Su Böreği Tadında Efsane Tepsi Böreği

yasader

Aktif Üye
Su Böreği Tadında Efsane Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler

• 6 adet böreklik yufka
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 cimcik tuz
Üzeri için;

• 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
Su Böreği Tadında Efsane Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncellikle sosumuzu hazırlayalım yumurta süt sıvı yağ ve tereyağı eritip karıştıralım, iç harcımızıda hazırlayalım ben iç harcını bol kullandım siz dilediğiniz peynir çeşitlerini koyabilirsiniz. Kaşar peyniri olabilir, beyaz peynirde olabilir.
  2. İç harcına peynir, maydanoz, pul biberi ,tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirin eksiksiz olur. Ben dikdörtgen borcam kullandım.
  3. Tabanına biraz zeytinyağı sürdüm birinci yufkayı koydum üzerine sosu döktüm ikinci parçayı da koyup üzerine sos ve birazcık iç harcını koydum 3-4 yemek kaşığı daha sonra üçüncü yufkayı da koydum, sos döktüm.
  4. Dördüncü yufkayı da koyup üzerine sos döküp geriye kalan tüm harcı döktüm her tarafa eşit dağıttım daha sonra kaşıkla bastırdım.
  5. Geri kalan yufkaları da birebir biçimde yaptım bir kat koyup sos döküp bu süreci yenidenladım. En son katı koyduktan daha sonra evvel böreği kesip, daha sonra kalan sosu döküyoruz.
  6. Üzerine bir yumurta sarısını sürüp, çörekotunu serpin 20 dk dinlendirin.
  7. O ortada fırını 180 derece sıcaklıkta çalıştırın dinlendikten daha sonra yaklaşık 40 dakika pişirdikten daha sonra üzerine havlu kağıt serin. Üzerini kapatıp dinlendirin daha sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun:).
Su Böreği Tadında Efsane Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı