Tel Tel Ayrılan Tahinli Çörek Tanımı (Videolu)

yasader

Aktif Üye
Tel Tel Ayrılan Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

• 1,5 su bardağı ılık süt (Toplamda 300ml )
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;

• 1 adet yumurta sarısı
İçine;

• Klasik su bardağı ile 1,5su bardağı tahin (Toplamda 300ml )
  • Klasik su bardağı ile 1 bardak toz şeker
Tel Tel Ayrılan Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Pastanedekileri aratmayacak olağanüstü bir tahinli çörek tanımım var.
  2. Öncelikle hamuru yoğurmakla başlayın. Maya, şeker ve sütü kaseye alın.
  3. Üzerine su ve yağı ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamur toparladıktan daha sonra 3-4 dakika daha yoğurma sürecine devam edin.
  5. Üzerini streç sinemayla kapatıp, 30-40 dakika boyunca dinlendirin. Bu ortada tahin ve şekeri karıştıran şeker ölçüsünü damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  6. Mayalanan hamuru bir karıştırın içerisindeki gazların çıkmasını sağlayın. Hamur iki eşit modüle bölün.
  7. Tezgaha çokça unlayın ve birinci bezeyi merdane sayesinde açın. Çok ince bulunmasına gerek yok görüntü da hamurun kalınlığını net gösteriyorum.
  8. Açabildiğimiz kadar açtığımız hamurun üzerine tahinli şekerli karışımın yarısını dökelim.
  9. Her tarafa eşit bir biçimde yayalım.
  10. Açmış olduğumuz bezeyi bir ucundan tutarak çekip, rulo halinde sarmaya başlayın. Hazırladığımız ruloları mümkün olduğunca incelterek uzun şeritler haline getirin.
  11. Burarak ve kendi etrafında döndürerek gül biçimini verin. Dilediğiniz boyutta tahinli çörekler hazırlayın.
  12. Ben toplamda 7 adet tahinli çörek elde ettim. İkinci bezeyi de birebir biçimde hazırlayın. Bezeyi açabildiğiniz kadar açın ve kalan tahini harcın hepsini üzerine dökün. Sarım sonrasındasında halini verin.
  13. Videomda püf noktalarını göstererek detaylı bir biçimde anlatmaya çalıştım. Hazırlanan çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tepsi mayası için 20 dk bekletin.
  14. hemen sonrasında üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik öncesinden ısıtılmış fırında pişirin. Sahiden mükemmel bir çörek oluyor kesinlikle deneyin. Tanımı görüntülü olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi beklerim ????
Tel Tel Ayrılan Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı