dinamik hareket efektine yol açtı. RAW dosyası, Lightroom’da renk ayarları yapılarak Capture One Pro ile geliştirildi.”

Christian Nagel’in etkileyici Ay fotoğrafı, bu sefer astronomik ölçekte ve son derece keskin ayrıntılarla yakalanmış Ay kraterleri biçiminde geçmişe bir bakış atıyor. Fotoğraf şöyle oluştu: “Akşamki astrofotoğrafçılık seansımın hazırlıkları sırasında hala karanlık bir gökyüzü beklerken, teleskopu kabaca odaklamak için ayı kullandım ve birkaç fotoğraf çektim. Daha sonra karanlık gökyüzü altında bile bir ay serisi kaydetmeye karar verdim. Görüntü işlemeden sonra, görüntü kalitesinin %100 görünümde bile oldukça kullanılabilir olduğunu gördüm, bu yüzden galeride ay çekiminin ayrıntılarına biraz daha etki vermek için bir kırpmaya karar verdim. Resim, yaklaşık 1090 mm odak uzaklığına sahip 8 inçlik bir RC teleskopta bir astro kamera (ATR3CMOS26000KPA) ile çektiğim 200 resimlik bir diziden en iyi 50 resmin bir yığınını gösteriyor.

Haftanın sonunda, Karsten Gieselmann’ın her zamanki gibi ustaca sahnelediği bir merdiven boşluğunun kaydı vardı. Şöyle yazıyor: “Münih şehir merkezindeki bir binadaki merdiven boşluğunun ilginç ve sıra dışı bir geometrisi var. Uygun bir perspektif seçerek soyut, grafik bir kompozisyon mümkündür. Orijinalde motifin rengi ‘gri fare’dir. Resmin genel etkisini ve gerilimini artırmak için son işlemede merdiven boşluğuna sarı ile mavi bir ton ekledim.” Bu arada: c’t Photography’nin bu sayısında onun çalışma yöntemi ve bulduğu motifleri nasıl seçtiği hakkında bir yazı bulacaksınız.

Haftanın tüm fotoğraflarına genel bir bakışı fotoğraf galerimizde bulabilirsiniz:

Cumartesi: Parıltı….

Ralf Merkert tarafından fotoğraflandı (Resim: Ralf Markert)

c't photography'dan daha fazlası

c't photography'dan daha fazlası

(o)

Haberin Sonu