Steam oyunları yakında Xbox uygulamasında sona eriyor

dunyadan

Aktif Üye
Dolandırıcı Bildirim

Bu makale bu nedenle İngilizce olarak mevcuttur. Teknik yardım ile tercüme edildi ve yayınlanmadan önce Editory inceledi.

Bunu bir daha gösterme.

PC için Microsoft'un Xbox uygulaması, diğer mağazalardan oynamaya erişim sağlar. Böylece program bir tür mağaza toplayıcısı haline gelir-CD projesinin GOG Galaxy ile de denediği bir adım. Düz dilde, bu, alternatif mağazalardan gelen oyunların gelecekte Xbox uygulamasında da başlatılabileceği anlamına gelir.

Duyuru için bir blog girişinde Microsoft, kendi evlerinden gelmeyen alternatif mağazaların adı vermez. Bunun yerine Microsoft, Blizzard-Store Battle.net'i arar. Steam'in desteklenmesi kesin olarak kabul edilir: müttefiklerinin duyurulmasında, Microsoft Steam açıkça bir platform olarak bahsedilen, oyunları Xbox arabiriminden başlayacak.

Microsoft'a göre, ilgili platform üzerinden yüklenen tüm oyunlar, hiçbir şey yapmak zorunda kalmadan Xbox uygulamasında otomatik olarak görünmelidir. Yeni işlev, Xbox Insider'lar için yalnızca diğer kullanıcılar için daha sonraki bir zamanda mevcut olmadan etkinleştirilmelidir.

Sadece başla, yüklemeyin

Her zamanki gibi bu tür mağaza toplayıcıları ile, diğer mağazaların entegrasyonu oldukça yüzeyseldir: oyunların kaçınılmaz olarak satın alındıkları platformda yönetilmesi gerekir. Böylece Xbox uygulaması oyunları başlatacak, ancak yükleyemeyecek. Bu, Xbox Müttefiki gibi cihazlarda bile Steam'in geçmesinin bir yolu olmayacağı anlamına gelir: böylece Xbox uygulaması aracılığıyla bir oyuna başlayabilirsiniz, önce Steam yoluyla yüklemeniz gerekir.

Bununla birlikte, Microsoft'un stratejisindeki adım, Xbox markasına platformlar arası oyun için merkezi bir iletişim noktası olarak uyuyor. Bu anlamda Microsoft ayrıca PC ve Xbox konsolları arasındaki sınırları bulanıklaştırmak istiyor. Bu, Steam'in bir sonraki Xbox konsolunda da çalışabileceğine dair spekülasyonlara yol açtı, ancak bu doğrulanmadı.

(Dahe)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!