Vision Pro: “İdeal şekle” ulaşmak dört nesil alabilir.

dunyadan

Aktif Üye
Vision Pro'nun Apple'ın istediği teknik seviyeye ulaşması ne kadar zaman alacak? Grubun kulaklıklarından sorumlu olan Vision Products Group'un (VPG) bazı üyeleri, gözlüklerin “ideal şeklinin” en az dört nesil gerektireceğini varsayıyor. Bu, genellikle iyi bilgi sahibi olan Bloomberg gazetecisi Mark Gurman tarafından bildiriliyor. Bu, Vision Pro'yu iPhone, iPad veya Apple Watch gibi diğer Apple ürün kategorilerine benzer hale getirecektir.

Reklamcılık

UMTS'siz iPhone 1

Aslında iPhone başlangıçta hiçbir şekilde mükemmel değildi. İlk Apple akıllı telefon UMTS olmadan geldi, ön kamera tamamen yoktu ve Apple, uygulama mağazası yerine yalnızca geliştiricilerin web uygulamaları yazmasına izin verdi. Üçüncü taraf uygulamaları başlangıçta neredeyse kullanılamaz durumda olan Apple Watch için de durum benzerdi. Ve ilk iPad kesinlikle mükemmel değildi; ayarlama eksikliği nedeniyle iPhone uygulamalarını yakınlaştırma modunda gösteriyordu.

Bu ürünleri örnek alırsanız Vision Pro ve VisionOS şaşırtıcı derecede gelişmiş. Ancak maliyeti 3.500 dolar olan bir ürün için bu beklenen bir durumdur. Gurman'a göre Apple, kulaklığı geleceğin “iPad katili” olarak görüyor; bunun nedeni de tabletin mevcut ürün gamında artık pek iyi bir rakam sunamaması: saf içerik tüketim cihazı olarak yerini bulması da aynı derecede muhtemel. yanı sıra bir Mac değişimi.

Mac'in alternatifi değil, iPad katili

Gurman, “Kulaklığın Mac'in geleceği veya iPhone'un yerine geçeceği hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Ben ikisinin de doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi. “3.499 dolarlık cihazı yaklaşık bir hafta kullandıktan sonra Vision Pro'nun iPad'i yok edebileceğine inanıyorum.” Apple tabletin tasarlandığı en önemli görevler için “çok daha iyi bir deneyim” sağlama potansiyeline sahiptir. Ancak burada henüz çok erken.

Apple'ın yazılım ve donanım konusunda hâlâ çok şey geliştirmesi gerekiyor. “[Das Headset] “Çok ağır ve hantal, pil ömrü çok kısa ve yeterince özel uygulama yok.” Apple'ın şimdiden Vision Pro'nun yeni nesline hazırlandığı söyleniyor. Daha ucuz ve daha hafif bir “Air” modelinin planlandığı iddia ediliyor ve muhtemelen şu anda gözleri hala dışarıya gösteren tartışmasız EyeSight işlevini içermiyor. Gurman ayrıca Apple'ın diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi VisionOS'ta da benzer bir döngü izlemesini bekliyor. VisionOS 2.0'ın tanıtımının yaz aylarında yapılması beklenen WWDC geliştirici konferansı olması bekleniyor.

(bsc)

Haberin Sonu