Stilistik bir araç olarak sakinlik: Haftanın resimleri KW23

dunyadan

Aktif Üye
Herkes bir anlığına kendini kapatıp huzurun ve sessizliğin tadını çıkarmak ister. Galeri fotoğrafçılarımız, bu seçkideki görselleriyle bunun kolaylıkla mümkün olabileceği yedi farklı senaryo sunuyor; bir dakikalık saygı duruşu fırsatı.

Reklamcılık

Yalnız güzellik

(Resim: Otto Hitzegrad)

“Bremen eteklerinde bisiklete binmeyi sevdiğim için mısır tarlasında bu gelincik çiçeği gözüme çarptı. Yeşil alanın içinde çok izole olduğu için tam da benim konumdu. Aslında yakın çekim yapmak istedim ve bir fotoğraf çektim. Fotoğraf makinemde 105 mm makro lens vardı ama kırpma gayet iyiydi, 2,8 diyafram açıklığıyla çevre de iyi bulanıklaştı,” diyor Otto Hitzegrad fotoğrafı hakkında. Yalnız güzellik.

Post prodüksiyonda rüzgarı simgeleyen ve ruh halini tamamlayan küçük bir kısmi hareket bulanıklığı ekledi. Fotoğrafa baktığınızda neredeyse hafif esintiyi hissedebiliyorsunuz.

sessizlik

(Resim: Lula)

sessizlik Lutz Lange'nin (Lula) çok sakin ama aynı zamanda biraz mistik bir tablosu var. Ön plandaki taşlar izleyiciye bakışın kompozisyon boyunca kayacağı sabit bir nokta sunuyor.

“Fotoğraf Baltık Denizi'nde Rerik yakınlarında bir fotoğraf turu sırasında çekildi. Yaklaşan deniz sisi ve birkaç dalga bu sakin atmosferi yarattı. Uzun pozlama kullanarak bu izlenimi pekiştirdim” diye yazdı bize.

temel

NIKON D7 | 60mm | ISO 200 | f/14 | 1/800 sn

(Resim: Klicker3D)

Galeri fotoğrafçısı Klicker3D, fotoğrafıyla bir kelime oyunu yarattı temel izin verilmiş. Uçağın üzerindeki yazılar sadece hava kısmı kalacak şekilde fotoğraflanıyor ve bu da bildiğimiz gibi hem uçmak hem de insanlar için çok önemli.

Resmin üst kısmındaki koyu bulutlar, açık renkli paneller ve boyanın mavi detaylarıyla kontrast oluşturuyor. Pencereler zamanla sarıya döndü ve göz alıcı bir vurgu daha oluşturdu.

Teufelsberg Berlin

(Resim: SonyAlpha380)

Resimde yansıma ve batan güneş dikkat çekicidir Teufelsberg Berlin SonyAlpha380 tarafından. Radar istasyonunun hasarlı kapağı ve grafiti, görüntü stilinin yarattığı distopik havaya katkıda bulunuyor. Fotoğraf, kayıp yer fotoğrafçılığı üzerine bir atölye çalışması kapsamında çekildi.

Belvedere Sarayı (Viyana)

(Resim: Shireman)

Belvedere Sarayı (Viyana) fotoğrafta o kadar da muhteşem değildi. Ancak binanın büyük su havzasındaki yansıması hoşuma gitti” diye yazdı Der Auenländler fotoğrafı hakkında.

Düşük doygunluk, görüntünün yüksek anahtarlı bir çekim gibi görünmesini sağlar. Bu, cephedeki detayların ve sudaki yansımanın net bir şekilde görülmesini sağlar. Kalenin önündeki insanlar neredeyse fark edilmiyor ve daha çok bahçelerin genel konseptinin bir parçası olan heykellere benziyorlar.

Altın Koşu

Panasonic DC-G9 | 285mm | 16:9 | f/6.2 | 1/3200s

(Resim: Lightpix84)

Altın Koşu Lightpix84'ün hazırladığı bu fotoğraf, havalanan bir ördeğin mükemmel anlık görüntüsüdür. Suya yaklaşma, donmuş su damlalarıyla belgeleniyor ve kuşa güzel bir çizgi oluşturuyor.

Bireysel hayvan ve yükselen güneşin ve sabah sisinin yarattığı sarı renk, ruh halini tamamlıyor. Birlikte boşluk ve sakinlik hissi uyandırırlar.

sahilde IV

(Resim: photofriend2000)

Kayıtta olmasına rağmen sahilde IV by photofriend2000 Görülecek çok sayıda insan ve hareket olmasına rağmen, fotoğrafın çekildiği yüksek konum, aksiyondan uzaklık hissi yaratıyor. Plajın genişliği ve bireysel unsurların aşırı derecede açığa çıkması, kişinin daha fazla gözlemci rolünü üstlenmesine katkıda bulunuyor.

“Eşim ve ben tatilimizi Kuzey Denizi'nde geçirdik. O gün Sankt-Peter-Ording'deydik. Eylül başıydı ve sonbahar rüzgarları çoktan sert esmeye başlamıştı. Bir platformun üzerinde duruyordum. Sütunlar üzerindeki sahil evlerinden biri. Tüm sahil boyunca uzanan muhteşem arka ışık, siyah beyaz dönüşüme son dokunuşu yaptı” diyor.

Bu haftanın tüm fotoğraflarını yine genel bakışta bulabilirsiniz:

Cumartesi: Yalnız Güzellik
(Resim: Otto Hitzegrad)

(cbr)

Haberin Sonu