dunyadan
Aktif Üye
Winter Moods: Haftanın Fotoğrafları (KW 8)
Kuzey yarım küre, Aralık’tan Şubat’a kadar hüküm süren meteorolojik kış mevsimindedir. Günler kısa ve hava, en azından Almanya’da çoğunlukla kötü. Ancak karanlık ve soğuk, yağışlı hava, fotoğrafçıların galerimize gelmesine engel olmadı. Kasvetli kış manzarasından buz ve kar oluşumlarına, karanlık ormanlara kadar en heyecan verici motifleri keşfettiler. Ve dışarıyı çok rahatsız bulanlar, kendi dört duvarlarında günün fotoğrafı için eğlenceli ve deneysel fotoğraf keyfi buldular.
Yıldız izleri ve çok sayıda volt
Yüksek voltaj direkleri, manzarada sıklıkla ve sıklıkla fotoğraflanan garip yapılardır. Başlangıç rayları, çelik devi, mevsim ne olursa olsun fotoğrafta heyecan yaratan bir dinamik veriyor. Galeri fotoğrafçısı Frank Vogt fotoğrafı hakkında şunları yazıyor:
“Çevremizde genellikle gözden kaçırdığımız nefes kesici bir güzellik var. O gece dışarıda gökyüzüne bakıyordum ki Kuzey Yıldızı’nın tepemde parladığını gördüm. Anı yakalamaya karar verdim ve bir elektrik direğinin altında bu mükemmel bakış açısını buldum. Direğin üzerinde oluşan start rayları bana dünyamızın her zaman hareket halinde olduğunu ve her saniyenin önemli olduğunu hatırlatıyor. Bazen etrafımızdaki güzelliği takdir etmek için zaman ayırmamız gerekir.
Görüntü, Photoshop’ta 55 fotoğraftan bir araya getirildi. Fotoğrafları Sony A7ii ve eski bir Tokina 35 mm RMC f3.5 ile f3.5 diyafram, ISO 400 ve her biri bir dakikalık pozlama süresinde çektim.”
Karanlık kış manzarası
Mavi buzullar, kara kayalar ve kara bulutlar İzlanda’ya özgüdür. Dünyanın en büyük volkanik adası, kasvetli ve kış atmosferiyle tanınan manzaralar sunuyor. Fotoğrafçı Dave Derbis fotoğraf hakkında:
“Fotoğraf, İzlanda’da bir fotoğraf gezisi sırasında çekildi. Bu gün adanın güneydoğusundaki büyük buzul lagünlerini ziyaret ettik. Hava çok fırtınalıydı, kuvvetli rüzgarlar, çok hızlı geçen alçak bulutlar ve aralarına tekrarlanan şiddetli yağmur sağanakları serpiştirdi. Bu çekimle göstermek istediğim, tam da bu kasvetli ruh hali ile engebeli İskandinav manzarasının bileşimi.”
Kötü ruh hali için pasta
İlham veren fotoğraflar çekmek için uzaklara gitmenize gerek yok. Galeri fotoğrafçısı Tino Weigelt, aradığını kendi mutfağında buldu ve sanatsal bir şekilde bir pastanın fotoğrafını çekti. Fotoğrafın kaynağını şöyle açıklıyor:
“Fotoğraf birkaç bulutlu ve pek de güzel olmayan günlerden sonra çekildi. Fotoğraf çekmeyi seven herkes, birkaç gün sonra parmaklarınızın kaşındığını ve yeniden fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmek istediğinizi bilir. O gün benim için öyleydi, eşim hafta sonu için pasta yapıyordu ve ben de fırsat bulup birkaç parçayı güzelce tasvir ettim.
Görüntü, beş ayrı görüntüden oluşturuldu. Kamera tripod üzerinde olmalı ve ayarlar değiştirilmemelidir. Şimdi önce pastanın tabakta ve arka planda fotoğrafını çekiyorsunuz. Sonra şişle tuttuğum tek tek yüzen kek parçalarıyla fotoğraf çekiyorsunuz. Tek tek kek parçaları Photoshop veya benzeri programlara eklenir.
Bu haftanın tüm fotoğraflarını yine fotoğraf galerimizde bulabilirsiniz.
Cumartesi: Elektrik direklerinin altındaki start rayları (Resim: fotoğraf)

(baba)
Haberin Sonu