yasader
Aktif Üye
Teremyağlı Gerçek Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Su böreği denildiği vakit sakın korkmayın ve yapamam zannetmeyin yapılışını ve püf noktalarını kesinlikle okuyun eminim siz de yapacaksınız ????????.
Teremyağlı Gerçek Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4-5 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un (hamur cıvık olacak biçimde)
- 150 gram teremyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Peynir
- Maydanoz (isteğe bağlı))
- Büyük tencerede kaynar su
- 2-3 yemek kaşığı tuz
- Buz üzere soğuk su
Not EkleTarifi Yazdır
Su böreği denildiği vakit sakın korkmayın ve yapamam zannetmeyin yapılışını ve püf noktalarını kesinlikle okuyun eminim siz de yapacaksınız ????????.
- Bendeki yumurtalar xl. Olduğundan 4 adet kırdım siz ona bakılırsa 5 adet kırabilirsiniz. ????.
yumurtaları hamur yoğuracağınız kaba kırıp tuzunu atın çatalla yada el çırpıcısı ile düzgünce çırpın.
azar azar un ek ederek yoğurun. - Hamur ele yapışan kıvamda olacak (fotoğraflara bakın lütfen)????????.hamuru en az yarım saat dinlenmeye bırakın. ????????.8 yada 10 bezeye ayırın. (((un yardımı ile))).Ben 10 bezeye ayırdım.
- Büyük bir tencereye su doldurup 2-3 yemek kaşığı tuz atın kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir tavada teremyağını eritin içine sıvı yağ katıp karıştırın soğumaya bırakın ????bu sırada bezelerimiz de dinlenmiş oldu????????.
- Bezeleri oklava yada merdane ile bol un ile hangisi ile açabilirseniz bütün bezeleri yufka üzere açıyoruz. ((fotoğraf mevcut)))????.
- Tepsimizin altını da teremyağ ile güzelce yağlıyoruz. ????????????.
İlk yufkayı haşlamadan tepsiye serin erittiğimiz yağ ile yavaşça üzerini fırça ile yağlayın gelelim 2,yufkaya,yufkayı fokur fokur kaynayan tuzlu suyun içine nazikçe bırakalım 25-30 saniye kadar beklesin????????. - Kevgir veye süzgeç sayesinde (((hangisi kvakasınıza gelirse)))) kaynar sudan alıp soğuk suyun içine bırakalım burda beklemeye gerek yok çabucak alıp suyunu nazikçe sıkıp tepsimize yerleştirelim.
- Fırça ile bir daha yavaşça yağlayalım bu türlü 5 adet yufkayı tepsiye hazırlayalım.
- Arasına peynir isterseniz maydanoz koyun((bizde sevmiyorlar ondan koymadım)).
- yine öteki 5 bezeyide tıpkı biçimde haşlayıp soğuk suda şoklayıp her katına yağ serperek tepsiye yerleştirin.
- En üst kata da kalan yağımızı sürüp (oldukca yağlı olmasın))200 derece fırında 45-50 dakika fırınınız ne derecede pişiriyorsa üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Teremyağlı Gerçek Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı