yasader
Aktif Üye
Teremyağlı Nefis Cevizli Kete Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar ???? nefis lezzetiyle cevizli kete tanımıyla geldim
çabucak üretimine geçelim????.
- 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Yarım çay bardağı kadar eritilmiş teremyağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 6,5 su bardağı un (780 gram)
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 100 gram eritilmiş teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (85 ml)
- 1 kase çekilmiş ceviz
- Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekledim
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar ???? nefis lezzetiyle cevizli kete tanımıyla geldim
- Hamuru için ılık süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak karıştıralım.
- Üzerine erittiğimiz teremyağı ve bir adedinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırdığımız iki yumurtayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Son olarak bir ölçü un ve tuzu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Hamur biraz kıvam alınca yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamur toparlanınca birkaç dakika yoğurmaya devam edelim ki hamurumuzun dokusu güzelleşsin.
- Yoğurma süreci bitince hamurun üzerine kapatarak oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurarak havasını alalım ve tezgaha alarak 8 eşit modüle bölelim.
- Un serptiğimiz bir tepsiye bezeleri alalım ve üzerini örtelim.
- Diğer tarafta 100 gram teremyağı eritelim ve içerisine 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
- Bu karışımı açtığımız hamurların ortalarına süreceğiz.
- Her bir bezeyi biraz unlayarak büyük servis tabağı boyutunda açalım.
- Açtığımız hamurların ortasına yağlı karışımdan 2 yemek kaşığı kadar ekleyerek dağıtalım.
- Açtığımız hamurların en altına ve en üstüne yağ sürmeyelim.
- Hazırladığımız hamurların üzerine pak bir poşet geçirerek 20-25 dk dinlendirelim. Bu müddetin sonunda tabaktan karşıt çevirerek tezgaha alalım.
- Elimizle biraz açalım. Dikdörtgen bir formda açmaya çalışalım. Biraz inceltince merdaneyle açmaya devam edelim. İnceltebildiğiniz kadar inceltin.
- daha sonra 4 parmak genişliğinde şeritler oluşturalım.
- Bu şeritleri rulo yaparak saralım ve hamurun ucunu alt kısma sıkıştırarak çukur bir form verelim. Bu kısma iç gerecimizi ekleyeceğiz.
- Bütün hamurları hazırlayınca iç kısmını elimizle biraz daha genişletelim.
- İçerisine çekilmiş ceviz ekledim ben, farklı iç materyalle de hazırlayabilirsiniz.
- Cevizi ekleyince hamuru güzelce kapatalım ve aykırı döndürelim ve elimizle biraz bastırarak biçim vermeyi tamamlayalım.
- Fırın kabına aldığımız ketelerin üzerini örterek 30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
- Ardından üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına sütü ekleyerek karıştıralım ve üzerine dağıtalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40 dk kadar pişirelim. Sunumu da lezzeti de tek sözle şahane oluyor???? mutlaka denemelisiniz