yasader
Aktif Üye
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yufka
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta akı
- 4-5 adet haşlanmış küçük patates
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Yumurta sarısı
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin üretimine iç harcını hazırlayarak başlayalım.
- Patatesi haşlayıp kabuklarını soyalım, rendeleyelim yahut çatalla ezelim.
- Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı koyup şeffaflaşana kadar çevirelim. Ezilmiş patatesi ek edip biraz daha çevirelim.
- Ocaktan alalım. Tuz ve baharatları ek edip karıştıralım.
- Soğuması için bir kaba aktaralım.
- Sosu için, bir kaseye sıvı yağ, yumurta akı ve maden suyunu koyup karıştıralım. (yufkalarınız küçükse 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı maden suyu ve yumurta akı kâfi )
- Yufkanın birini tezgah yahut masaya açalım. Her tarafına fırça ile sos sürelim. İkinci yufkayı üzerine koyalım, bir daha sos sürelim.
- Üçüncü yufkayı da koyup her tarafına sos sürelim. Yufkaları evvel artı biçiminde dörde bölelim.
- daha sonra her parçayı yufkanın büyüklüğüne nazaran 6 yahut 7 kesime bölelim. Benim yufkalarım büyük olduğu için 7 ye ayırdım. 28 adet börek çıktı.
. - Kenarlarına patatesli iç harcından koyup epey sıkı olmayacak biçimde saralım. (böreği çabucak pişirmeyeceksek dondurucuya koyup istediğimiz vakit pişirebiliriz. Ben bir iki saat dondurucuya koyup çözülmeden pişirdim)
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Çabucak pişireceksek evvel artan sostan fırça ile sürüp daha sonra yumurta sarısını sürelim.
- daha sonra pişireceksek donu çözmeden su ile ıslatıp yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.