yasader
Aktif Üye
Yedili Açılıp Pişen Tül Üzere Yufka Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı eli yakmayacak ısıda ılık su (200ml)
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1-2 yemek kaşığı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba suyu ve tuzu alıp tuz eriyinceye kadar karıştıralım .
- Üzerine evvela bir bardak unu ekleyip karıştırdıktan daha sonra geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyelim ve yumuşak kıvamda hafifçeten ele yapışan hamur elde edelim.
- Unu hiç bir vakit birden dökmeyin azar azar ekleyin.
- hemen sonrasında hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamuru çitiliyormuş üzere 5 dakika boyunca yoğuralım .
- Yoğurduğumuz hamurdan 21 adet modüle bölelim ve elimizde yuvarlayıp beze yapalım.
- Hazırlamış olduğunuz bezelerin üzerine vaktiniz var ise üzerine örtü örttüm.
- 15 dakika dinlendirebilirsiniz vaktiniz yoksa hiç sorun değil ki ben de dinlendiremedim aslına bakarsan .
- Bezeleri tezgahın üzerine alalım ve çokça un serperek çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- 7 adet bezeyi bu türlü açalım.
- ondan sonrasında 1 adet açmış olduğumuz hamuru tezgahın üzerine alalım.
- Fırça ile her yanı yağladıktan daha sonra parmak uçlarımızla biraz un serpelim daha sonra üzerine tekrar bir hamur bırakalım ve yeniden yağlayalım .
- En üstteki hariç 7 adet hamuru bu türlü hazırlayalım ve ve kenara alalım.
- Geriye kalan bütün bezeleri bu türlü hazırlayıp 3 adet yedişerli olmak üzere hamur hazırlayalım.
- sonrasındasında birinci açmış olduğumuz 7 hamurun üzerine fazla bastırmadan merdane sayesinde servis tabağı büyüklüğünde yaklaşık 30 santim kadar açalım ve yeterlice ısıtılmış tavaya bırakalım .
- Ben tavanın dış kısmını kullandım arkadaşlar benim kullandığım tava bunu yapmaya uygun siz tavanın ortasında pişirebilirsiniz.
- Hamuru birinci vakit içinderda 45- 50 saniye daha sonra öteki yüzüne çevirelim daha sonrasında süreyi düşürüp 25- 30 de bir çevirelim.
- Pişen yufkayı yavaşça ucundan tutup çekip alalım öbür yüzünü çevirelim buradaki pişen yufkayı da alalım ve bu türlü böyle bütün yufkaları pişirelim .
- Toplamda 1. 1 buçuk dakikada hepsi pişiyor.
- Geriye kalan 2 hamuru da bu türlü pişirelim 5 dakika da 21 adet yufka hazırlanmış olacağız herkese afiyet olsun.