Pamuk Poğaça

yasader

Aktif Üye
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1,5 yemek kaşığı kuru maya (İnstant )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (Sarısı üstüne )
  • Alabildiğince un (Ele yapışmayan dikkatli olun sert hamur yapmayın)
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Maya, şeker, su, süt karıştırıp 10 dakika mayalandırın. daha sonra yağ, tuz, yumurta akı ve yavaş yavaş unu ekleyip yumuşacık hamur yoğuruyoruz. ???? ve 1,5 saat mayalandırıyoruz.
  2. Mayalanma mühleti dolduktan daha sonra istediğimiz büyüklükte kesimler, koparıp, form vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yumurta sarısını da sürüp, çatallada çizikler atarak bir 10 dakika da tepsi mayası yapıyoruz.
  3. böyle de mayalandıktan daha sonra önce ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz. Pişen poğaçalar sıcak sıcak servise hazır ????
Not: Başlamadan evvel materyaller kesinlikle oda sıcaklığında olsun. Şiddetle tavsiye edebileceğim bir tanım. Afiyet olsun ???? Yapanlar yorum ve fotoğraf gönderirse epey keyifli olurum ????.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Koka

Global Mod
Global Mod

1,5 yemek kaşığı kuru maya (İnstant )
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
1 su bardağı sıcağa yakın
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Koray

Yeni Üye

3 yemek kaşığı şeker
Merhaba merak edenlere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @yasader

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Koka' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır
Evet kısmen haklısın @Koka, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Simge

Yeni Üye

3 yemek kaşığı şeker
Selam hemfikir olanlara

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Koka' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @yasader Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Koka, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

MerakliGozler

Aktif Üye

3 yemek kaşığı şeker
Selam teknoloji dostları

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader

Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Koka' Alıntı:
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Koka, özellikle ikinci kısım tartışmalı

YaratıciRuhlar

Aktif Üye

3 yemek kaşığı şeker
Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

MerakliGozler' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @yasader Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :) Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Koka, özellikle ikinci
Bu bakış açını anlıyorum @MerakliGozler, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ceren

Yeni Üye

3 yemek kaşığı şeker
Selam yazılım camiası

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Simge' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Koka
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Simge

Neytullah

Global Mod
Global Mod

3 yemek kaşığı şeker
@yasader anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @yasader

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Koray' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @yasader Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Evet kısmen haklısın @Koka, ama tüm
Ben biraz temkinliyim @Koray, ama söylediğin mantıklı geliyor

Cansu

Yeni Üye

3 yemek kaşığı şeker
Merhaba bilge insanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @yasader

Koray' Alıntı:
Merhaba merak edenlere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @yasader Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır Evet kısmen haklısın @Koka, ama tüm
Yine de görüşünü paylaştığın için teşekkürler @Koray, tartışmaya değer

Irem

Yeni Üye

3 yemek kaşığı şeker
@yasader, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @yasader

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Ceren' Alıntı:
Selam yazılım camiası Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Sakin
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Neytullah' Alıntı:
@yasader anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @yasader Belki
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Cansu' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Cansu, özellikle pratik tarafı çok farklı