yasader
Aktif Üye
Pide Tanımı İçin Malzemeler
4 adet için:
Not EkleTarifi Yazdır
4 adet için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su barağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 bütün yumurta
- 4 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı silme tuz
- 2 paket yaş maya (4 paket kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 kiloya un
- 4 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Ramazan ayının vazgeçilmezi sıcak mesken üretimi pideyi kendiniz yapın ve iftara taze taze afiyetle yiyin????. Bu ölçüler büyük 4 adet pide yahut 8 tane orta uzunluk kadar çıkabilir.
- Unu 2 kilo yazdım lakin tam 2 kilo denk gelmiyor unu 1,5 kilodan daha sonra azar azar ekleyin ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur olacak biçim verirken zorlanmayacağınız kıvamda olmalı.
- Su ve sütü yoğurma kabına alın içine bir tatlı kaşığı şeker ve mayayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Ilık yerde 10 dk bekeltin.
- Üzerine 1,5 kilo un ve kalan malzemeleride ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlanınca hala elinize yapışıyor ise azar azar un ekleyin ben yaklaşık 2 kilo un kullandım.
- Yumuşak lakin ele yapışmayacak kıvamda olan hamuru 30-40 dk mayalandırın.
- Tezgahı yavaşça unlayın ve hamuru alın. 4 yahut 8 bezeye ayırın.
- Fırını 220 dereceye ayarlayın ve tabanına ısıya güçlü bir kaba sıcak su koyun.
- 4 büyük pide yaparsanız 4 başka pişirme kağıdın üzerinde bezeleri eliniz ile yuvarlak biçimde açın.
- Parmaklarınızın ucu ile kenardan 1 parmak kalın boşluk bırakarak yuvarlak daire hal verin ve ondan sonrasında pidenin ortasından biçim vererek desen yapın.
- Yumurta sarılarına yoğurt ekleyip çırpın ve pidelerin üzerine sürün.
- Tepside 10 dk dinlendirin.
- Çörek otu ve susam serpiştirip ısınmış fırının orta rafına sürün.
- Üstü ve altı güzelce kızarınca çıkarıp bir bez üzerine alın. Ilıdıktan daha sonra afiyetle yiyin.