yasader
Aktif Üye
Teremyağlı Konut Pizzası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı eritilmiş soğumuş teremyağ
- Yarım paket kuru maya
- 1cay kaşığı şeker
- 1tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
- Kaşar peyniri rendesi
- Sucuk dilimleri
- Kekik
- Ketçap ve tabiki teremyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yumurta, yarım su bardağı süt yarım su bardağı şu, toz maya ve şeker güzelce karıştırılır.
- Tuz atılan karışıma yavaş yavaş elenmiş un katılır ve 40 dk mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamurun üzerine eritilmiş soğumuş teremyağ dökülür ve merdane ile yuvarlak form verilir. Siz isterseniz kare tepsi de kullanabilirsiniz.
- Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt eklenir ve hamur temalır.
- Hamurun kabarmaması için çatalla üzeri delinir ve ketçap dökülür. İç harcı isteğe bağlı temalır. Ben mantar sucuk kekik ve kaşar peyniri kullandım.
- 190_200 derecede ılık fırında birinci 10 _12 dk allta daha sonrada 5 6 dk üst yüzeye daha yakın olarak pişirdim.
- Fırına vermedilk evvel yuvarlak pizzamızın kenarlarını isterseniz yumurta sarısı ile yağlayabilirsiniz isterseniz teremyağ ile tercih size kalmış.
- Kenarlarına kadar materyal koymazsanız görsel daha beğenilen oluyor. Dikkat edelim.
İster epey ince ister orta kalınlıkta pizzalar yapabilirsiniz ben pizza hamurunda kalın püf püf dokuyu hayli seviyorum lakin çocuklar orta kalınlığı seviyor ???? inşallah deneyenler şad kalır. Afiyet bal olsun.