yasader
Aktif Üye
Tereyağlı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
4-6 adet için;
Not EkleTarifi Yazdır
4-6 adet için;
- 2 su bardağı ılık su (400 ml)
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (180)
- 1 yemek kaşığı şeker (20 g)
- 1 paket kuru maya (10 g)
- 1 tatlı k. tuz (8 g)
- 7 su bardağı un (840 g)
- 200 gram yumuşak tereyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Bu ölçülerle 4 yahut 6 adet ince bazlama çıkıyor ben hamuru fazla yaptım ve bazlamaları kalın biçimde yaptım sizde istediğiniz kalınlıkta bezeler yapabilirsiniz yahut ölçüleri çoğaltıp biraz daha kalın kaba ekmek formunda yapabilirsiniz.
- Yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı koyun ve karıştırın. Maya eriyip, dağılınca üzerine sıvı yağı ve bir ölçü unu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kalan unuda ekleyip yumuşak poğaça hamuru üzere bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp, 40-60 dk kadar mayalandırın.
- Hamuru 18 eşit modüle bölüp beze yapın. Her bezenin üzerine bir ölçü tereyağı koyun. Tezgaha 3 tane beze alın ve her birine bir ölçü tereyağı koyun.
- Hepsini farklı ayrı tereyağını yedirerek elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve 3 adedini üst üste koyun. tekrar içe hakikat katlayarak beze haline getirin.
- Tüm bezeleri bu türlü yapın. Dilerseniz haş haş ezmesi, peynir, patates üzere iç materyal de koyabilirsiniz.
- Bezeleri bir bez üzerine yahut yavaşça yağlı tezgaha koyun ve 10-15 dk dinlendirin.
- Tavanızın büyüklüğüne bakılırsa bezeyi eliniz ile açıp biraz inceltin ve orta ısıda çevire çevire kızarana kadar pişirip bez üzerinde dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.