Yaratıcı bir araç olarak derinlik: Haftanın resimleri KW 21

dunyadan

Aktif Üye
Fotoğrafın derinliği olduğunda kompozisyonun ana konusu tek başına değil, ön plandaki veya arka plandaki diğer öğelerle ilişki halinde durur. Görüntü birkaç katmandan geçerek üç boyutlu hale gelir. Ya diğer görüntü öğeleri göze yön verir ve dikkatin en sonunda asıl nesneye odaklanmasını sağlar ya da kendileri ana çekim merkezidir ve ancak izleyici bakışlarını ana nesneden çevirdiğinde gerçekten görünür hale gelir.

Reklamcılık

Pamuk şekerli Şapel

(Resim: Mike_FJ)

Mike Schwalbach (Mike_FJ), 100-200 milimetrelik yakınlaştırma lensinin yardımıyla fotoğrafını çekti Pamuk şekerli Şapel Hafif telefoto odak uzunluğunun kullanılması, ön plan ile arka planın birbirine biraz daha yakın olmasını sağlar ve binanın doğrudan bulutun önündeymiş gibi görünmesini sağlar.

“Bazen sadece doğru zamanda doğru yerde olmanız gerekir. Arabaya giderken bu büyüleyici kompozisyonu keşfettim ve kameramı tekrar tripoda takıp bu anı yakalamaktan kendimi alamadım. Özellikle ağacın şekli çok hoşuma gitti. Şapelin yanına sanki onu koruyormuş gibi yerleştirilmiş, bulut ise pamuk şekeri gibi senaryonun üzerinde geziniyor,” diyor fotoğrafçının kendisi çekimi hakkında.

Mlichstrasse ve Kuzey Işıkları ile St. Michael

(Resim: dg9ncc)

“Burası benim için çok denenmiş ve test edilmiş bir yer. Bu küçük kiliseyi her mevsimde ve günün her saatinde tekrar tekrar ziyaret ediyorum. Bu perspektif bu gece için planlanmıştı. Fotoğrafı çekmeden önce saat 12'ye kadar Kuzey Işıkları'nı gördüğümde, fotoğrafın kompozisyonunu belirlemek için deneme çekimleri yaptığımda, fotoğrafın sol üst kısmında pembe bir nokta olarak kendini gösteren bir kusurdan zaten korkuyordum. Galeri fotoğrafçısı dg9ncc, fotoğrafı hakkında ancak kamerayı kontrol ettikten sonra bunun Kuzey Işıkları olduğunu fark ettim” diyor. Samanyolu ve Kuzey Işıkları ile St. Michael.

Ön plan ve arka plan birkaç görüntüden ayrı olarak istiflendi (bir araya getirildi). Yıldızlı gökyüzü f/2,0, ISO 3200'de ve 20 saniyelik pozlama süresinde çekilen 16 fotoğraftan oluşur. Tepedeki kilise 158 saniye boyunca (yaklaşık iki buçuk dakika), yine f/2.0 ve ISO 400'de pozlandı.

Sonuç, 11 Mayıs 2024 civarında Avrupa'da görülebilen Kuzey Işıklarının çarpıcı bir görüntüsü oldu.

ortak su…

OLYMPUS E-M1 Mark II | 60mm | ISO 200 | f/6.3 | 1/100 sn

(Resim: Claus-labenz)

Resimde suyu paylaştık… Claus-labenz'e göre derinlik mecazi anlamda gerçek anlamdan daha az görülüyor. Fotoğrafçı, köprünün iskelesi gibi gölün içinden geçen yeşil şeridi görebiliyordu. Birkaç galeri üyesi, çimlerin biraz gür kısmının, üzerinde koşan bir hayvana benzediği yorumunu yaptı. Belki bir sincap?

Kolza tohumu beyaz

NIKON D7100 | 90 mm | 250 | f/8.0 | 1/640'lar

(Resim: Rolf Kızartması)

Rolf Fries, az derinlikli ama boyalı gibi görünen bir arka plana sahip fotoğrafında çalışıyor Kolza tohumu beyazSıcak renkler ve bunların degradeleri narin kelebeği ve üzerinde oturduğu çiçeği tamamlıyor.

“Maalesef bu güncel bir fotoğraf değil, 2018'e ait bir 'arşiv fotoğrafı'. Nesnelerin aranması ve bulunması giderek daha büyük bir zorluk haline geliyor ve bazı böcekler artık bulunamıyor. 27 yıl içinde biyokütlenin yok olacağını ciddi şekilde hissediyoruz.” Fotoğrafçı, fotoğrafla ilgili mesajında, “Böceklerin sayısı yüzde 76 oranında azaldı ve her yıl en az yüzde 2,5 daha kaybediyoruz.” “Fotoğraf konularımız” olan kelebekler, hymenoptera, yusufçuklar, mayıs sinekleri ve böcekler en çok nesli tükenmekte olan türler arasındadır” dedi. .

Kano gezisi

(Resim: dave-derbis)

Resimde güzel ve pastoral bir manzara görülebilir Kano gezisi Dave Derbis (dave-derbis) tarafından. Gölün derinliği çevredeki kıyıyla çerçeveleniyor ve yansıma başka bir boyut katıyor. “Fotoğraf İsveç'te bir kano gezisinde çekildi. Suyun üzerinde olmak için mükemmel bir gündü. Neredeyse hiç rüzgar yoktu, bu da suyu tam anlamıyla cam gibi yaptı ve aynı zamanda bana da güzel yansımaların olduğu bir fotoğraf çekmem için ilham verdi. suyun içindeki gökyüzü” diyor Dave Derbis bize.

Bahçe manzarası

NIKON D800 | 62mm | ISO 400 | f/8.0 | 1/500 sn

(Resim: Bernd Seibel)

Bahçe manzarası Ortadaki pavyonun ana unsur olarak öne çıktığı Bernd Seibel imzalı. Çalılar ve ağaçlarla çerçevelenen manzara binaya açılıyor. Kara bulutlar cam kubbeyi ve açık renkli taşı vurguluyor. Kademeli düzenleme görüntüye özel bir derinlik kazandırır. Fotoğraf Lyon'un kuzeyindeki Fransız belediyesi Cluny'de çekildi.

Bernd Seibel bize gönderdiği e-postada şunları ekliyor: “Motif, Rönesans tarzında bir bahçe mücevheri olan Cluny yakınlarındaki Cormatin Kalesi'nin bahçesidir. Kesilmiş ve işlenmiş bahçe, çevredeki yumuşak çayırlara ve Burgonya'nın tepelerine net bir kontrast oluşturuyor. Rağmen Havanın yağmurlu olması nedeniyle bazen gökyüzü açılıyor ve fotoğraf da böyle bir anda çekildi.”

Farrenpoint Alm'da

Sony Alfa 7III | 50mm | 100 kare/saniye | f/18 | 1/80'ler

(Resim: NAlois)

Uzaklara baktığınızda şunları yapabilirsiniz: Farrenpoint Alm'daburada NAlois'in fotoğrafı olarak. Pek çok dağ sırası, manzaranın birinden diğerine geçebilmesi için kademeli olarak düzenlenmiştir. Bulutlar dağları çerçeveleyerek bunu daha da yoğunlaştırıyor. Ön plandaki ağaç kütüğü izleyici için bir yönlendirme noktası görevi görüyor ve manzaranın enginliğini fotoğrafçının bakış açısına göre perspektife yerleştiriyor.

Fotoğrafçı, Farrenpoint zirvesini şöyle açıklıyor: “Zirvenin 300 metre doğusunda, kökleriyle birlikte dikkat çekici ölü bir ağaç var ve bunu resmin ön planının soluna yerleştirdim. Alplerdeki otlakların bu kısmında sığır bulunmadığından, Resmin ön planında karahindiba çiçekleri de mevcuttu. Resmin yönü güneydoğu, Kaiser'e ve Alplerin ana sırtına doğruydu.”

Bu haftanın tüm fotoğraflarını yine genel bakışta bulabilirsiniz:

Pamuk şekerli Şapel
(Resim: Mike_FJ)

(cbr)

Haberin Sonu