yasader
Aktif Üye
Pastane Metodu Zeytinli Açma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket instant maya
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 10 su bardağı un
- Tereyağ yahut margarin
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
- Zeytin
- Kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına maya, şeker ve sütü koyup çırpalım. ondan sonrasında üzerine sıvı yağ, tuz ve 2 yumurtanın bir adedinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp geri kalanını ekleyerek çırpalım.
- Kontrollü bir biçimde un ekleyelim. yavaşça ele yapışan hamur olacak. Hamurun üzerini streç sinema ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Ben 34 beze oluşturdum. Her açma için 2 beze kullanılacak. Bu ölçülerle toplamda 17 açma elde ettim.
- Bezelerin üzerini örtüp 10 dakika mayalandıralım. Bezenin üzerine bir çay kaşığı katı yağ koyup, elimizle yanlara hakikat uzatarak açalım. Açtığımız hamurun bir ucuna iç harcı yayalım.
- İç koyduğumuz taraftan öbür tarafa gerçek rulo yapalım. Başka bezenin de üzerine bir çay kaşığı katı yağ koyup elimizle yanlara yanlışsız uzatarak açalım.
- İçine bir şey koymadan boş bir biçimde rulo yapalım. Rulo yaptığımız iki hamurun uçlarını birleştirip birbirlerine dolayarak açma formu verelim (Daha uygun anlamak için görüntüyü izleyiniz)
- diğer bezeler için de aynılarını uygulayalım. Açmaları tepsiye dizip, 20 dakika tepside mayalandıralım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu yahut susam serptikten daha sonra fırınlayalım.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.