Patatesli Çıtır Börek (Videolu)

yasader

Aktif Üye
Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 3 adet yufka
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta akı
İç harcı için;

• 4-5 adet haşlanmış küçük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Üzeri için;

• Yumurta sarısı
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Böreğin üretimine iç harcını hazırlayarak başlayalım.
  2. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyalım, rendeleyelim yahut çatalla ezelim.
  3. Tavaya yemeklik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı koyup şeffaflaşana kadar çevirelim. Ezilmiş patatesi ek edip biraz daha çevirelim.
  4. Ocaktan alalım. Tuz ve baharatları ek edip karıştıralım.
  5. Soğuması için bir kaba aktaralım.
  6. Sosu için, bir kaseye sıvı yağ, yumurta akı ve maden suyunu koyup karıştıralım. (yufkalarınız küçükse 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı maden suyu ve yumurta akı kâfi )
  7. Yufkanın birini tezgah yahut masaya açalım. Her tarafına fırça ile sos sürelim. İkinci yufkayı üzerine koyalım, bir daha sos sürelim.
  8. Üçüncü yufkayı da koyup her tarafına sos sürelim. Yufkaları evvel artı biçiminde dörde bölelim.
  9. daha sonra her parçayı yufkanın büyüklüğüne nazaran 6 yahut 7 kesime bölelim. Benim yufkalarım büyük olduğu için 7 ye ayırdım. 28 adet börek çıktı.
    .
  10. Kenarlarına patatesli iç harcından koyup epey sıkı olmayacak biçimde saralım. (böreği çabucak pişirmeyeceksek dondurucuya koyup istediğimiz vakit pişirebiliriz. Ben bir iki saat dondurucuya koyup çözülmeden pişirdim)
  11. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Çabucak pişireceksek evvel artan sostan fırça ile sürüp daha sonra yumurta sarısını sürelim.
  12. daha sonra pişireceksek donu çözmeden su ile ıslatıp yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı