yasader
Aktif Üye
Su Böreği Tadında Efsane Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 adet böreklik yufka
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 adet köy peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 cimcik tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncellikle sosumuzu hazırlayalım yumurta süt sıvı yağ ve tereyağı eritip karıştıralım, iç harcımızıda hazırlayalım ben iç harcını bol kullandım siz dilediğiniz peynir çeşitlerini koyabilirsiniz. Kaşar peyniri olabilir, beyaz peynirde olabilir.
- İç harcına peynir, maydanoz, pul biberi ,tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirin eksiksiz olur. Ben dikdörtgen borcam kullandım.
- Tabanına biraz zeytinyağı sürdüm birinci yufkayı koydum üzerine sosu döktüm ikinci parçayı da koyup üzerine sos ve birazcık iç harcını koydum 3-4 yemek kaşığı daha sonra üçüncü yufkayı da koydum, sos döktüm.
- Dördüncü yufkayı da koyup üzerine sos döküp geriye kalan tüm harcı döktüm her tarafa eşit dağıttım daha sonra kaşıkla bastırdım.
- Geri kalan yufkaları da birebir biçimde yaptım bir kat koyup sos döküp bu süreci yenidenladım. En son katı koyduktan daha sonra evvel böreği kesip, daha sonra kalan sosu döküyoruz.
- Üzerine bir yumurta sarısını sürüp, çörekotunu serpin 20 dk dinlendirin.
- O ortada fırını 180 derece sıcaklıkta çalıştırın dinlendikten daha sonra yaklaşık 40 dakika pişirdikten daha sonra üzerine havlu kağıt serin. Üzerini kapatıp dinlendirin daha sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.