yasader
Aktif Üye
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardak un
- Kaşar
- Zeytin
- Dereotu
- 2-3 damla sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta akı ,bir su bardağı sütü, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir biçimde karıştırma kabımıza ekleyelim.
- Üzerine tuzu da ekledikten daha sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
- Hamurumuzu güzelce katılaştıktan daha sonra tezgaha alalım ve yormaya başlayalım.
- Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alalım ve üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile üzerini kapatalım yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış olan hamurumuzun üzerini açalım ve ünlenmiş olan tezgaha alalım hamurumuzu kendisine gelmesi için 2- 3 sefer yoğuralım.
- daha sonra kesme evresine geçelim ben 14 eşite parçaladım.Hepsini bir eşikte beze haline getirelim.
- Bezenin birini alarak elimizle hafifçeçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım ben iç harcı olarak kaşar zeytin ve hamuruma dereotu ekledim.Siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
- Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Ben yine bezelerin mayalanması için 50°’de fırında mayalandırma ya bıraktım.15- 20 dk.
- Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım.
- Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Ben de çörekotu olmadığı için susam kullandım fırınımızı altüst olarak 185° de ayarladım .
- Yaklaşık 20 dakika kadar denetimli bir biçimde pişmeye bırakalım.
- 20 dakika daha sonra hazır ve servis etmeye başlayabilirsiniz afiyet olsun ????.