Sav Ediyorum Daha Yeterlisi Yok Simit Poğaça Tanımı (Videolu)

yasader

Aktif Üye
İddia Ediyorum Daha Uygunu Yok Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un
İç için;

• 200 gram kaşar peyniri
Üzeri için;

• 200 gram kavrulmuş susam
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
İddia Ediyorum Daha Uygunu Yok Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda mayamızı aktive etmekle başlayalım. Hamuru yoğuracağımız kabın içerisine ılık sütü, şekeri ve mayayı ekleyip güzelce çırpalım.
  2. Çırpma süreci 1 dakika kadar sürecektir. Çırpma sürecinden daha sonra 5 dakika kadar rastgele bir süreç yapmayalım arkadaşlar. 5 dakika bu türlü bekleyelim. Beklememizin niçini mayanın güzelce aktive olması.
  3. 5 dakika kadar bekledikten daha sonra belirttiğim ölçülerde ayçiçek yağı, ılık su, tuz ve yumurtayı ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
  4. Not: bu yaptığımız karışım ne kadar pürüzsüz olursa hamurumuz da bir o kadar pürüzsüz olur.
  5. Son olarak unu ekleyeceğiz. Unu 3 seferde ekleyeceğiz arkadaşlar. Birinci iki sefer çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  6. Not: bu türlü yapmamızın niçini hem daha âlâ karışması, birebir vakitte elimize daha az bulaşmasını sağlamak.
  7. Artık kalan unu da elekten geçirip, elimizle yoğurmaya başlayabiliriz. Hamurumuz yağlı bir hamur olduğu için çarçabuk toparlanacaktır.
  8. Yuvarlak bir form verip üzerini streç ile kapatıyoruz ve mayalandırmaya bırakıyoruz. Ben 40 dakika mayalandırdım arkadaşlar. çok kâfi bir vakit ama kabarma durumuna nazaran sizler 1 saate kadar çıkabilirsiniz.
  9. Kaşar peynirini gösterdiğim biçimde serçe parmağı kalınlığında kesiyoruz.
  10. Not: Bu kısım değerli arkadaşlar gördüğüm birden fazla görüntüde rendelenmiş kaşar peyniri kullanılmış. Rende yerine bu bu türlü kesmenizi tavsiye ederim. Zira rendelenmiş peynirin tesiri fazlaca daha az olacaktır.
  11. Üzeri için; belirttiğim ölçülerde pekmezli su yapalım.
  12. Hamurumuz güzelce mayalandı. Hamuru tezgaha alalım ve gazını almak için 1-2 tıp yoğuralım.
  13. Önce mümkün olduğunca iki eşit kesime, çabucak sonrasında ise 12 eşit kesime ayıralım. Ayırdığımız kesimleri beze haline getirelim.
  14. Geldik son usullerini verme kısmına. Arkadaşlar hamurların sırası gelene kadar beklemiş olacağı için yeniden gazını almak gayesiyle 1-2 tıp yuvarlayalım.
  15. Hamur yağlı bir hamur olduğu için merdane yahut oklava üslubu şeylere gerek yok elimiz ile rahatça açabiliriz.
  16. Açtığımız hamurun içerisine kestiğimiz kaşar peynirlerinden 2 kesim ekleyelim ve sıkıca kapatalım. Görüntüde gösterdiğim biçimde kapatalım arkadaşlar. Aman dikkat bu kısım alta gelecek.
  17. Önce pekmezli suya ondan sonrasında kavrulmuş susama bulayalım ve fırın tepsimize bırakalım.
  18. Son olarak poğaçalarımızın üzerine bıçak yardımı ile üçer tane çizik atalım. Çok derine girmeden çizelim arkadaşlar.
  19. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun
    🙂
İddia Ediyorum Daha Yeterlisi Yok Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı