Pofuduk Poğaça

yasader

Aktif Üye
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5.5-6 su bardağı un
Üzeri için;

• 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda yoğurma kabına yumurta aklarını alalım. Akabinde süt, su, sıvı yağ, maya şeker ve tuzu ek edelim güzelce karıştıralım.
  2. Ardından denetimli bir biçimde unumuzu ek edelim ve poğaça hamurunu güzelce yoğuralım. Benim kullandığım bardak ölçüsü 200 ml.
  3. Hazır olan poğaça hamurumuzun üzerini streçleyelim ve 1. 5 saat mayalanmaya bırakalım. Şayet vaktiniz kısıtlıysa öncesinden ısıttığınız 50 derece fırında 45 dk mayalandırmanız kâfi olacaktır.
  4. ondan sonrasında mayalanan hamurunuzu tezgaha alalım ve eşit kesimlere bölelim.
  5. Yağlı bir hamur olduğu için elinize yapılmayacaktır.
  6. Eşit modüllere bölüp bezeler haline getirdiğimiz hamurun içine dilek ettiğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Ben kaşar peyniri ve zeytin kullandım.
  7. Tepsiye aldığımız poğaça bezlerini yaklaşık 30 dk tepsi mayasına bırakalım.
  8. hemen sonrasında hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarıları sürelim susam ve çörek otunu serpiştirelim.
  9. Önceden ısıttığımız 185 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirelim. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun. ????
    ♨
    ????
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı