Yazma Çöreği (Ankara’ya Özel)

yasader

Aktif Üye
Yazma Çöreği (Ankara’ya Özel) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

• 2 kilo un
  • küçük paketlerden yarısı yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı ılık su
Yağlamak için;

• 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;

• 1 adet yumurta
Yazma Çöreği (Ankara’ya Özel) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Unu derin bir yoğurma leğenine alalım ortasını havuz halinde açıp maya ve şekeri ortasına ekleyip bir ölçü su ile elinizle ezin karıştırın.
  2. Unun kenarlarına tuzu serpiştirin.
  3. daha sonra hamuru yoğurun yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan fakat sertte olmayan. Kulak göğsü derler ya
    🙂
    onun üzere.
  4. Hamuru yoğurup 15 dakika dinlendirin. daha sonra tekrar yoğurup 15 dakika daha dinlendirin.
  5. 4 beze yapın bezeleri bir bezin içinde 10 dakika bekletin daha sonra açmaya başlayın. İncecik açılacak. Hanımlar bura maharet konuşacak :).
  6. Diğer taraftada tereyağ ile sıvı yağ bir tavaya alıp eritelim sıcak olmayacak.
  7. Açılan bezenin heryerini yağlayın. İkinci bezeyide açıp birinci açılan bezenin üzerine serip onuda yağlayın tüm bezeler birebir biçimde yapalım.
  8. En son bezeyide yağlayıp tüm bezeleri bohça formunda katlayalım lakin bir daha heryerini yağlayarak katlayalım. Tam bir kare haline gelince en üst katı yağlamayalım. Bir bez içinde yarım saat dinlendirin.
  9. içindeki yağ biraz donacak daha sonra tepsinize bakılırsa açın. Ben büyük fırın tepsisi kullanıyorum küçük tepsiye kalın olur. Yağlanmış tepsiye açtığınız hamuru serin.
  10. İstediğiniz biçimde kesin üzerini yine yağlayıp tepsi mayası alması için 15 dakika daha dinlendirin. Yumurtayı bir yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpıp üzerine sürelim.
  11. 180 derecede önce ısıtılmış fırında benim fırınım fanda yumuşak pişiriyor onun için fanda pişiriyorum. Sizin fırınınız alt üst kısımda yumuşak pişiriyor ise o kısımda pişirin. Fırınlar markalara göre faklılık gösteriyor.
  12. 40 dakika pişirelim.Sıcak servis yapalım afiyet olsun :).
Yazma Çöreği (Ankara’ya Özel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı