Teremyağlı Dereotlu Peynirli Mayasız Poğaça (Pastane Poğaçasından Daha Güzel)

yasader

Aktif Üye
Teremyağlı Dereotlu Peynirli Mayasız Poğaça (Pastane Poğaçasından Daha Güzel) Tanımı İçin Malzemeler

• 150 grm teremyağ (Yarım paket)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demetten biraz fazla dereotu
  • 3- 3.5 su bardağı un
İçi için

• Süzme peynir kullandım siz istediğiniz öteki bir çeşit koyabilirsiniz
Teremyağlı Dereotlu Peynirli Mayasız Poğaça (Pastane Poğaçasından Daha Güzel) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Teremyağın oda ısısında fazlaca âlâ bir biçimde yumuşamış olması gerekiyor.
  2. Önce sıvı materyalleri yumurta akını ( sarışını üzerine sürmek için ayırıyoruz) ve teremyağı düzgünce karıştırıyoruz.
  3. İnce ince kesilmiş güzelce yıkanıp suyundan arınmış olan dereotunu katip yeniden karıştırıyoruz.
  4. daha sonra kabartma tozu un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurdan cevizden biraz büyük kesim alıp avucunuzda açıp ortasına peynir koyduktan daha sonra yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarını biçim çıkacak kadar çatalla bastırıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  6. Geri kalan hamuruda birebir biçimde yaptıktan daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kadar pişiriyoruz üzeri kızarınca fırından çıkartabilirsiniz.
  8. Üzerine pak bir bez örtüp dinlendiriyoruz.
  9. Ben sıcak sıcak yemeyi tercih ediyorum.Denemeye paha pastanede satılan dereotlu poğaçaları sollayacak bir tanım garanti veriyorum ⚘????.
Teremyağlı Dereotlu Peynirli Mayasız Poğaça (Pastane Poğaçasından Daha Güzel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı