Şehir, ülke, deniz: haftanın fotoğrafları (13. hafta)

dunyadan

Aktif Üye
Deneyimli fotoğrafçılar, neredeyse her yerde ilham verici motifler bulacaktır. Özel sahneler, özel yapılar ve ilginç perspektifler için bir göz geliştirdiler. Geçen hafta günün fotoğrafları aynı zamanda şehirlerde kendi kapınızın önünde ve aynı zamanda daha kısa veya daha uzun yolculuklarda neler keşfedebileceğinizi gösteriyor.

Cumartesi günü Sascha Vogel, bir alışveriş merkezinin yakınında keşfettiği ve bu makalenin de başını çeken bir motifi sundu: “Braunschweig’i ziyaretimiz sırasında büyük bir alışveriş merkezine park ettik ve park alanından çıkarken Bu yeri keşfettim ve fotoğraf çekmek için uygun bir an bulmaya çalıştım.Buna göre bir süre bekleyip birkaç fotoğraf çektim.Fotoğrafların hiçbiri bana çekici gelmedi.Ziyaretimizin sonunda alışveriş merkezine geri döndük ve ödeme yapmadan Otopark ücretini ödeyip, şansımı tekrar denemek için biraz zaman ayırdım. Sonuç ‘çerçeveli’ başlıklı fotoğraf.”

Pazar günü, geçen hafta olduğu gibi, geleneksel olarak bir hayvan fotoğrafı için ayrılmıştır. Carl-Peter Herbolzheimer, Haberler photo’daki galerisinde bu konuyla ilgili çok sayıda fotoğrafa sahiptir. Bu sefer kamerasının önünde üç mutlu kurbağa toplanmış.

Bölgeye bağlı olarak, kiraz ağaçları çoktan çiçek açmıştır. Eric Fischer, bazılarını minimalist detay çekimleri olarak yakaladı: “Bahar nihayet daha yüksek sıcaklıklarla geldiğinden, artık baharı da karşılayan bitki ve çiçeklerin fotoğrafını çekmek istedim. İlk kiraz çiçekleri de iyi bir fikir. Motifi ne kadar yüksek kontrastlı ve ne kadar ayrıntılı sunduğum konusunda her zaman bir çelişkim var. Burada parlaklıkla da işe yaradı, ancak daha sonra daha parlak hale getirdim. Çok kitschy görünmemeli, ama basitçe, çiçek orada. …”

Y şeklindeki buzul

Luckyguy’un fotoğrafı, “Common Interpretation (GI)” kapsamındaki “Letters” galeri yarışmasına bir katkı olarak şimdiden galeride dikkatleri üzerine çekti. Şimdi de haftanın fotoğrafları ile. Fotoğrafçı şöyle yazıyor: “Geçenlerde bizi buzlu ama çok fotojenik kaya oluşumlarının yanından geçen tekne gezimiz sırasında, bu buzulu kocaman bir Y şeklinde fark ettim. forumda mektuplar için GI-Challenge arandı. Tabii ki bu fırsatı kaçırmadım ve doğal olarak oluşturulmuş mektubum galeride sona erdi ;-)”

Karl Hotz-Thelen’in Avusturya ve İtalya sınırındaki güney Kireçtaşı Alpleri’ndeki bir sıradağ olan Carnic Alpleri’nde çektiği fotoğrafı eski bir kartpostal gibi görünüyor.

Yttersand Körfezi

Christian Bertram, izleyiciyi önemli ölçüde daha soğuk bölgelere götürüyor. Fotoğrafı için Lofoten’deydi: “Fotoğraf Røren’de (295 m) çekildi ve arka planda Yttersand Körfezi’ni ve Lofoten’deki Flakstadøya adasının güney bölümünü gösteriyor. Røren’deki yürüyüş bir saatten az sürüyor ve harika manzaralar sunuyor. Görüntüler. Akşam havasının tadını çıkarmak ve yakalamak için öğleden sonra geç saatlerde gittik. Lofoten’de çoğu zaman olduğu gibi, o gün çok rüzgarlıydı. Bulutların çok güzel bir dinamiği olan uzun bir poz elde etmek için nötr yoğunluk filtresi kullanarak fotoğrafladım. “

Haftayı bir mimari çekimle başladığımız gibi bitireceğiz. Galeri fotoğrafçısı thepublicimage, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’daki bir otelde grafik görünümlü bir alan keşfetti.

Haftanın tüm fotoğraflarını fotoğraf galerisinde bulabilirsiniz.

Cumartesi

“çerçeveli”

Instagram: berberbeard (Resim: Sascha Vogel)

c't photography'dan daha fazlası

c't photography'dan daha fazlası

(o)

Haberin Sonu