Sürdürülebilir turizm, San Casciano dei Bagni'de UNWTO En İyi Turizm Köyü 2024 ödülü

yasader

Aktif Üye
San Casciano dei Bagni'deki Başpiskopos Sarayı

Siena ilindeki San Casciano dei Bagni kaplıca köyü, İtalya'nın En İyi Turizm Köyü 2024 ödülüne layık görüldü. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından 2021 yılından bu yana verilen tanınma, bölgenin korunmasını ve aynı zamanda yerel ekonomik faaliyetleri birleştirebilecek turizm modellerinin yaratılmasını amaçlıyor.

Görevlendirme dün, bu yıl Kolombiya'nın Cartagena de Indias kentinde düzenlenen UNWTO'nun 122. toplantısı sırasında gerçekleşti. Toskana, ödülü Giglio Adası'nın kazandığı 2022'deki ikinci edisyonda zaten aldı. 2024 yılı için aday gösterilen diğer İtalyan lokasyonları ise Veneto'da Montagnana, Basilicata'da Aliano, Sicilya'da Santa Margherita di Belìce ve Gangi, Lazio'da Ronciglione ve Nemi idi.

Başkan Eugenio Giani, “Kesinlikle hak edilmiş bir takdir” yorumunu yaptı; bu, küçük köyün belediye yönetiminin son yıllarda yürüttüğü büyük çalışmanın karşılığını, belediye başkanı Agnese Carletti'ye özel bir gönderme olarak gösteriyor. Dünya Turizm Örgütü ağına girmek büyük bir memnuniyet; turizmin, sürdürülebilirliğin ve küçük yerel toplulukların korunmasının bir arada yürüyebileceğinin kanıtı.”

Ekonomi ve turizm meclis üyesi Leonardo Marras da durumdan memnundu. “San Casciano dei Bagni'nin adaylığına güçlü bir şekilde inandık” dedi ve bu nedenle onu destekledik ve destekledik. Bu nedenle, alınan takdirden büyük gurur duyuyorum ve bölgeyi böylesine prestijli bir ödülü hak edecek kadar geliştirmeyi başardığı için belediye yönetimini tebrik ediyorum. San Casciano dei Bagni ile küçük kasabalardan oluşan Toskana bir kez daha başrol oyuncusu haline geliyor ve sürdürülebilir ve yenilikçi turizm için bir model haline geliyor”.

San Casciano dei Bagni belediye başkanı ve Siena Eyaleti başkanı Agnese Carletti, “Bu prestijli tanınmayı büyük bir gururla memnuniyetle karşılıyorum,” diye açıkladı; bu, yalnızca toplum için önemli bir başarıyı değil, aynı zamanda vatandaşlara da bir övgüyü temsil ediyor, çalışmak, bir bölgenin geleneklerine ve güzelliğine saygı göstermek ve sürdürülebilir ve saygılı turizmi teşvik etme konusundaki kararlılığı vurgulamaktır. 'San Casciano Bronzları'nın keşfinin ardından topluluk, tüm bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak benzersiz bir turizm deneyimi yaratmak için çalışıyor. Bu başarıda emeği geçenlere, özellikle bizi başvurmaya teşvik eden Bölge'ye ve meclis üyesi Marras'a, dosya üzerinde çalışan Strada del Vino Nobile e dei Sapori della Valdichiana'ya ve bunun gerçekleşmesine her gün katkıda bulunan tüm yerel kurum ve vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bu belediye misafirperver bir yer.”

'En İyi Turizm Köyü', Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi'nin gerçekleştirilmesinin bir parçası olarak, küçük toplulukları korumak ve yeni fırsatlar yaratmak için turizm potansiyelinden yararlanılan, kırsal bölgelerdeki sürdürülebilir kalkınma programlarını belirlemek ve teşvik etmek amacıyla UNWTO tarafından oluşturulan programdır. Hedefler.