yasader
Aktif Üye
Tel Tel Ayrılan Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 su bardağı ılık süt (Toplamda 300ml )
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- Klasik su bardağı ile 1,5su bardağı tahin (Toplamda 300ml )
- Klasik su bardağı ile 1 bardak toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastanedekileri aratmayacak olağanüstü bir tahinli çörek tanımım var.
- Öncelikle hamuru yoğurmakla başlayın. Maya, şeker ve sütü kaseye alın.
- Üzerine su ve yağı ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamur toparladıktan daha sonra 3-4 dakika daha yoğurma sürecine devam edin.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp, 30-40 dakika boyunca dinlendirin. Bu ortada tahin ve şekeri karıştıran şeker ölçüsünü damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
- Mayalanan hamuru bir karıştırın içerisindeki gazların çıkmasını sağlayın. Hamur iki eşit modüle bölün.
- Tezgaha çokça unlayın ve birinci bezeyi merdane sayesinde açın. Çok ince bulunmasına gerek yok görüntü da hamurun kalınlığını net gösteriyorum.
- Açabildiğimiz kadar açtığımız hamurun üzerine tahinli şekerli karışımın yarısını dökelim.
- Her tarafa eşit bir biçimde yayalım.
- Açmış olduğumuz bezeyi bir ucundan tutarak çekip, rulo halinde sarmaya başlayın. Hazırladığımız ruloları mümkün olduğunca incelterek uzun şeritler haline getirin.
- Burarak ve kendi etrafında döndürerek gül biçimini verin. Dilediğiniz boyutta tahinli çörekler hazırlayın.
- Ben toplamda 7 adet tahinli çörek elde ettim. İkinci bezeyi de birebir biçimde hazırlayın. Bezeyi açabildiğiniz kadar açın ve kalan tahini harcın hepsini üzerine dökün. Sarım sonrasındasında halini verin.
- Videomda püf noktalarını göstererek detaylı bir biçimde anlatmaya çalıştım. Hazırlanan çörekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tepsi mayası için 20 dk bekletin.
- hemen sonrasında üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik öncesinden ısıtılmış fırında pişirin. Sahiden mükemmel bir çörek oluyor kesinlikle deneyin. Tanımı görüntülü olarak izlemek isterseniz kanalıma hepinizi beklerim ????