Tereyağlı Bazlama

yasader

Aktif Üye
Tereyağlı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

4-6 adet için;

• 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (180)
  • 1 yemek kaşığı şeker (20 g)
  • 1 paket kuru maya (10 g)
  • 1 tatlı k. tuz (8 g)
  • 7 su bardağı un (840 g)
Ara katlara sürmek için;

• 200 gram yumuşak tereyağı
Tereyağlı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Bu ölçülerle 4 yahut 6 adet ince bazlama çıkıyor ben hamuru fazla yaptım ve bazlamaları kalın biçimde yaptım sizde istediğiniz kalınlıkta bezeler yapabilirsiniz yahut ölçüleri çoğaltıp biraz daha kalın kaba ekmek formunda yapabilirsiniz.
  2. Yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı koyun ve karıştırın. Maya eriyip, dağılınca üzerine sıvı yağı ve bir ölçü unu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Kalan unuda ekleyip yumuşak poğaça hamuru üzere bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp, 40-60 dk kadar mayalandırın.
  4. Hamuru 18 eşit modüle bölüp beze yapın. Her bezenin üzerine bir ölçü tereyağı koyun. Tezgaha 3 tane beze alın ve her birine bir ölçü tereyağı koyun.
  5. Hepsini farklı ayrı tereyağını yedirerek elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve 3 adedini üst üste koyun. tekrar içe hakikat katlayarak beze haline getirin.
  6. Tüm bezeleri bu türlü yapın. Dilerseniz haş haş ezmesi, peynir, patates üzere iç materyal de koyabilirsiniz.
  7. Bezeleri bir bez üzerine yahut yavaşça yağlı tezgaha koyun ve 10-15 dk dinlendirin.
  8. Tavanızın büyüklüğüne bakılırsa bezeyi eliniz ile açıp biraz inceltin ve orta ısıda çevire çevire kızarana kadar pişirip bez üzerinde dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Tereyağlı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı