yasader
Aktif Üye
Peynirli Çikolata Sucuklu Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı ılıtılmış süt
- 1 su bardağı ılıtılmış su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Un
- Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Peynir, sucuk, çikolata
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ve su cezvede ilitilir derince bir kaba dökülür,üzerine maya ve şeker ilave edilir.
- Üzeri bir tepsiyle kapatılır 10 dakika kadar bekletilir.
- ondan sonrasında içine bir yumurta akı ve sıvı yağ tuz eklenir karıştırılır. Un 5 su bardağı daha sonrası dikkatli eklenir ve ele yavaşça yapışan bir hamur elde edilir.
- Üzeri streç ile kapatılıp sıcak bir yere temalır ben fırının ortasında bekletiyorum hava almadığı için. 1 saat bekledikten daha sonra tepsiye yağlı kağıt yahut tepsiyi yavaşça yağlayabilirsiniz.
- Elimizle hamuru rahat alabilelim diye küçük bir tabağa sıvı yağ koyalım elimizi batırıp hamurdan kesimler kopararak hal verip, içine istediğimiz malzemeyi koyup kapatıp yuvarlayalım. ( ben peynirli sucuklu ve çikolatalı yaptım. Siz de ne istek ediyorsanız koyabilirsiniz)
- Tepsiye dizip o denli de bi 10 15 dakika kadar bekletelim.
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp evvelde ısıtalım.
- Beklenen poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip ısınan fırına verelim. Yaklaşık 25 30 dakika da ortalama pişecektir.
- Fırından çıkan poğaçalar birinci beş dakikan daha sonra üzerini pak bir bez ile örtebilirsiniz. Yumuşacık olacaktır. Afiyetler olsun ????.