Web ipuçları: Şeffaf mevzuat | çevrimiçi

dunyadan

Aktif Üye
parlamentosrevue.de

Reklamcılık

bundestagsumfasser.de

Alman Federal Meclisi yasama organıdır. Parlamento her hafta federal hükümetten okunması ve karara bağlanması gereken yeni taslaklar alır. Komitelerdeki uzman politikacıların hâlâ bir perspektifi olsa da halk çoğunlukla geride kalıyor. Trafik ışığı koalisyonu, sıradan insanların da genel bakış alabileceği bir “dijital mevzuat portalı” başlatma sözü vermişti. Ama bu hala eksik.

Bu durum Sabrina Gehder'i podcast'inde rahatsız etti Parlamento incelemesi Yeni mevzuat girişimlerine ilişkin aylık raporlar. Federal hükümetin Açık Veri API'si, Bundestag web sitesi ve komitelerden gelen RSS beslemeleri gibi kamuya açık kaynaklardan faydalanmak ve bunları otomatik olarak işlemek için kendi başına yola çıktı. Sonuç harika bir proje Federal Meclis özetleyicisibu da her bir federal yasanın geçmişini anlamanıza olanak tanır. Sitede şöyle açıklıyor: “Şeffaf mevzuat tartışmasına benim katkım budur: Koalisyon anlaşmasında bana vaat edilen türden bir mevzuat portalını bu şekilde hayal ediyorum.”

Gehder mümkün olan her yerde üretken yapay zekayı da kullanıyor. GPT4 kullanılarak PDF dosyaları olarak çizilen komite gündemlerini otomatik olarak değerlendirir. Hukuki metinlerin özetleri de dil modeliyle belirli bir yapıda oluşturulur. Ancak Gehder, yapay zeka tarafından oluşturulan metinleri düzenliyor ve gerçekleri kontrol ediyor. Projesi için bağış istiyor çünkü örneğin GPT API çağrıları önemli maliyetlere neden olabilir.

Web sitemizde daha fazla web ipucu bulabilirsiniz.

Her 14 günde bir, Almanya'nın en büyük BT editör ekibi size BT güvenliği ve veri koruması, donanım, yazılım ve uygulama geliştirmeleri, akıllı ev ve çok daha fazlası hakkında güncel ipuçları, kritik raporlar, kapsamlı testler ve derinlemesine raporlar sunar. Bağımsız gazetecilik her şeyin başı ve sonudur.

(kabarık)