Web İpuçları: Kuantum Hesaplama, Medya, Simülasyon | sıcak çevrimiçi

dunyadan

Aktif Üye
meraklı için

academy.meetiqm.com/curriculum

Fin şirketi IQM Quantum Computers, araştırma enstitüleri ve süper bilgi işlem merkezleri için ikinci nesil kuantum işlemciler geliştiriyor. Bu cümleyi okurken konuyla ilgili kendi sınırlı yarım bilgisinden utandığını düşünen herkes şuraya bakmalıdır: IQM Akademisi uğra. Şirket, bu web sitesinde kuantum hesaplamanın temelleri üzerine çevrimiçi bir kurs sunuyor.

,

Katılım ücretsizdir ve kayıt olmadan mümkündür. İngilizce kısa metinler, didaktik açıdan faydalı alıştırmalarla dönüşümlü olarak sunulur. Kurcalamak ve denemek için serpiştirilmiş küçük etkileşimli öğeler, karmaşık konuyu anlamaya yardımcı olur. Bunu çok eğlenceli veya renkli olarak düşünmeyin – kurs, ciddi bir şekilde hantal öğrenme materyallerini ısırmak isteyen insanlara yöneliktir. Birçok aha anı ile ödüllendirileceksiniz.

c't Magazine'den daha fazlası

c't Magazine'den daha fazlası

ebeveynler için

www.schau-hin.info

www.medienkurse-fuer-eltern.info

Arkasında “Bakmak!” girişim Federal Aile İşleri Bakanlığı, ARD, ZDF ve AOK. Girişimin amacı, ebeveynleri çocuklarının medya eğitiminde desteklemektir. “Schau hin!” sosyal yardım kuruluşları ve eğitim ve önleme uzmanlarıyla.

Bunlar programda yeni Ebeveynler için medya kursları. Çocuklar ve gençler, yaşlarına göre farklı ilgi alanlarına sahip oldukları ve aynı zamanda çok farklı tehlikelere maruz kaldıkları için, teklif 0 ila 2 yaş, 3 ila 6 yaş, 7 ila 9 yaş ve 10 ila 13 yaş grupları için ayrı kurslar içermektedir. Medya tekliflerinin fırsat ve riskleri, akıllı telefonların ve oyun konsollarının yaşa uygun konfigürasyonu ve medya kullanımı için kanıtlanmış zaman sınırları ve kuralları ile ilgilenirler. Başka soruları olan ebeveynler için irtibat noktaları da belirtilmiştir. Katılım için ücretsiz kayıt gerekmektedir.

Kurslar, uzmanların günlük aile hayatından tipik sorular hakkında bilgi verdiği kısa videolardan oluşur. Alıştırmalar, öğrenilenleri pekiştirmeyi amaçlar – bu kısmen, örneğin teknik terimleri metindeki boşluklara ayırmanız gerektiğinde okul çalışmalarını anımsatır. İndirilecek kompakt bilgiler içeren Not Defteri PDF’leri kullanışlıdır.

Denemeyi sevenler için

phet.colorado.edu/tr

PhET Etkileşimli Simülasyonlar fizik, kimya, matematik, biyoloji ve yer bilimleri konularında çevrimiçi simülasyon koleksiyonunun adıdır. Bu teklifin arkasında, Nobel Ödülü sahibi Carl Wieman’ın 2002’de kurduğu, Colorado Boulder Üniversitesi’nde kar amacı gütmeyen bir proje var. alan. Optiğin temellerinden elektromanyetik indüksiyona ve bir atomun yapısına kadar keşfedilecek çok şey var. Simülasyonlar sevgiyle ve özenle tasarlanmıştır: Örneğin, Ohm yasası üzerine etkileşimli deneyde denetleyiciyi voltaj veya direnç için hareket ettirirseniz, U = I · R denklemindeki harfler bile büyür veya küçülür.

,

Açıklamalar ve altyazılar çoğunlukla Almanca’ya çevrilmiştir. Kayıt olmadan deneme yapabilirsiniz. Bir simülasyon için didaktik notları görüntülemek isteyen öğretmenler, bunu yapmak için ücretsiz bir hesap oluşturmalıdır.

stresli için

www.mach-alles-gut.de

Bu web sitesi açıktır: daha fazlası değil Efsanevi Mach-Alles-Gut! düğme. Yardım ediyor mu? Olası. Her durumda, kısa bir meditasyon molası sağlar.

,

Daha fazla web ipucu için web sitemizi ziyaret edin.

(Resim:

c’t 10/2023

)

Dil modelleri sörf yapmayı öğrenir! AI arama motorları sizin için web’i araştırır ve kaynaklarınızı birbirine bağlar. c’t yedi arama hizmetini yapay zeka desteğiyle test eder ve sonuç olarak ortaya çıkan yeni güvenlik risklerini gösterir. Windows 10 desteğinin yakında sona ermesi, çalışan bilgisayarları elektronik atığa dönüştürmekle tehdit ediyor çünkü birçok bilgisayar Windows 11 gereksinimlerini karşılamıyor. Politika ve iş dünyasının bu konuda gerçekte ne söylemesi gerektiğini soruyoruz. Mini PC’leri de test ettik, silinen dosyaları Linux altında nasıl geri getireceğimizi açıkladık ve c’nin “Hommingberger Gepardenforelle” kampanyasını hatırladık. Bunu ve daha fazlasını c’t 10/2023’te okuyabilirsiniz!

(dwi)

Haberin Sonu