Pamuk Poğaça

yasader

Aktif Üye
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardak un
Arası için; ( ben 4 çeşit kullandım )

• Kaşar
  • Zeytin
  • Dereotu
Üzeri için;

• 2-3 damla sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Yoğurma kabına yumurta akı ,bir su bardağı sütü, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
  2. Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir biçimde karıştırma kabımıza ekleyelim.
  3. Üzerine tuzu da ekledikten daha sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Hamurumuzu güzelce katılaştıktan daha sonra tezgaha alalım ve yormaya başlayalım.
  5. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alalım ve üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile üzerini kapatalım yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanmış olan hamurumuzun üzerini açalım ve ünlenmiş olan tezgaha alalım hamurumuzu kendisine gelmesi için 2- 3 sefer yoğuralım.
  7. daha sonra kesme evresine geçelim ben 14 eşite parçaladım.Hepsini bir eşikte beze haline getirelim.
  8. Bezenin birini alarak elimizle hafifçeçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım ben iç harcı olarak kaşar zeytin ve hamuruma dereotu ekledim.Siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  9. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  10. Ben yine bezelerin mayalanması için 50°’de fırında mayalandırma ya bıraktım.15- 20 dk.
  11. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
  12. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
  13. Ben de çörekotu olmadığı için susam kullandım fırınımızı altüst olarak 185° de ayarladım .
  14. Yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
  15. 20 dakika daha sonra hazır ve servis etmeye başlayabilirsiniz afiyet olsun ????.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı