Sütsüz Yumurtasız Vegan Poğaça

yasader

Aktif Üye
Sütsüz Yumurtasız Vegan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 .5 su bardağı un
Üzerine

• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı su
Sütsüz Yumurtasız Vegan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Sütsüz yumurtasız vegan bir tanım ekliyorum, yapmakta fazlaca tereddüt ettim başta lakin hakikaten sütlü ve yumurtalı yapılandan bile daha lezzetli ve yavaşça bir poğaça oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum????????.

1. Öncelikle yoğurma kabına mayayı şekeri tuzu alalım.
  2. Üzerine suyu ekleyip karıştıralım 5 dakika bekletelim mühlet sonunda sıvı yağı ekleyelim unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  3. 5 bardaktan daha sonra denetimli ekleyin elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim ve ılıttığımız fırında yarım saat 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.
  4. Kabarıp mayalandıktan daha sonra yoğurup gazını alalım.
  5. Mandalina dan biraz büyük modüller koparıp yuvarlak bezeler yapalım.
  6. İçli isterseniz elinizle açıp istediğiniz iç harcı koyup kapatın yada isterseniz pasta tabağı büyüklüğünde açıp içine yumuşamış tereyağ yahut kase margarin sürüp rulo üzere sarın.
  7. İki ucunu zıt istikametlere çevirerek birleştirin açma olsun.
  8. Üzerine pekmez sıvı yağ ve suyu karıştırarak sürün ben yumurta sürdüm bir kısmına, açmaların üzerine çörek otu susam serpebilirsiniz.
  9. Diğerlerinin üzerine çatalla çizik atalım ve bir daha tepsi mayası için ılınmış fırına verelim.
  10. 2 katı büyüdüğünde fırını 190 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim epey fazla kızarırsa biraz sert oluyor fırından çıkarınca üzerine nemli bir bez örtelim yumuşacık oluyor. Afiyet olsun.
Not;.

• **Ben iki ölçü yaptım 3 tepsi çıktı yalnızca mayayı 1 paket yaşmaya kullandım geri kalanı 2 ölçü ekledim.
  • **Pekmezli karışımdan sürdüğüm poğaçaları çekmeyi unutmuşum sağ ön köşede soluk renkli olan açmaya pekmezli karışım sürdüm başkaları yumurta sarısı sürülmüş ortadaki fark bu kadar.
  • **Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Sütsüz Yumurtasız Vegan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı